用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

我都好想搵半日工.....我係銀行工作...暫時係無半日工的機會....

回覆 498# Lukbuk 的文章

Lukbuk,

hehe...如果taipo 同 cwb 都收你囡囡....你會點揀?

預祝你心想事成!

hi, ahnew,
welcome back!

如果taipo 同 cwb 都收你囡囡......我都想呀! (發夢中)

其實講開又講, sp 咁咪唔係好balance...spk d 小朋友9成半以上係6月之前出世, 大b的success rate又唔多, spn又唔係收得多大b....

原帖由 ahnew 於 10-4-17 20:23 發表
補充一下:  我個B係 0710  暫時係呢度最大...出面又算係細.....

我都係要不停提下自己要平常心平常心平常心 ....部份原因係睇上年的經驗...大B係spn唔似係spk有"著數".... ...

原帖由 ahnew 於 10-4-17 20:29 發表
Lukbuk,

hehe...如果taipo 同 cwb 都收你囡囡....你會點揀?

預祝你心想事成!

嘩! 咁好彩?! 咁就梗係第一時間買張六合彩先啦! 然後再慢慢硏究呢個幸福嘅難題.

原帖由 wootaitai 於 10-4-18 22:46 發表
heard from SPN mum some siblings got interview letters already!

good luck!

今日開始捕住個信箱!

下﹖好驚嚇﹗我血壓立即向上升﹗

原帖由 wootaitai 於 10-4-18 22:46 發表
heard from SPN mum some siblings got interview letters already!

good luck!

原帖由 Lukbuk 於 10-4-19 09:19 發表

嘩! 咁好彩?! 咁就梗係第一時間買張六合彩先啦! 然後再慢慢硏究呢個幸福嘅難題.

你講得好好笑...哈哈

Hello,

各位媽咪﹐我細女都是今年報SPN﹐佢仲要係極細女 (8 月尾出世)。

以我所知﹐ 今年總共有more than 770 人報﹐爭唔夠60個位﹐幾會真係好渺茫。因為我大女早幾年都係係呢間幼兒園畢業﹐我好肯定呢間學校真係好好﹐古修女係一個極慈祥和藹既校長﹐好錫小朋友。

我現在好緊張呀﹗呢個星期真的會發信嗎﹐ 收到信既媽咪請立即報料﹐謝謝﹗

good luck!

原帖由 Duster 於 10-4-19 09:55 發表
Hello,

各位媽咪﹐我細女都是今年報SPN﹐佢仲要係極細女 (8 月尾出世)。

以我所知﹐ 今年總共有more than 770 人報﹐爭唔夠60個位﹐幾會真係好渺茫。因為我大女早幾年都係係呢間幼兒園畢業﹐我好肯定呢間學校真係好好﹐古修女係 ...

Hi Duster, I agree that competition is very bad this year.  My husband said someone lined up to hand in the form during midnight!  Can you pls help me understand the teaching method of SPN?  Is it quite tradition where kids sit and listen or is it more interactive and topic based?  I guess of course if we even get the interview letters.  

hi ahnew,
多謝分享~我依家正努力刨緊"北海道之友 - 環遊"細"界、夢"相"飛行"
但係我依家心情非常緊張, 成日唸緊有無機會收到聖保祿封信, 加上聽到有人已經收到信就更加...
希望大家都可以收到信啦!!!

原帖由 ahnew 於 10-4-17 20:16 發表
Hi, 我都返黎喇~~

無上黎一排...多了好多 "cute" mama...hehe

其實我最近忙計劃7月北海道之旅...有太多資料啦....在此多謝KaHeiBaBa...佢 o架 "傑作"...要去北海道的 mama 唔好錯過:

http://forum.baby-kingdom. ...

吓...有人收到信啦!?  心情即刻好緊張!! 其實由09年十月開始, 日日放工返屋企都抱住 "特別" 的心情開信箱....停了一排緊張的心情又開始返....

原帖由 cckay 於 10-4-19 10:49 發表
hi ahnew,
多謝分享~我依家正努力刨緊"北海道之友 - 環遊"細"界、夢"相"飛行"
但係我依家心情非常緊張, 成日唸緊有無機會收到聖保祿封信, 加上聽到有人已經收到信就更加...
希望大家都可以收到信啦!!!

...

Good luck to everyone lah.  I have little hope my kids will get the interview.  Even if we did, I will have big headache about their Cantonese at the interview.  Let's seeeeee.......

Have an enjoyable holiday also!  

原帖由 Duster 於 10-4-19 09:55 發表
Hello,

以我所知﹐ 今年總共有more than 770 人報﹐爭唔夠60個位﹐幾會真係好渺茫。因為我大女早幾年都係係呢間幼兒園畢業﹐我好肯定呢間學校真係好好﹐古修女係 ...

如果得770人報都唔算好多了,Kowloon Tong HKPS都超過2300人報爭幾十個位,家長又係唔知校方點揀人....

原帖由 twinsmummy 於 10-4-19 11:31 發表

Good luck to everyone lah.  I have little hope my kids will get the interview.  Even if we did, I will have big headache about their Cantonese at the interview.  Let's seeeeee.......

Have ...

今個星期踏入緊張關頭了 ..
叫自己平常心.... 因機會真係好微... 但係 講就易, 做就難 ..

日日等到 lor lor luen 的心情真係...

希望大家都收到信啦 ...
等大家報喜

good luck!

我重以為全部siblings都有得in tim

原帖由 kiteli 於 10-4-19 11:35 發表

今個星期踏入緊張關頭了 ..
叫自己平常心.... 因機會真係好微... 但係 講就易, 做就難 ..

日日等到 lor lor luen 的心情真係...

希望大家都收到信啦 ...
等大家報喜 ...

大家加油啊!

我宜家不停 refresh 呢個 page, 好緊張,緊張到知寫咩好﹗﹖

如果有第一個人上黎報料話有信,我lunchtime 就會返屋企一轉~~~~

原帖由 siumuichu 於 10-4-19 11:59 發表
我宜家不停 refresh 呢個 page, 好緊張,緊張到知寫咩好﹗﹖

如果有第一個人上黎報料話有信,我lunchtime 就會返屋企一轉~~~~

學我o甘係唔係都吹吓水當relax
‹ 上一主題|下一主題