用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無預備2016/9 去英國的
樓主: twtwtw
go

有無預備2016/9 去英國的   [複製鏈接]

引用:兩個同一間好,或試考獎學金,如音樂有,朋

原帖由 brother4 於 15-03-15 發表
兩個同一間好,或試考獎學金,如音樂有,朋友有OEA+獎學金,少學費煩惱

...
我有OEA,但冇獎學金,所以都好難頂

引用:回覆+亮燈+的帖子 通常兩個同一間,學費有

原帖由 noel2010 於 15-03-15 發表
回覆 亮燈 的帖子

通常兩個同一間,學費有九折。我有朋友貪平,在Somerset £6700/term, 第二個九折,但學 ...
多謝你意見,我會慢慢揀,亦要睇下有乜野學校收,到時再算,一切隨緣吧!

回覆:有無預備2016/9 去英國的

朋友二個要轉工賺多D錢,一個有年薪過百,另一個多75%人工,真辛苦錢,要飛要work at home

回覆 noel2010 的帖子

我己5年未加過人工,工司請極D人做唔長,我己頂埋人D job做鬼死, 唔明返9放6, 5天工,放銀行假,老闆又成日唔係office都無人做

回覆:有無預備2016/9 去英國的

是否入行難,新人常話冇人教佢地,但好難教因要教仔咁教,另嚴辛苦,或人工低

回覆 brother4 的帖子

份工只要肯學唔難,但新人的態度及心態唔好,走遲10分鐘也怕蝕抵,覺得學曆高過我唔受教,做好份內事就ok, 老闆又唔理野既

引用:朋友二個要轉工賺多D錢,一個有年薪過百,

Deleted

3年學唔到英文!? 所以要揾D小中國/香港生又或者住外國家庭homestay操下英文

brother4    發表於 15-3-15 11:48

多過我好多倍x2

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+scso+於+15-3-15+10:37+編輯+\

原帖由 scso 於 15-03-15 發表

回覆 brother4 的帖子
新人唔肯比個心學嘢和做嘢, 6點前已去定洗手, 6點零3分打咭走人, 懶理工作是否已完成, 完全無責任感, 返工又永遠唔準時

醒目開學勳章

引用:回覆+3b+的帖子 Bedford,+Epsom,Lacing,+T

原帖由 Sheep006 於 15-03-14 發表
回覆 3b 的帖子

Bedford, Epsom,Lacing, The Leys School
請問學校排名約幾多?

回覆 scso 的帖子

我都五年冇加,對上一次十年冇加,但我幫公司賺最多錢個個。相對其他同事就高薪好多。老闆成日怕員工發達唔做,叫極個個同事都唔肯加,自己袋唒。不過一早準備好8年使費。只是未為退休作準備,希望呀仔生性,到時有家用收就滿足。

回覆 3b 的帖子

大約一百頭,你可以自己網上查排名

你一定係公司的高層

回覆 scso 的帖子

係唔係人工太低啊?

醒目開學勳章

引用:回覆+3b+的帖子 大約一百頭,你可以自己網

原帖由 Sheep006 於 15-03-15 發表
回覆 3b 的帖子

大約一百頭,你可以自己網上查排名
好呀, 我上網看看。

回覆 3b 的帖子

我以為你會考慮Tonbridge

回覆 Sheep006 的帖子

我學曆唔高老闆唔會升我做高層,只是做了多年,熟識晒全部運作,我人工唔高所以先頭痛兩個仔海外讀書費用,有時真係做得心淡,工作上乜都要我理,我去頂,咁博老闆都唔加少少人工,我欠一張大學cert.如果唔係我而家就真係可能係高層,所以希望兒子要比心機讀書爭氣

回覆 Sheep006 的帖子

一般中位數

醒目開學勳章

引用:回覆+3b+的帖子 我以為你會考慮Tonbridge

原帖由 Sheep006 於 15-03-15 發表
回覆 3b 的帖子

我以為你會考慮Tonbridge
如果Tonbridge收阿仔, 我們一定會比佢讀, 但是要11月考埋final entrance exam, 到時睇成績才知結果。 所以要考多幾間打底, 以防萬一

‹ 上一主題|下一主題