用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

Boulder,

Actually I am quite confused about the conversation between you guys (Max, KaiHeiBaba, and you), maybe you're all insiders that it's just natural we don't comprehend much as an outsider

it doesn't matter anyway as we're all grateful for every piece of your news and your kindness for updating us (all worrying moms) about anything concerning the interview and admission.

Pls kindly update us when there's trace bubbling up.. we treasure your generosity.

貢獻勳章

原帖由 boulder 於 11-4-2 00:21 發表
Sorry 無法走近校長及主任附近•
自從收申請表後,校長及各位主任,在上學及放學時間,好多時都失去蹤影。
同收表前,截然不同。

講到失去蹤影,我反而有另一個感覺,就係喺每一年小學公佈收生結果之後,有部份原先極少喺學校出現嘅家長,佢哋突然會喺每朝上堂前、每日放學後,都鍥而不捨地纏繞在校長與各主任之間,之後又會再次失去蹤影 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 榛子果仁 於 11-4-2 14:50 發表
[quote]原帖由 KaHeiBaBa 於 11-4-2 14:23 發表 http://forum.edu-kingdom.com/images/common/back.gif

唔係想搞挑撥離間,不過喺我個人有限嘅資料支持下,你呢一句說話,似乎由阿 max 嚟講會合適 D !!

咦?! ...

先唔答你嘅問題住 ........

作為一個喺壞腦界打滾咗超過廿年嘅傻佬嚟講,我會對你有一個小小嘅忠告,結交朋友還可以,千祈唔好以為那些社交網站,做好一切設定之後,就可以保障到小朋友、甚至所有人嘅私隱;因此擔心嘅係,你會因為咁而蒙上一些不白之冤,希望你唔會覺得我多事啦,Good luck !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

KaHeiBaBa,高人的忠告,當然要聽,我係保障派!核反應堆已冷卻,腰斬!另,唉,今年呢條thread......?!?!

原帖由 榛子果仁 於 11-4-3 21:49 發表
KaHeiBaBa,高人的忠告,當然要聽,我係保障派!核反應堆已冷卻,腰斬!另,唉,今年呢條thread......?!?!

定d嚟 ~ 不要自亂陣腳啊 ~
呢段等信的時候,正是考驗大家EQ的時候啊 ~

今日有冇人收信?  好靜…

原帖由 榛子果仁 於 11-4-3 21:49 發表

Max, 個核反應堆係指我想起的那一個呀, 經KaHeiBaBa提醒後, 仲唔即刻將計劃擱置咩.

我衷心感激KaHeiBaBa的提醒.

因為已經有學校收咗, 我個心已經好開心.

如果spn得, 我估我會開心到傻咗.

一個好學校, 影響深遠~!

各位, 我已經又抱住, 等到4月尾的決心. 算啦, 點都係要等, 但依家等得輕鬆啲.

BTW, 我家12:00派信, 如果你地有消息, 我可以lunch time飛返屋企攞信, 因為路程都ok~!

原本諗住7月去日本, 帶埋囡囡去北海道, 自駕遊, 點知... 係咪10年都唔駛再去? 好傷心. 因為, 上次去沖繩自駕遊真係好好玩...

去新加坡機票都要$5000~!

原帖由 EFJ3 於 11-4-4 12:13 發表
今日有冇人收信?  好靜…

真係好靜啊 ~

榛子果仁,你都仲係打算7月去啦 ~
我安排好哂復活節假期去沖繩自由行添 ~
依家 ?! 唉 ~ 取消哂喇

我估復活節假前應有結果掛, 即今個星期或下個啦! Max, 我地睇您頭加

原帖由 榛子果仁 於 11-4-4 12:45 發表
原本諗住7月去日本, 帶埋囡囡去北海道, 自駕遊, 點知... 係咪10年都唔駛再去? 好傷心. 因為, 上次去沖繩自駕遊真係好好玩...

...

日本這次核泄漏,真的是一個生態大災難,今天看到報紙的新聞圖片,見到核污染水源源不絕流入大海,為我們的下一代擔心。

日本這個美麗的國家,我小朋友還沒有去過。。。

原帖由 littlelanglang1 於 11-4-4 14:54 發表
我估復活節假前應有結果掛, 即今個星期或下個啦! Max, 我地睇您頭加

嘩 ! 咪玩啦 ~

hihi.. just wonder whether they will arrange week day or weekend interview.   Max or KaHeiBaba, would you have any hints?

原帖由 max1116 於 11-4-4 15:17 發表

嘩 ! 咪玩啦 ~

我都本來想帶bb去旅行. 但而家你地話去邊好呢.
菲律賓又吾得
澳洲又水浸, 新西蘭又係.
泰國又水浸, 又動亂.
又怕北韓打南韓,
好啦.吾怕貴去 日本, 又攪單咁既野.

只剩星加玻, 台灣.

吾通真係要返內地玩先最安全???

呀果仁去左咁耐都吾返黎既.. 吾通收到信開心到吾識返黎..?? hehe

原帖由 EFJ3 於 11-4-4 15:26 發表
hihi.. just wonder whether they will arrange week day or weekend interview.   Max or KaHeiBaba, would you have any hints?

Weekday

原帖由 pipip929 於 11-4-4 15:27 發表
我都本來想帶bb去旅行. 但而家你地話去邊好呢.
菲律賓又吾得
澳洲又水浸, 新西蘭又係.
泰國又水浸, 又動亂.
又怕北韓打南韓,
好啦.吾怕貴去 日本, 又攪單咁既野.

只剩星加玻, 台灣.

吾通真係要返內地玩先最安全? ...

呢2個地方都好好玩啦 ~ 唔使咁愁喎 !

請問大家有無去過迪欣湖 ? 好唔好玩架 ??

醒目開學勳章

原帖由 max1116 於 11-4-4 17:34 發表
請問大家有無去過迪欣湖 ? 好唔好玩架 ??

迪欣湖啲草地好正
Max,你果班有無龜,10号到我女攞返屋企,我地買定兩隻龜仔陪佢

哈哈!呢个星期带返屋企喇!
‹ 上一主題|下一主題