用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.
樓主: cheukmanlai
go

阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.   [複製鏈接]

回覆:阿仔BAND2頭,而家派左BAND3尾,呆左.

樓主,另外仲有”單親”津貼可申請的,正如樓上講,我都覺係天經地義,佢既設立就是比有需要既人去申請,樓主不用覺不好意思或是什麼

另外,中學功課會深,或許真可考慮陳校長補習社喎

你個情況讀直資再申請學費減免,應該唔使點交學費,去試下啦!

回復 TAOTAOLEE 的帖子

土瓜灣基道叩左未呀 ?  升值緊喎 !

引用:Quote:cheukmanlai+發表於+13-7-14+01:04+

原帖由 TAOTAOLEE 於 13-07-14 發表
大仔真係好乖好生性, 希望下星期一就收到心儀學校叩門成功的好消息, 加油呀樓主!
另外, 有無考慮勞工子弟學 ...
勞工子弟網上評級同我上網同朋友查詢差好遠,有人話band 2,有人話band 3 尾,其實我面試當日都收,但校風好麻麻,因我見到當時D學生放學在校門囗講粗囗你堆我撞,一下子決定吾到入吾入!

引用:回復+TAOTAOLEE+的帖子 土瓜灣基道叩左未

原帖由 TracyC 於 13-07-14 發表
回復 TAOTAOLEE 的帖子

土瓜灣基道叩左未呀 ?  升值緊喎 !
叩左,無消息!

引用:多謝大家的支持,我要返埋今曰工,黎緊星期

原帖由 cheukmanlai 於 13-07-14 發表
多謝大家的支持,我要返埋今曰工,黎緊星期一再叩門作戰!我會再加油的,只是阿仔有D失落同無咩自信,我今 ...
你話比囝囝聽,EK 好多姨姨為他打氣,自己都要加油!面試比多些信心自己,大家都在為他增加正能量!加油!

回覆:cheukmanlai 的帖子

我係基福家長,想問試唔試中聖?

引用:我係基福家長,想問試唔試中聖? +

原帖由 humbertcarol 於 13-07-14 發表
我係基福家長,想問試唔試中聖?
你小朋友派咗中聖??

:-D  :-D  :-D  :-D  :-D

引用:Quote:原帖由+TAOTAOLEE+於+13-07-14+發表

勞工子弟網上評級同我上網同朋友查詢差好遠,有人話band 2,有人話band 3 尾,其實我面試當日都收,但校風好 ...
勞工子弟我女個年有2,3個同學派左去,今年都升f. 3 啦,見個幾個同學jl3好乖,讀得幾好wor, 仲入到精英班tim

我唸都好睇小朋友本身既,係no better choices 情況下,勞校都係一個可取之選既

引用:Quote:cwaisum+發表於+13-7-9+21:22+可以試

原帖由 cheukmanlai 於 13-07-09 發表
多謝大家咁熱心,我聽日會試左大角咀,九龍城,沙田先.大家有咩好學校可以推介一下.
阿仔成績中B
             ...
香島都唔收?

陳樹渠紀念中學可一試,$700一年,有分期,可免費,有獎學金

馬安山德信其實good choice, 不過就係直資中學

我都睇到眼濕濕!我相信呢個帖子已經有學校留意到!
假若上天有憐憫之心,就請派一位天使下來,帶領樓主和乖兒子走出陰霾,向晴朗的日子進發!
樓主同囝囝加油!

回覆:kathyhobb 的帖子

我派青衣葉紀南,第6志願,小學叫我叩中聖,成功咗,但最後葵涌循道收我仔。

回復 Tsundis 的帖子

請問[單親津貼]是什麼,thz

cheukmanlai 發表於 13-7-14 09:39
多謝大家的支持,我要返埋今曰工,黎緊星期一再叩門作戰!我會再加油的,只是阿仔有D失落同無咩自信,我今 ...
伍華係男校,在新浦岡,羅國輝神父是校監,佢曾几何时都是老師,好錫年靑人,如你覺得地区OK,直接到聖堂找佢幫忙。
May God bless you!
Forgiveness is the best remedy for any injury

引用:Quote:原帖由+Tsundis+於+13-07-13+發表去

有時在fb見到很多朋友同學好緊張個仔,一生左就份工都吾做,好細個就去學好多野,又時時有好多親子活動,而 ...
亞仔咁生性,用功讀書,已經好安慰,為左亞仔前途,不要放棄,努力

點都好,身體要緊,盡量食好,瞓好!
加油!
祝福你

很多直資中學會將學費減免計劃的資料放上網,細心留意,可能有學費減免,怎至全免!
‹ 上一主題|下一主題