用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進
樓主: TWLI
go

九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進 [複製鏈接]

Re: 九龍塘宣道幼稚園2006K1家長請進

Fionayeung
你好. 你個仔叫吳璟庭. 我個仔叫吳景熹. 都幾巧合.
大家都是 NG KING ......
校巴你是坐葉太車,我地坐佢老公葉叔車.
05年A班43人, B班33人.
05年A班有3個班主任, 曾,梁,盧老師.(分為米奇組,高飛組,唐老鴨組)
B班好似都是3個班主任.我只記得有一個鄭老師.

露比,

你小朋友係師兄, 請多多指教
06年B班37人, 3個班主任, 梁, 張, 盧老師.

jenjen,

星期一可以係車見

FatherJ,

今日你係咪帶個仔返學?  我見個小朋友好似你個仔.

上課真愉快!

FatherJ,

可唔可以send呢張相比我, 我pm個email比你好嗎?

MSN la.

其實張相都見唔到邊個”打”邊個.

今日老師話星期一家長只可以跟車,唔可以跟上堂,其他班是否一樣?
另一張:

露比 寫道:
Fionayeung
你好. 你個仔叫吳璟庭. 我個仔叫吳景熹. 都幾巧合.
大家都是 NG KING ......
校巴你是坐葉太車,我地坐佢老公葉叔車.
05年A班43人, B班33人.
05年A班有3個班主任, 曾,梁,盧老師.(分為米奇組,高飛組,唐老鴨組)
B班好似都是3個班主任.我只記得有一個鄭老師.

B班是2個班主任.鄭老師.及李老師~~

上午:

K1A
viennamami-Vienna/鄭雍穎--女--JUL12--(Whampoa)
hin3636-Lo PakHin--男--Mar6--Yau Tong

K1B

JadeCheung-周子琪
Kin_Ma /KinKin--男--JUL30--(土瓜灣)
W&JMaMa - Wills Chiu, 趙叔賢
Wesley-Lam /林昊言 -- 男--OCT06--(Whampoa )
下午 :

K1A
SWAHLAM /Oscar Lam--男--MAY04--(黃大仙)
jenjen/Natalie--女--MAR21--(西貢)
AveryMak/Avery--女--JUN22--(荃灣)

K1B

fionayeung - 吳璟庭 (西貢)
fatherj/Raphael - 男 -- Sept26
sunsunmimiqq/Chloe Tam - 女

[/quote]

B班是2個班主任.鄭老師.及李老師~~ [/quote]

oh~鄭老師無做了!!!!!!!!!

不如加埋組別啦......

上午:

K1A
viennamami-Vienna/鄭雍穎--女--JUL12--(Whampoa)
hin3636-Lo PakHin--男--Mar6--Yau Tong

K1B

Kin_Ma /KinKin--男--JUL30--(土瓜灣)
Wesley-Lam /林昊言 -- 男--OCT06--(Whampoa )
下午 :

K1A
SWAHLAM /Oscar Lam--男--MAY04--(黃大仙)
jenjen/Natalie--女--MAR21--(西貢)
AveryMak/Avery--女--JUN22--(荃灣)

K1B

fionayeung - 吳璟庭 (西貢) - 星星組

上午:

K1A

K1B

Kin_Ma /KinKin--男--JUL30--(土瓜灣):彩虹組
下午 :

K1A

K1B

fionayeung - 吳璟庭 (西貢) - 星星組

想問下各位媽咪,你哋小朋友坐的校車有冇安全帶同掛書包的位,因為我見到其它啲校車有,我見我個仔坐的校車連扶手都無,好似好唔安全咁。   

有安全帶,但冇掛書包的位同扶手喎!
法例冇規管校車一定要有安全帶, 我知道我小朋友果架校車有安全帶,我都安心點,因為完全有扶手架!

jenjen,

你同我

hin3636,

我搭個架只係得前面椅背個扶手, 其他都係乜都無 :-|

各位:

如果想知老師每日教o左咩, 怎辦?

今天好似唱"有隻雀仔跌落水"

Father J:

Thank you! 我小朋友話唱:雀仔飛, 雀仔飛, ......! 跟住我就o吾知佢唱咩, 比佢激死!

FatherJ 寫道:
今天好似唱"有隻雀仔跌落水"

913,

手冊有講果個week大既教左乜~~

...唔知大家有否this concern...

虽然宣道不是bilingual,但老师话 the English teacher (NET) will only give lesson to them ONCE A WEEK    ...

是我理解错...定是实情呀 :-|

K2, K3 的家长可否share yr experiences... what is the proportion of English learning in their cirriculum.

thanks   

每星期半小時英文, 加半小時普通話.
‹ 上一主題|下一主題