用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有名的幼稚園都比較喜歡大女
樓主: syw
go

有名的幼稚園都比較喜歡大女 [複製鏈接]

Re: 有名的幼稚園都比較喜歡大女

Christy1999,

My daughter has a classmate who also lives in TaiPo .  Is you daughter's name CelXXX?

Hi, ClaudeeMa

My daughter is Kristy. am class in SPK.

Oh!  My daughter is in K2 am class also.  But I think maybe not in the same class then.  Sorry for my 'tong dut'  

Christy,

你個女1999年讀緊K2,係細女,同班有d 98年既,唔出奇,我阿女97年都係讀緊K3,我阿女係佢k2頭已考獲grade 1程度,但今年唔考三級啦,有好多野要趕住升小一前搞,同埋最近佢對小提琴好有興趣,所以無乜時間,有張鋼琴cert都唔知有無幫助架(睇報學校都好似無乜用咁-到而家為止),不過有好過無啦,我諗會出年先考四級,唉.....佢百足咁多爪,好彩唔駛用好多時間追功課,呢樣係八歲前做大女既優勢,其實你個女而家都五歲,好多野都開始左,你真係要諗

其實我覺得幼稚園唔會睇邊個月出生先收既,唔係的話開生日會咪有幾個月份無人生日????

Actually SPK will take 'Age' is one of their consideration point.

當然啦!大D好教些.

我覺得大女係有著數
‹ 上一主題|下一主題