用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 統一派位放榜後
樓主: carollam310
go

統一派位放榜後 [複製鏈接]

Re: 統一派位放榜後

聖母小學係咪黃大仙聖母醫院附近個間呀?? 如果放榜後先去報會不太遲呢??

醒目開學勳章

我覺得唔遲,因為我覺得聖母小左人讀,睇返佢地每級既人數,呢兩年的確小左.加上統一派位放榜後會可能有人放棄學位,所以遲小小都唔怕.
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

我成日聽人話李兆強好,但亦有人話循道好,我真係唔知呀,我本身冇諗過會報,所以冇去問清楚.秀茂平有一間路德會聖馬太幾好架.我上網睇過學校既資料,升中派位成績幾好,你可以去小學概覽2004睇下.

各位,

我係路過!

死la! 我自選同統一唔同學校, 因為三心兩意囉, 照計誠意唔多夠, 有咩好辦法呀! 我已經係統一交表時親手交了一個Profile比學校,  咁唔知叩門時又使唔使再整多個比統一首選或其他呢?我驚佢話我煩, 點算呀! 越來越緊張!

醒目開學勳章

我想問問,今日己經20號喇,係咪可以打電話去D想叩門既學校度問下,我想預早知邊D學校有得叩門,同埋幾時幾點開始派表,想預下時間睇下可以走幾多間.叩門要帶D乜架?女女要唔要去?通常係咪過左註冊日就有通知?好耐都冇回音即刻面試機會都冇呀?咪要走多幾間增加機會,死喇.仲未plan定o個日既行程呀.點好呢~~~

往年多數學校是公報派位當天便同時派后補位的表格. 所以應先列出那些是你們心儀的學校, 再計劃由誰負責安排取表格.  有些學校只需數分鐘便可, 但有些郤需要排數個鐘頭 (上年我八時到達某間小學, 只可取得17X號籌, 聽說早上五時多已有家長開始排).  所以如果可以的話找多幾個親戚朋友來幫忙. 也須注意的是有些小學派籌是有限的, 派完即止.  家長必須事前先問清楚學校今年的安排.

醒目開學勳章

我想問下若果派得唔好,要去叩門,咁原先派o個間唔去註冊得唔得,自己keep住註冊証,若果叩門成功先比新學校.我諗住叩門失敗去讀私校的.定係註冊左先.叩門成功去拎返?會唔會唔比我拎返架?

carollam310

我記得我去聽過一個講座, 話大抽獎時, 無論間學校係有無諗住讀都好, 或者你去叩其他學校的門, 但一定要去派到果間學校註左冊先.

祝你好運.

係呀,一定要註左冊先,如果唔係,教育處會以為你放棄學位的,而註冊証係可以隨時攞返的,學校係唔可以唔畀返你的.

Could anyone kindly clarify that if the result is not desirable on 5th June and I decide to register at the private school, do we still have 'right' to knock the dream school's door for 3rd round direct application?
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

gigi2,

After you have registered at the private school, you can still knock the door of the dream school for the 3rd round.

Thank you.
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

shmchan,

Oh, sorry! One more question want to ask as I am now very confused – My desirable one is not within my school net and I put it in the Part A for random draw.  If I fail in the Part A (dream school) but succeed in Choice No.1 in Part B.  Do we still need to register the gov't school (part B) and at the same time we also can register at the private school?

醒目開學勳章

多謝各位回應,我仲有一個問題想問,去叩門係咪最好去頭三個志願既學校好D呀?冇揀過既學校會唔會唔比表我架?我好怕會帶漏野,要唔要影印埋家長身份證呢?若果叩幾間咪要執幾份,要執定落file先,唔係到時散晒.我仲未落筆寫自薦信,都唔知中文定英文好,己經好似作文咁寫埋大綱,但都好似好長氣咁,相反太簡短又冇乜誠意,叫女女畫公仔又唔知畫乜,唔比題目佢佢一定畫花草同小魔女doremi.真係頭痛,仲有一個星期咋,有經驗既媽咪可唔可以教下我呀?

以我自己個人叩門經驗:
我一早會做好一份profile,內裡包含有,
1)自行分配副本,~最好從一而忠先好放進呀~
2)統一派位副本,
3)幼稚園校長信副本,
4)家長給小學校長的信,~最好由自己編寫,因為大家都有着一飾一樣的信,如果你係校長你會點呢?字可以係打印~
5)小朋友成績表,
6)各類證書,
7)小朋友個人資料包括證件相一張~最好由小朋友自己填寫~,
8)小朋友一些畫作,~係送比個校長的~,
9)幼稚園生活照
10)回郵信封連郵票~方便如有後補表格可以即時寄上~
11)家長資料和身份証明,出生紙副本,

最好做定三份,
第一份在放榜前一星期遞交,
第二份在放榜當日遞交,還可以詢問幾時有後補表格派發,因為放榜當日好多時學校的電話係打唔通的,
第三份在放榜後填寫後補表格時遞交,

通常如果學校係有後補位的話,都會在7月頭得到通知,但我果次係8月16日先收到通知,叫我去見校長,有時通常臨到開學都會有人可以執到死雞架,

If I register at the private school, will the private school collect my central allocation form?  Or I should still register the gov't school no matter the result is desirable or not?

gigi2 寫道:
If I register at the private school, will the private school collect my central allocation form?  Or I should still register the gov't school no matter the result is desirable or not?

Hi,gigi2!

Long time no chat!

Private schools won't collect any central allocation form/registration doc.

If you've decided to give up the school allocated (i.e. undesirable result ), my personal experience was--- no need to register at all as it's waste of time because you won't take it in any event! If your kid is lucky and competitive enough to knock the door of any good subsidy/gov't primary school after announcement of the "lucky draw" result, you can still submit the central allocation form/reg. doc. to that school for registration (and you will save the time and effort to get it back from the undesirable school which you've registered before!)

Good luck!

Hi JP,

Thank you for your response which I'm expecting for so long!  Your experience & clarification are very valuable to me.  BTW, how are your children?  Are they studying in Ying Wa? – forgive me if I remember wrong as I'm getting old really!

Anyway, thank you for your sharing!

gigi2

You've got good memory! Yes, they're happy Ying Wa boys!

Which private school(s) has/have accepted your kid? Pls share!
‹ 上一主題|下一主題