用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: 洛婷
go

校際音樂節 [複製鏈接]

我住港島西, 果朝轉幾程車!! 好彩都精精神神.
當天主持係話出場時叫左三次名都無人應就DQ, 但佢完場前又會再叫多次缺席生名字, 都俾佢地出場, 會唔會DQ 就唔知 (不過我果場無人應佢). 中途見有學生入場, 但唔知佢係遲, 定係去厠所, 佢有工作人員陪住入的.

門口人員好好人, 你入場前問清楚. 祝你女女快D 好返, 拎好成績, 享受比賽!

原帖由 十月媽咪 於 11-3-9 08:41 發表
w_y,

我都係U區, 本身住TKO, 所以派去MEGA BOX通利都好方便呢!

嗯....明白了, 希望個女D鼻水今日係完完全全收晒, 無再翻兜啦!

另外, 我想問, 如果小朋友中途想去廁所, 可以的嗎? 又或者小朋友既出場序比較後, 可 ...

嘩....真係無言......
原帖由 marcuscyrus 於 11-3-8 23:15 發表

舊年我就有一位學生"衰"o係菲藉評判手上,最慘係佢同我另一個學生都係彈同一首,而佢2個係識,只不過場次唔同,2個我都係一樣教,另一個拎左第3,菲藉評判就推翻哂(份譜話要swing time,評判話最好唔好swing!!) ...

原帖由 Kangaroo 於 11-3-9 09:27 發表
我個仔都係mega box,要分開坐。另外張琴櫈很高,你可以上台幫女女攪好先彈。

家長出去搞冇問題嗎?
我仔(k2)下星期都係呢度比

下? 張琴櫈好高? ....哎吔, 咁多唔多家長上台幫小朋友較櫈呀?

原帖由 Kangaroo 於 11-3-9 09:27 發表
我個仔都係mega box,要分開坐。另外張琴櫈很高,你可以上台幫女女攪好先彈。

家長唔出得去架 我仔以前細個,我之前提佢自己較,但後黎都係個翻譯幫佢手.
原帖由 十月媽咪 於 11-3-9 10:01 發表
下? 張琴櫈好高? ....哎吔, 咁多唔多家長上台幫小朋友較櫈呀?

其實就算畀出, 我諗我都唔敢出, 因為我女雖然只係二年級, 但佢生得高大 (132CM高), 個樣又成熟, 望落成個四年級生咁, 若然到時張櫈高度唔啱, 我哋走出去幫佢, 我驚評判會諗: 咁大個都仲未識自己較好張櫈....一開波就畀個唔好印象個評判就慘了!

原帖由 林嗅四 於 11-3-9 10:12 發表
家長唔出得去架 我仔以前細個,我之前提佢自己較,但後黎都係個翻譯幫佢手.

原帖由 Heidi媽 於 11-3-9 10:31 發表
睇過好多場, 都沒有見過家長出去幫手較的, 記得我仔K3時都係自己去較, 我諗如果個小朋友較細或矮, K2, K3, 如果佢真係較唔到, d工作人員應該都會出來幫手.

...

我同阿仔平時練都有時專登整亂哂張椅等佢自己搞xdddd

我家小姐呢...張櫈高咗, 佢又係咁彈; 張櫈矮咗, 佢又係咁彈....激死!

原帖由 marcuscyrus 於 11-3-9 10:40 發表

我同阿仔平時練都有時專登整亂哂張椅等佢自己搞xdddd

醒目開學勳章

我個仔都係咁, 好似無感覺咁。

原帖由 十月媽咪 於 11-3-9 10:44 發表
我家小姐呢...張櫈高咗, 佢又係咁彈; 張櫈矮咗, 佢又係咁彈....激死!

你個女仲高過我個仔...我個仔三年班,但都未有130CM 同你女女相反,比人感覺佢好細個
原帖由 十月媽咪 於 11-3-9 10:25 發表
其實就算畀出, 我諗我都唔敢出, 因為我女雖然只係二年級, 但佢生得高大 (132CM高), 個樣又成熟, 望落成個四年級生咁, 若然到時張櫈高度唔啱, 我哋走出去幫佢, 我驚評判會諗: 咁大個都仲未識自己較好張櫈....一開波就 ...

我仔係屋企棟高隻腳彈都夠膽死架
原帖由 十月媽咪 於 11-3-9 10:44 發表

佢平時淨係會將張櫈拉前D OR推後D, 梗係唔會較櫈的, 已經同我講過N次, 但佢話佢彈到就得啦...咁話喎!

原帖由 Heidi媽 於 11-3-9 10:55 發表
唔好啊~ 可否教曉她自己較? 或者嚮屋企 rehearsal 多幾次, 因為真係見過唔少的小朋友上到台就隨即坐底, 根本見到佢彈得好辛苦, 因為無較張櫈, 如果因為咁樣而影響彈奏水準就唔抵囉~

...

醒目開學勳章

原帖由 yeesumyin 於 11-3-8 20:10 發表
好認同你所講,評判嘅標準無人知. 剛剛同阿囝去完比賽(grade 2), 結果得87分, 緊欠1分就得第三. 評判所選的兩位第三名在我自己係張人名紙做自己紀錄係有彈得唔流暢. 至於冠軍果個都好大呀, 似係小六學生. 不過觀點與 ...

恭喜你囝囝!成績都好好呀,下年再努力!

我想問下大家, 因為我個女第一次參加, 尋日取得 81 分, violin, 我想知道個場頭三名既分數參考一下, 可以去邊度 check ??

醒目開學勳章

原帖由 connieckyip 於 11-3-8 23:13 發表
葵涌YMCA

咁大鑊!我仔兩場比賽都喺YMCA……今年會唔會連証書都攞唔倒!!!!!有D擔心添……

fcbttkw :

你仔仔幾時比賽呀? 是否彈 GRADE 2 "MELODY"?

另外, 我又想請教一下, GRADE 2 合共有三首歌, 分別為: 104, 105, 106, 其實三首有甚麼分別? 我意思係指難度方面

醒目開學勳章

原帖由 yuki123lam 於 11-3-9 11:49 發表
我想問下大家, 因為我個女第一次參加, 尋日取得 81 分, violin, 我想知道個場頭三名既分數參考一下, 可以去邊度 check ??

冇得check架,大會只會公佈得獎名單,唔會有分數!
‹ 上一主題|下一主題