用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08-09根德園K1
樓主: Summer
go

08-09根德園K1 [複製鏈接]

係啊, 我仲覺得咁樣好企理添, 又唔使每本手冊自己寫, 又清清楚楚, 原來唔係每班老師都會咁?

原帖由 雙子媽媽 於 08-10-13 11:29 發表
哎呀....係咩. 我地K1F, 老師有貼張sticker係手冊度, 叫我地星期一帶返個美勞袋返去架.

阿囝話有學校有party.不過佢講唔出邊日. 經我證實後, 原來31/10 會有party,  detail 就唔多清楚, 有冇其他Mami 報料.

另外, 大家有冇興趣攪個秋季旅行呢?

我已問過老師 31/10有生日會, 同埋個日可以著便服.  我唸緊可能幫個仔扮船長 / 吸血彊屍.  你地會唔會幫仔女打扮呀?

另外我個仔漏左本手冊係學校, 老師怕我擔心, 所以打比我, 老師咁好, 我真係好開心呀.

原帖由 rayvonne 於 08-10-15 13:01 發表
阿囝話有學校有party.不過佢講唔出邊日. 經我證實後, 原來31/10 會有party,  detail 就唔多清楚, 有冇其他Mami 報料.

另外, 大家有冇興趣攪個秋季旅行呢? ...

秋季旅行? 贊成呀!

雖然大家吾同班, 但係都係 K1, 可以交流下嘛!
有些班又未必有很多人, 所以 group 埋 K1 一齊旅行, 好呀!

gotgot,

THANK YOU你呀, 我問左MISS YU喇, 佢叫我唔好客氣, 所以我都心大心細要唔要整個CAKE, 因為PARTY當日已經有CAKE, 而MISS YU話有CREAM的CAKE會吃得DIRTY一D. 所以我想整CHOCO/CHEESE CAKE咁, 視乎果時的情況啦.

原帖由 gotgot 於 08-10-15 00:40 發表
我o地 Dorset k1F都冇notice叫我o地要帶返個Art bag,不過我記得簡介會果日有講過~^^

今日阿囡先至話要帶樹葉,我諗班班進度好唔同!

阿囡晚晚都拎返晒d書出o黎叫我講比佢講,見佢識得唱返晒書中d歌仔,咁先放心d,知佢 ...

我都贊成秋季旅行呀, 大家可以交流一下.

原帖由 AS1210 於 08-10-15 14:15 發表

秋季旅行? 贊成呀!

雖然大家吾同班, 但係都係 K1, 可以交流下嘛!
有些班又未必有很多人, 所以 group 埋 K1 一齊旅行, 好呀!

係咪攪旅行, 我都報名

原帖由 Ng360 於 08-10-15 14:30 發表
我都贊成秋季旅行呀, 大家可以交流一下.

貢獻勳章

supported !!!

Ng360,

唔駛容氣!買CHOCO/CHEESE CAKE都好喎,食得乾淨D~
我諗你仔仔到時一定好開心!!

原帖由 Ng360 於 08-10-15 14:29 發表
gotgot,

THANK YOU你呀, 我問左MISS YU喇, 佢叫我唔好客氣, 所以我都心大心細要唔要整個CAKE, 因為PARTY當日已經有CAKE, 而MISS YU話有CREAM的CAKE會吃得DIRTY一D. 所以我想整CHOCO/CHEESE CAKE咁, 視乎果時的情況 ...

stliu,

講起企理,我阿囡琴日唔知點解個杯仲裝住d水,返到屋企成個書包濕晒,本手冊d印都化晒,真係比佢激c ....

原帖由 stliu 於 08-10-15 10:40 發表
係啊, 我仲覺得咁樣好企理添, 又唔使每本手冊自己寫, 又清清楚楚, 原來唔係每班老師都會咁?

秋季旅行我有興趣呀~~

原帖由 rayvonne 於 08-10-15 13:01 發表

另外, 大家有冇興趣攪個秋季旅行呢? ...

我都想知多唔多人會幫小朋友著萬聖節衣飾呢?
上次問老師萬聖節會唔會叫小朋友打扮返學,佢就答我果日咁o岩係生日會,可以著便服,但我都1516??

