用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 是否有保圓小學已註冊的家長在此
樓主: 匿名
go

是否有保圓小學已註冊的家長在此 [複製鏈接]

Re: 是否有保圓小學已註冊的家長在此

Hi, 各位,

我對這間學校也很有興趣, 請問你們知不知道他們有哪些課程用英語教授? 有沒有擔心過小朋友的理解力? 能否適應用英文教學?  這一點是我最擔心的, 大家可否分享下?

Thanks!
該用戶已被刪除

我有上他們的綱站看過, 似乎都一一解答左我的疑慮, 但我始終都係有d擔心, 例如讀到高年班(3,4年班開始), 我怕小朋友萬一追不上, 到時自己都無法幫到佢,因為自己始終係英文有限公司. 你地有冇考慮過這些問題, 還是我太多慮呢? :-|

大家好。請問你們的小朋友有沒有在上星期六上英文或普通話班。我的小朋友的反應是幾正面,他告訴我整個英文班都是說英文,而且好好玩(他下課時是滿頭大汗的),亦很喜歡。如果大家的小朋友是有上課的,請問你們的小朋友的反應是如何。

另外大家有沒有看今期的親子,有一齊介紹陳守仁及保圓。 :wink:
****未經本人許可, 不得轉載****
該用戶已被刪除

請提供保圓網址,我上了圓玄的網遊覽,看不到保圓的資料呀.
Thanks!!!
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Hello M&J,

我亦見到網上所登的校服照,真的幾"土",不過,最緊要都係間學校好唔好。我個仔上完了普通話及英文班,老實講,得著就未必有,但他已認識了幾個同學仔,亦已開始交換貼子,就當係學前預習吧﹗
另外我今日問過,他們正式上課暫定係9月1日,8:30至3:15,在8月25日至31日,應有學前預習班,會在上午舉行。
大家有沒有Updat的資料可以交流下呀﹗    
****未經本人許可, 不得轉載****
該用戶已被刪除

janetc 寫道:
請提供保圓網址,我上了圓玄的網遊覽,看不到保圓的資料呀.
Thanks!!!

我都係呀!有家長可以提供嗎?thanks!

Hi stella,
我係公司部pc就睇到(係左邊框內),但係屋企就睇唔到,都唔知點解?!
你試下用另外pc try try!
I downloaded these information and can email to u tomorrow. :wink:

janetc,
唔該晒!等我返公司試吓先!

保圓小學Web-site:
http://www.yyps.edu.hk/

janetc,

可唔可以pm d資料俾我呀?我上個網站睇唔到呀!唔該!

Janetc,

Pls check pm again!

Dear all mums,
我知道保圓放榜日是早過自行收生放榜日,但保圓登記日是否又後過自行收生放榜日,所以都可以睇埋自行收生派位結果再作決定?
Thanks!

Hi Janet,

今年未必係la, 我問過校長, 佢話如果等埋自行收生派位結果才來註冊, 就要睇下仲有冇位喎.

唔係咁決絕呀!   咁點好呀?!

Hi janet,

你又唔使咁擔心ge. 我諗好多人都會等埋自行收生放榜才去註冊的, 仲有就係, 直資收左,就無左大抽獎je, 唔通連自行派位都無埋?(自行派位申請應該係早過佢地註冊)
該用戶已被刪除

Dear 今年9月入讀p1媽咪,
你們舊年9/11知結果, 10,11/11要註冊,有冇家長係等埋自行收生派位結果才註冊? 過左註冊日才去保圓比唔比呢? 我想知舊年自行派位結果係邊日? Thank you very much!!!
‹ 上一主題|下一主題