用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!

一家三口 寫道:
kirima > 我覺得有好過冇.

同意       

Jennie 寫道:
mamamui>>試o下啦, 大多收人都係揀油天, 你揀循道o既機會自然大o左, 不過可以揀灣仔基道堂做back up o既.

矛盾就係在於,崇真的兩文三語可能做得好過循道,而且後者仍是半日制;但循道所在中學校網,又勝過崇真.....兩難.
灣仔堂基道好嗎? 早排好像有點不利的消息.....所以冇乜注意.....
不知有沒有人認識廣東道官小?如何?  

hi : mamamui

我想問 : 當選中學時, o麥唔係跟住o個區報咩? 關小學讀邊區有o麥關係? 唔該!
其實係一家四口子

一家三口,
選中學係睇小學係邊個網的, 選小學就睇住址!

himbb > 唔該晒!
其實係一家四口子
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

請問禮賢有冇一條龍呀?
其實係一家四口子
該用戶已被刪除

lam's mother>>首選當然是基督教啦. 除非入到d 名牌小學....但我無家底, 入到無資格. 根本名牌所需o既物質都比唔到.

揀禮賢....我會揀返崇真. 同校網, 無分別. 暫時我覺得崇真好d.

mamamui>>我家陣唔諗小學係咩區啦, 當年自己都係跨區揀呢區中學, 我唔諗得咁遠. 我深信神會帶領.  好似揀崇真一樣. 至於灣仔堂基道都係band 1 小學.  我又覺得ok, 只不過唔係千禧校舍. 今年k3 o個d, 有人揀聖安德烈....同崇真同區, 新校.

你地又點睇d 新校?? 好多人like 千禧校舍, 我又覺得都係咁上下. 對d 細o黎講無得比較, 就唔知咩係正.iq 精神 .  
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie : thank you.
Mrs. Yellow : thank you your photos.

唔好意思,小女今年入讀崇真k1,本人想知道,上午班放學後會有什麼興趣小組可以選擇呢?

如無記錯禮賢是深水?Band 1小學排名第二,以成績出名,多人報,選崇真我個人覺得小朋友會開心D,想小朋友開心定成績好,真是魚與熊掌。聖安德烈background及校長不錯,不過始終較新,有待觀察。新校校舍多數大D,大好過細,男孩子活躍D較大空間似乎好D,不過不會是首要考慮因素。

E媽>遲D一定有通告給你,不用心急。

叮叮噹噹>9月1日

朱MayMay>亞仔好記得Owen.
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

醒目開學勳章

請問9月1 日開學定係9月4日呀?

係9月1日開學呀!
其實係一家四口子

揀禮賢....我會揀返崇真. 同校網, 無分別. 暫時我覺得崇真好d.

同意! 我都會選崇真!
其實係一家四口子

醒目開學勳章

一家三口

唔該晒,

咁多位, 你地既小朋友有冇打肺炎鏈球菌針呀?

BB Rocket 有人話: "我之前都想幫個仔打,但我問過兩個醫生,佢地都話呢支針好貴,而且要打3支,呢支針個作用吾係好大,成效得80%,通常d針高過90%醫生先會建議我地去打,而且呢隻針係新藥,同埋間藥廠成日谷廣告,醫生同我講不如等仔仔一歲時打支好d既針仲好喎!"
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

其實我想幫阿囡報讀興趣班,呢個班又係8月尾開課,所以想早d知道,若果學校都有,我就唔同佢出去報名。

Mrs.Yellow 寫道:
E媽>遲D一定有通告給你,不用心急。
‹ 上一主題|下一主題