用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園06 K2家長請進 [Part 2]
樓主: 小B維維
go

根德園06 K2家長請進 [Part 2] [複製鏈接]

Re: 根德園06 K2家長請進 [Part 2]

Scott'mum:
Cyrus收到Scott Lee的X'mas卡啦,多謝晒!你地咁快手ge 今年,佢地真係識寫字,可以親筆寫卡啦,更有意思!Thx.

係喎..係時候要同佢地去買聖誕咭啦       
Cyrus123 寫道:
Scott'mum:
Cyrus收到Scott Lee的X'mas卡啦,多謝晒!你地咁快手ge 今年,佢地真係識寫字,可以親筆寫卡啦,更有意思!Thx.

ArgusMum,

你和Argus都很勤力, 每晚返到屋企 溫書/做功課及練琴, 很難得有這恆心, 抵讚!   

[quote]
ArgusMum 寫道:
CYRUSMA/NICKI
ARGUS好有興趣彈琴..如果星期日無出街,佢可以一日練2個鐘架.(當然分開兩段時間練).平時夜晚返到屋企,佢第一件事都係話要練琴,不過我一定要佢溫左書/做左功課先會比佢練,唔想佢只係專注彈琴.
彈琴老師話佢可以出年暑假考兩級,不過我又唔想佢太辛苦.K2下學期成績緊要D.我唔想佢太快考.[quote]
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

Argusmum
argus練琴要吊腳,咁不如你俾張凳佢long住

COMET
為左培養佢有呢個好習慣,我自己要好大"希"生架....      放左工唔可以再同朋友去街食飯,又要熄晒電視無得睇   
COMET 寫道:
ArgusMum,

你和Argus都很勤力, 每晚返到屋企 溫書/做功課及練琴, 很難得有這恆心, 抵讚!   

[quote]
ArgusMum 寫道:
CYRUSMA/NICKI
ARGUS好有興趣彈琴..如果星期日無出街,佢可以一日練2個鐘架.(當然分開兩段時間練).平時夜晚返到屋企,佢第一件事都係話要練琴,不過我一定要佢溫左書/做左功課先會比佢練,唔想佢只係專注彈琴.
彈琴老師話佢可以出年暑假考兩級,不過我又唔想佢太辛苦.K2下學期成績緊要D.我唔想佢太快考.[quote]

ELSAMOUSE
我都試過比個箱佢"浪"腳,但佢又唔鐘意   

Hi,all mamis:
你地d寶貝有冇sung寫字寫到手倦�手痛呀?
阿仔now寫字快左好多,半小時可完成hw,仲頗整齊 但他卻開始sung寫字寫到手倦�手痛,唔知係懶左定係厭左寫字呢 點算?
今日佢仲call左我成8次(我不在,冇接聽),我call back,佢喊着話唔想返學、唔想搭sch.bus 問我點解吾送佢返學?唉!我夠想啦 可能冇搭幾日sch.bus,但99又唔想日日送佢去kv,比佢 到我心都up埋  :cry:
sung到長氣左,

Cyrusma
有呀,遠孜做功課時都話手痛,仲叫我幫手寫幾個tim,我又要長篇大論同佢講"自己的事自己做"道理;
講完道理,跟住叫佢放低支筆,一齊做手部運動,佢宜家隻手一倦,就識自己停低,做一做運動

Hi,

我問過人種d 人話, 棵花不可以直接加水,  而在盤底滲上去的, 你可以試下.

chansc912

Hi,

我問過人種d 人話, 棵花不可以直接加水, 而在盤底滲上去的, 你可以試下.

chansc912

小B維維 寫道:
維維個棵都係黃左兩塊葉, 好想"蚊"走佢, 係拎返黎第2日, 盤花d葉"垂頭喪氣", 好似就死咁, 99話可能唔夠水, 加左水唔夠2小時, d葉就1支支企晒係到, 維維仲話可能係佢唱左幾首歌俾盤花聽喎     

18.11.06 11:00am

18.11.06 1:00pm

[quote]
hooyot 寫道:
我地個棵都黃左兩塊葉, c c 地....
睇怕要影幅 [垂死的金盞花]  

[/quote]

Hi,

我想問是否你哋自己攪, 我可否參加呢?

謝!

chansc912

小B維維 寫道:
[size=x-large]Matt'sMom, Debby,

[size=medium] 請盡快 e-mail 以下資料到
[email protected]
(請註明2006聖誕節旅行 - 報名)
1.        BK名 :
2.        人數:e.g. 2大1小1BB
3.        聯絡人:
4.        聯絡人電話:
5.        聯絡人電郵:
6.        出席人仕(小朋友請註明歲數及性別):
e.g. 大明,小明,細明(4歲,男),明明(1歲,女)
7.        小朋友班別
8.        午餐 : e.g. 1(1) 1(D) 1(E)  

Cyrusma,

阿女暫時寫字都未話寫到手倦�手痛呀, 不過都要寫一個鐘左右, 才完成功課, 佢寫字開始有進步, 中文都拿過A- , 希望可以拿都幾過就好了   .....

Cyrus123 寫道:
Hi,all mamis:
你地d寶貝有冇sung寫字寫到手倦�手痛呀?
阿仔now寫字快左好多,半小時可完成hw,仲頗整齊 但他卻開始sung寫字寫到手倦�手痛,唔知係懶左定係厭左寫字呢 點算?
今日佢仲call左我成8次(我不在,冇接聽),我call back,佢喊着話唔想返學、唔想搭sch.bus 問我點解吾送佢返學?唉!我夠想啦 可能冇搭幾日sch.bus,但99又唔想日日送佢去kv,比佢 到我心都up埋  :cry:
sung到長氣左,

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Elsamouse:
係喎! 等我都教阿仔做下手仔EX.先
Visa:
做hw用1個小時?大長lar.
Elsamouse 寫道:
Cyrusma
有呀,遠孜做功課時都話手痛,仲叫我幫手寫幾個tim,我又要長篇大論同佢講"自己的事自己做"道理;
講完道理,跟住叫佢放低支筆,一齊做手部運動,佢宜家隻手一倦,就識自己停低,做一做運動

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題