原帖由 mackyfungng 於 08-10-15 13:16 發表
我已問過老師 31/10有生日會, 同埋個日可以著便服.  我唸緊可能幫個仔扮船長 / 吸血彊屍.  你地會唔會幫仔女打扮呀?

另外我個仔漏左本手冊係學校, 老師怕我擔心, 所以打比我, 老師咁好, 我真係好開心呀. ...

原帖由 gotgot 於 08-10-16 01:46 發表
我都想知多唔多人會幫小朋友著萬聖節衣飾呢?
上次問老師萬聖節會唔會叫小朋友打扮返學,佢就答我果日咁o岩係生日會,可以著便服,但我都1516??

...

gotgot

我都諗緊, 因為++想扮公主, 而另外佢仲有萬聖節party會去, 所以多數會著, 不過我仲未買比佢。
星期六我果班有gathering, 等我問下佢地大圍扮唔扮先, 我都係跟大隊好d, 唔想太異相。

jumbo_mandy,

你都講得幾啱, 等我下星期家長日問下其他家長先

原帖由 jumbo_mandy 於 08-10-16 08:56 發表

gotgot

我都諗緊, 因為++想扮公主, 而另外佢仲有萬聖節party會去, 所以多數會著, 不過我仲未買比佢。
星期六我果班有gathering, 等我問下佢地大圍扮唔扮先, 我都係跟大隊好d, 唔想太異相。 ...

點解k1E班除左 victoria 媽就無人在此分亨, 我好羨慕你地每班都有自己各自topic

原帖由 mackyfungng 於 08-10-16 09:24 發表
jumbo_mandy,

你都講得幾啱, 等我下星期家長日問下其他家長先

mackyfungng,

唔使羨慕人啦, 我女個班 K1G 都無自己的 topic 嫁, 我都係四圍貢, 呢個 topic d 媽咪都好nice 嫁, 佢地話喎 "大家都係根德園 K1的媽咪, 無所謂邊班啦 ", 所以我都唔客氣參加佢地搞的活動嫁.

其實邊個 topic 都無所謂, 總知最後都可以知到d 小朋友係校學發生緊咩事咩得囉, 我估雖然唔同班, 學的野都差不多啦.

原帖由 mackyfungng 於 08-10-16 09:37 發表
點解k1E班除左 victoria 媽就無人在此分亨, 我好羨慕你地每班都有自己各自topic

係呀!邊一班都唔緊要啦,我諗每班嘅情況都係大同小異,我係working mom,所以我都係靠响bk收料咋!

我諗住party個日,會幫囡囡扮白雪公主,因佢以前响nursery,都有慶祝萬聖節,佢亦都好鍾意!

我地1G 都係得4個Mami, 都無自己topic, 無所謂啦! 大家都係KV Mami, 各班教既野都差唔多, 旨在分享吓.唔好唔開心啦!

原帖由 mackyfungng 於 08-10-16 09:37 發表

rayvonne,

原來你都係k1g架? 我開左個topic呀, 而家有3-4個mommmy喇.

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1668005&extra=page%3D1

得閒chat下啦.

ng360

原帖由 rayvonne 於 08-10-16 11:46 發表

我地1G 都係得4個Mami, 都無自己topic, 無所謂啦! 大家都係KV Mami, 各班教既野都差唔多, 旨在分享吓.唔好唔開心啦!

fatbabyfat,

k1g有topic架, please click here:

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1668005&extra=page%3D1

你囡囡係咩組架? 我仔叫sheldon, apple team, 請多多指教!

ng360

原帖由 fatbabyfat 於 08-10-16 10:10 發表

唔使羨慕人啦, 我女個班 K1G 都無自己的 topic 嫁, 我都係四圍貢, 呢個 topic d 媽咪都好nice 嫁, 佢地話喎 "大家都係根德園 K1的媽咪, 無所謂邊班啦 ", 所以我都唔客氣參加佢地搞的活動嫁.

其實邊個 ...
‹ 上一主題|下一主題