用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Sara :  我打去德x會話無, 叫我打去泳天. 泳天又話天台係德x負責清潔的. 應該問個邊.
不過由佢啦, 我都無諗住會有.

泳天話下午打電話俾我

醒目開學勳章

Sara :  我最後去咗library借咗成套書返來.

醒目開學勳章

你哋話我哋要唔要買學校指定顏色的羽絨衫, 如果今年冬天特別涷.

http://hk.news.yahoo.com/article/101005/4/kkeg.html

想問下大家 , 去銀行開保險箱好還是買保險箱擺在家中好 ?

醒目開學勳章

正字大行動, 大家俾D 荅案來抄下, 唔該.

Good!  Scan 左D有用既topic,用既時候咪睇得方便D。又唔駛要搵位擺。

原帖由 雪文 於 10-10-7 14:13 發表
Sara :  我最後去咗library借咗成套書返來.

醒目開學勳章

我得一個
原帖由 雪文 於 10-10-7 16:41, 發表

醒目開學勳章

醒目開學勳章

前日唔見咗一隻波鞋, 今日唔見咗八逹通. 係唔係佢亞媽我好有錢呀

原帖由 yan02 於 10-10-7 15:02 發表
想問下大家 , 去銀行開保險箱好還是買保險箱擺在家中好 ?

買保險箱擺在家中好

原帖由 雪文 於 10-10-6 23:33 發表
loklokma : 星期五晚大約9點, 你方便來lantin MTR嗎 ?

9點有些難度,因為教緊loklok 做功課

我好怕涷 由其我地藍田山上,仲要涷油塘幾度,次次一行到基孝下小小消防局果度最明顯!
不過佢地肯著羽絨嗎?我女成日唔肯著了
原帖由 雪文 於 10-10-7 14:41 發表
你哋話我哋要唔要買學校指定顏色的羽絨衫, 如果今年冬天特別涷.

http://hk.news.yahoo.com/article/101005/4/kkeg.html
我家有對雙子公主

中學都要做,大女一早交左了
原帖由 雪文 於 10-10-7 16:41 發表
我家有對雙子公主

一隻波鞋
8達通學生個人果隻呀?入面有幾多錢呀?我細女都唔見一次,仲要剛剛增值,不過我多數增$50 除左交費用之外,剛開學時成日要有幾百交野,我都好驚唔見,交補充費都$49x ,課外活動又$350 我又冇支票 好煩 我家姐個bb開學又係成日要開票,我家姐仲話而家咁out ,好小人用支票,好彩佢都有
我冇就要成日走落樓下唱散d錢,又話冇得找,有時屋企唔夠散紙
原帖由 雪文 於 10-10-7 21:39 發表
前日唔見咗一隻波鞋, 今日唔見咗八逹通. 係唔係佢亞媽我好有錢呀
我家有對雙子公主

尋日我女又唔識數學增值冊果本野,入面有幾題打左星,問我,我同佢睇左好耐都唔明,叫家姐幫下手佢又溫緊history ,因為佢今日又小測,最後佢走過來一陣,諗一陣就教左我同亞妹,我覺得好深,佢地溫習做功課又好,我唔識或好累我就坐在佢地身邊,精神上支持佢地
我家有對雙子公主

雪文,
而家我地好耐都冇準時9:30上床了,而家下下起碼11點先訓
我家有對雙子公主

Good morning!

kitty,
我之前個支票戶口完全無用過連支票都唔見埋,點知到呀仔小學就要拎返本支票簿,仲用得好快添!學校成日要交費,仲要無得找續,無支票真係好唔方便!

原帖由 kitty 於 10-10-8 09:16 發表
一隻波鞋
8達通學生個人果隻呀?入面有幾多錢呀?我細女都唔見一次,仲要剛剛增值,不過我多數增$50 除左交費用之外,剛開學時成日要有幾百交野,我都好驚唔見,交補充費都$49x ,課外活動又$350 我又 ...

好辛苦先捱完一個星期,行到腳都軟埋
我家有對雙子公主

kitty,
你處理得好好,就算唔識教佢,你都俾到關懷佢地,感覺到條路係有媽媽伴住一齊走!

原帖由 kitty 於 10-10-8 09:26 發表
尋日我女又唔識數學增值冊果本野,入面有幾題打左星,問我,我同佢睇左好耐都唔明,叫家姐幫下手佢又溫緊history ,因為佢今日又小測,最後佢走過來一陣,諗一陣就教左我同亞妹,我覺得好深,佢地溫習做功課又好,我唔識或好累 ...

sara,
係囉,其實佢地幼稚園時都成日要用,不過我冇申請,因為人地話好難申請,真係好唔方便,成日叫c6同個仔唱埋錢返黎,又冇得找喎!
而家有咩一定要用支票咪搵人開囉,冇計!
原帖由 sara11 於 10-10-8 09:29 發表
Good morning!

kitty,
我之前個支票戶口完全無用過連支票都唔見埋,點知到呀仔小學就要拎返本支票簿,仲用得好快添!學校成日要交費,仲要無得找續,無支票真係好唔方便!

...
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題