用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到...學之園...result?
樓主: an~gel
go

有無人收到...學之園...result? [複製鏈接]

good luck:)
原帖由 kitmantsoi 於 10-12-1 16:00 發表
仔仔讀LVPN今日出, 仲未收信, 希望am class la

你意思即是讀開 PN AM的小朋友到升K都會有變數可能會PM?
原帖由 Toffeenut 於 10-12-1 16:01 發表
早排係抽左簽, 家長會大概估到派到咩班, 但今日先confirm收信assign左咩班(英普/英粵/am/pm).
但都要再等, 先知最後可以去到咩班, 今日接放學時問左班主任, 佢話佢估計今年好多人手持幾個offers的, 所以今日的派班 ...

原帖由 ho_yan2406 於 10-12-1 14:40 發表
我剛收到薄chi chi的一封信,仲諗住同sc一樣唔得,點知入到amCE班,係青衣校~~~開心到想喊,呢間係我最心儀,亦係我仔最鐘意既一間,佢當日好努力,in得好好,係5間之中最好的一間,但得40個位,如果唔收唔多唔少都會有D失望, ...

恭喜呀~ 仔仔好叻呀

原帖由 caterpillar08 於 10-12-1 16:09 發表
你意思即是讀開 PN AM的小朋友到升K都會有變數可能會PM?

我的情況就係囉.
因為我選英普班, 而學校派k1英普/英粵位, 係以抽簽決定, 我支簽抽得後, 要俾人揀晒先輪到我, 所以而家去左英普pm... 可能到下年唔知幾月, d人放am位, 我先會有機上番英普am. 講到變數, 當然是指個派位只會越來越理想(因有人放棄個位), 唔會話我而家派到am, 佢遲d俾個pm我咁既.

明白! 在你立場似乎選英普重要d, 所以就算pm英普都要揀.
原帖由 Toffeenut 於 10-12-1 17:01 發表

我的情況就係囉.
因為我選英普班, 而學校派k1英普/英粵位, 係以抽簽決定, 我支簽抽得後, 要俾人揀晒先輪到我, 所以而家去左英普pm... 可能到下年唔知幾月, d人放am位, 我先會有機上番英普am. 講到變數, 當然是指個 ...

原帖由 caterpillar08 於 10-12-1 17:14 發表
明白! 在你立場似乎選英普重要d, 所以就算pm英普都要揀.

因為LH出名就是英普呀
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 Pertra 於 10-12-1 17:11 發表
我個仔是外來生,要轉 AM ,咪仲難!

恭喜你呀!!! 我之前在LH的post見你都好鍾意呢間學校, 收左你真係好!!
如果係英普pm, 外來生轉上am, 校方是先安排讀緊n班am的學生先, 再有位, 先俾讀緊n班pm的, 然後才是外來生. 我估係......

原帖由 caterpillar08 於 10-12-1 17:14 發表

上面講得岩.
我2nd choice是英普pm嘛.

HL campus仲未收到信!

開左封信,都係waiting

我都係waiting~

Nearly all replies are in waiting list.  TY campus has 40 places.  How about HL campus ?

我仔都收到青衣AM CANT+ENG CLASS.. 雖然好開心阿仔真的成功了, 不過我都仲諗緊.. 因為佢真係幾貴, 加上我地又要坐校車.. 同埋佢地個CAMPUS好似細左DD.. 又無OUTDOOR .. 我B有另一間屯門佳寶收左.. 兩者點揀好呢..

醒目開學勳章

醒目開學勳章

原帖由 ecvy 於 10-12-2 00:20 發表
我仔都收到青衣AM CANT+ENG CLASS.. 雖然好開心阿仔真的成功了, 不過我都仲諗緊.. 因為佢真係幾貴, 加上我地又要坐校車.. 同埋佢地個CAMPUS好似細左DD.. 又無OUTDOOR .. 我B有另一間屯門佳寶收左.. 兩者點揀好呢.. ...

咁我地咪有機做同學仔囉~~
你係咪都係一月先交註冊費呀?我怕我眼大睇過龍...

原帖由 ecvy 於 10-12-2 00:20 發表
我仔都收到青衣AM CANT+ENG CLASS.. 雖然好開心阿仔真的成功了, 不過我都仲諗緊.. 因為佢真係幾貴, 加上我地又要坐校車.. 同埋佢地個CAMPUS好似細左DD.. 又無OUTDOOR .. 我B有另一間屯門佳寶收左.. 兩者點揀好呢.. ...

屯門同青衣? 咁大距離0既? 你住邊度0架?
‹ 上一主題|下一主題