用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: waihinma
go

2007-08 培正 K1 [複製鏈接]

Graham mum,
由紅磡搭校巴要超過一小時, 所以蕙然媽媽和我決定自己接返學放學.
下星期應該會繼續出現.
>因 graham " 小b "要做 operation, daddy想留番大假, 到時陪佢,
明白, 無問題, 我知的都會盡量在BK報告.  Graham mum and daddy 好好照顧 Graham.  Graham快快康復啦.  
-蕙然爸爸

原文章由 Graham 於 07-8-31 16:15 硐表
蕙然爸爸:

oic , 咁蕙然返學是否搭校車?

你下星期仲會唔會出現呀 ? graham daddy 已經安排咗我
show up , 因亞仔月尾要 no show 一星期, 因 graham
" 小b "要做 operation, daddy想留番大假, 到時陪佢,
請假時 ...

Hi Coolpig,

Really? but I am not surprise coz when I pick her up on 29Aug, her eyes are red so... hope later on she will used to it la...

Could you pls e-mail me the seating plan for our class?

[email protected]

Thanks.

Hi hcy,

Thank you very much and my e-mail address is:

I am a working mum and you also? I need to work on
both 30 & 31Aug so only the maid take the bus with my
daughter, 齊.

I think Coolpig, me and you kid are in the same class,
nice to meet you here.

hcy,

Can I have one copy also? Please email to below:

Thanks,
Waihinma

原文章由 hcy 於 07-8-31 14:58 硐表
hi yuenwsp1629,

我有下幼信班的坐位表, 如有興趣,比你個e-mail address我.

蕙然爸爸,

轉組無所謂, 最緊要是知道哪些同學是三年同班的.:

原文章由 蕙然爸爸 於 07-8-31 15:32 硐表
waihinma,
下幼望
蕙然 (蕙然爸爸) -- 大象組
(Graham 和 廣謙 都好似係 大象組)

謝謝你.  (不過幾個月又轉組的)
-蕙然爸爸

蕙然爸爸;

謝謝你的關心,我吔會好好照顧佢 , 蕙然真幸福有咁好的parent
為她安排, 蕙然有冇兄弟姊妹 ?

我剛與朋友通电,她的仔是06年k1下幼光,
也是陳老師做班主任,她告訴我陳老師好有愛心,容忍度比黃老師高, 所以我朋友本來可由下午班轉回上午班,
最后都冇轉. 我們的小朋友今次有福了  

Graham mum
原文章由 蕙然爸爸 於 07-8-31 17:11 硐表
Graham mum,
由紅磡搭校巴要超過一小時, 所以蕙然媽媽和我決定自己接返學放學.
下星期應該會繼續出現.
>因 graham " 小b "要做 operation, daddy想留番大假, 到時陪佢,
明白, 無問題, 我知的都會盡量在BK報告.  Grah ...

原文章由 Graham 於 07-8-31 18:24 硐表
蕙然爸爸;

謝謝你的關心,我吔會好好照顧佢 , 蕙然真幸福有咁好的parent

也是陳老師做班主任,她告訴我陳老師好有愛心,容忍度比黃老師高,  ...

陳老師個樣本身都係似"和藹可親型"o既老師...聽埋你咁講我更加放心~!!

下星期有冇爸爸媽媽會陪仔女番學呢?我請左2日假送子諾番學;btw,中間有2小時時間,唔知有冇家長有興趣一齊邊食野邊等仔/女放學呢?
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

Graham mum,
蕙然未有弟妹.  Graham呢?
陳老師日日都笑容滿臉, 王老師都好好人, 只是嚴肅少少.
其實都唔緊要, 佢地上下午望班都一齊.
上幼光的黃老師我就不大清楚了.
-蕙然爸爸

原文章由 Graham 於 07-8-31 18:24 硐表
蕙然爸爸;

也是陳老師做班主任,她告訴我陳老師好有愛心,容忍度比黃老師高,  ...

禧禧都冇, 佢成日話只要妹妹, 如果生咗出來是弟弟就送比人,所以我吔暫未有打算, 加上都唔知有冇咁多精神和時间放在第二个身上

GRAHAM MUM

原文章由 蕙然爸爸 於 07-8-31 18:38 硐表
Graham mum,
蕙然未有弟妹.  Graham呢?
陳老師日日都笑容滿臉, 王老師都好好人, 只是嚴肅少少.
其實都唔緊要, 佢地上下午望班都一齊.
上幼光的黃老師我就不大清楚了.
-蕙然爸爸

...

Waihinma & Yuenwsp1629

send, please check e-mail.

原文章由 waihinma 於 07-8-31 17:52 硐表
hcy,

Can I have one copy also? Please email to below:

Thanks,
Waihinma

今日睇到手冊既通知事項, 話會有函件兩份, 其實係咪下星期至派呀? 我左好耐都唔件果兩份函件, 你地收唔收到呀?

我都無呀!

