用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 崇真教學法
樓主: funnyleung
go

崇真教學法 [複製鏈接]

Re: 崇真教學法

funnyleung 寫道:
大家上運動課穿長褲或短褲?

我會到時睇情況而定,太熱著長褲都好辛苦.d褲質地唔夠簿.

Hi funnyleung
我會好似幼稚園甘穿白色長褲,
如果 受傷女女個菠蘿蓋都唔會流血

ccll 寫道:
all mun,

have u already prepare the P.1 new stuffs such as uniforms,shoes,school bags......yet?
I have already bought except black shoes and sport shoes only. :

噚晚裝埋d書入書包俾個囡試下揹,佢話唔重,但係睇到佢成個膊頭都壓底左d.好彩我送佢返放學咋,如果唔係 -- 就真係5呎差吋半.

傻妹 寫道:
[quote]

我會到時睇情況而定,太熱著長褲都好辛苦.d褲質地唔夠簿.[/quote]

請問唔係standardo左藍色短褲(好似排球褲)咩?

niknik 寫道:

niknik,

因為擔心小朋友俾蚊咬,學校容許著長褲ga.

傻妹 寫道:
[quote]
niknik 寫道:

niknik,

因為擔心小朋友俾蚊咬,學校容許著長褲ga.[/quote]

傻妹 :

等我仲買o左兩條短褲, :-x
咁長褲的顏色,式樣又如何?
應該在那兒可以買到?
Sorry for too many question!
Thanks!!

niknik 寫道:
應該在那兒可以買到?
Thanks!!

你無收到通ga咩?長褲可以全藍或全白色.一般買小童底衫既舖頭都會有.

傻妹 寫道:
[quote]
niknik 寫道:
應該在那兒可以買到?
Thanks!!

你無收到通ga咩?長褲可以全藍或全白色.一般買小童底衫既舖頭都會有.[/quote]

傻妹:

我註冊個時,校務處個哥哥仔冇提過,
淨係比張訂校服既form,問我地點訂法,
佢話多數人會訂兩套PE衫褲,一條校裙,
咁我地咪跟住做!
佢冇講有長褲呢樣野   
咁我想問校裙去校方個供應ok or not?
會否有更好的選擇?

niknik 寫道:
我註冊個時,校務處個哥哥仔冇提過,
淨係比張訂校服既form,問我地點訂法,
佢話多數人會訂兩套PE衫褲,一條校裙,
咁我地咪跟住做!
佢冇講有長褲呢樣野   
咁我想問校裙去校方個供應ok or not?
會否有更好的選擇?

我都唔記得果張通告幾時收到.我問過校服供應商佢地無長褲.

傻妹:
咁校服方面,妳是否去學校提供既供應商呢?

對不起,這麼多問題。謝謝妳!!

我係註冊當日買,因為果日有校服供應商賣校服.

Dear all
我做校服過陣無買短運動褲,因為我一早預備女女穿長褲,
職員話後補買都得,幼稚園果時,買校服條短褲只係映合照時
穿過,其他時間就無穿過,所以小學時我決定唔買住囉     

剛打去午餐供應商問過,食品絕無加味精(烚菜除外);另便當分3格,其中一格係蔬菜類(伴菜,但不會詳列餐單內);如退餐,不會退款,但可以下月扣減巳繳款項.不設最底次數.   

Hi 傻妹
就算餐盒有幾格蔬菜都無用啦,我女實唔食   
係呢,妳有冇問,有無餐具供應埋呀
聽聞上年小一果套好掂喎   

傻妹 寫道:
剛打去午餐供應商問過,食品絕無加味精(烚菜除外);另便當分3格,其中一格係蔬菜類(伴菜,但不會詳列餐單內);如退餐,不會退款,但可以下月扣減巳繳款項.不設最底次數.   

ee,which situation will be 退餐?

傻妹 寫道:
噚晚裝埋d書入書包俾個囡試下揹,佢話唔重,但係睇到佢成個膊頭都壓底左d.好彩我送佢返放學咋,如果唔係 -- 就真係5呎差吋半.

u afraid ar How about me? U know my son is so......thin and short ,the SPI school bag like bigger than him tim ar

傻妹 寫道:
莎莎, 唔該晒先.

LEON, 我今晚睇下收唔收到,如果無我再麻煩你啦.  

I have not rcd the menu too wo,if u have ,can fax to me? :

[quote]
傻妹 寫道:
niknik,
唔係指定,只係喺通告登左某隻牌子既價錢,相信係俾家長參考.
[quote]

yes,u can buy any brand of the colours pen,but remenber must 24 pcs of colour pencils,and 25 pcs of crayons.

ebeltang,

係呢,妳有冇問,有無餐具供應埋呀   >>>無問喎.
聽聞上年小一果套好掂喎    >>> 咩好掂?

例如病假.....

我囡同你仔好似唔差得好遠咋;到時叫佢兩個互相扶持下啦.   

‹ 上一主題|下一主題