原文章由 longBB 於 07-8-31 21:36 硐表
今日睇到手冊既通知事項, 話會有函件兩份, 其實係咪下星期至派呀? 我左好耐都唔件果兩份函件, 你地收唔收到呀?

also 我想check吓係唔係派咗英文playtime phonics一本,cd and vcd 各一隻, 天父世界+親子手冊, 中文書"上學了", aprons 1 條 和學年生手冊?

BTW, 係唔係下星期開始帶茶點?

Thanks!

Thanks hcy.

原文章由 hcy 於 07-8-31 20:31 硐表
Waihinma & Yuenwsp1629

send, please check e-mail.

諾謙都是大象組

但這幾天我問他有沒有認識同組同學
他都說沒有, 他說老師叫他們跟同學不要傾計

原文章由 waihinma 於 07-8-31 18:20 硐表
蕙然爸爸,

轉組無所謂, 最緊要是知道哪些同學是三年同班的.:

原文章由 wig 於 07-8-31 21:40 硐表
我都無呀!

唔使擔心,大家留意番呢頁notice o既日期先啦,係講緊下一個週次,即係九月三日至九月七日o既事項;即係話...
1, 下星期將會教表上講到o既主題"上學了"、唱o既歌會係"小寶寶"等
2, that's why冇白免仔chop, 因為下星期先開始mark
3, 第(四)講"下星期二、五穿運動服..." 記得第一日開學禮時,老師講九月十日以後先開始著sport suit, 所以講o既下星期係指第二週次先著運動衫
4, 通告2張, 記得老師講過係星期一派,星期二就交番通告套, 所以而家冇應該都係正常

如有錯誤請指正~~~
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

To all 下幼望 parents:

你地今年班主任陳老師係我中彥上年既班主任 (佢係下幼光) , 呢位陳老師係唔錯的, 如果你地有時間親自接小朋友的話, 不妨可以同佢傾下偈, 佢都好肯同你講小朋友情況的 (不過我建議寧願係做最後一個接個個, 咁d人走哂, 同你講都方便d, 唔係的話, 人地後面等你個個就真係慘了)

我好多時都會間唔時就去接仔, 又或趁我送飯俾大彥既時候就過埋去中彥既課室, 同陳老師打招呼, 一見到冇乜人要佢 take care before class starts 我就又問佢中彥d野的. 好多時呢d溝通 (次次一句半句咁傾下) 有時仲 effective 過叫佢打電話比你.

今年我發現有好幾位舊老師走了 (以前我大彥低班個個唔見左了) ..都唔係壞事, 你地好彩喇...

今年我大彥既課室就係 next to 幼稚園個 block, 我都會去揾下陳老師同佢 say 下 hi 先...呵呵...要令老師認得我地先 (所以我成日都間唔時就要現身 ), 因為...hehe...仲有個細彥等緊 next year interview ga ma...(shu...有 D 用架)   

下星期我都會抽時間過去睇下佢地兩兄弟, 睇下到時會唔會碰見大家先...

[ 本文章最後由 彥彥媽咪 於 07-8-31 23:19 編輯 ]

dear tsznok
明白晒, thanks so much!!

彥媽
你d澬料好詳盡呀! 知道陳老師係一位善良又有愛心既老師, 咁就真係放心晒喇.

日朗話陳老師同王老師都好好人wor, 另外仲有一位莫老師, 一位姚老師, 仲有多一位王老師tim。 又話同學仔全部都好乖, 上堂個個都識得安靜呀,  佢好鍾意番學呀
原文章由 tsznok 於 07-8-31 23:05 硐表

唔使擔心,大家留意番呢頁notice o既日期先啦,係講緊下一個週次,即係九月三日至九月七日o既事項;即係話...
1, 下星期將會教表上講到o既主題"上學了"、唱o既歌會係"小寶寶"等
2, that's why冇白免仔chop, 因為下星 ...

日朗好叻呀!  知道老師的姓氏.
莫老師和饒老師都是幼高班老師, 今個星期義助幼兒班的.
另一位王老師就是其中一位教學助理.

-蕙然爸爸

原文章由 longBB 於 07-9-1 00:25 硐表
dear tsznok
明白晒, thanks so much!!

彥媽
你d澬料好詳盡呀! 知道陳老師係一位善良又有愛心既老師, 咁就真係放心晒喇.

日朗話陳老師同王老師都好好人wor, 另外仲有一位莫老師, 一位姚老師, 仲有多一位王老師tim ...

對對, 諾謙都是大象組的.
諾謙好乖, 留心聽老師話.
從諾謙的個人網頁中, 發現蕙然也上了鏡.  皆因我慢, 次次都差不多最遲接放學, 蕙然在相中不停地觀看課室門口...
-好慢的蕙然爸爸

原文章由 pamelaywy 於 07-8-31 22:41 硐表
諾謙都是大象組

但這幾天我問他有沒有認識同組同學
他都說沒有, 他說老師叫他們跟同學不要傾計

‹ 上一主題|下一主題