用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

多謝各位同學仔父母関心!第一日我阿媽話都唔係太痛, 但尋日就已經好痛,可能開始發出黎啩?我都有問需唔需要看醫生,老人家話唔使喔!

哇!你地d小朋友好醒喔!識得講連姐話michelle嘔痰!我個女都有講是非!話XX周圍走,比馮老師閙!

尋日無番學, 無通告!乜唔係星期一已經帶左有関梨的產品?我有帶幾款!我係citysuper買左d,另外係葯房買左$5雪梨乾。。。如果要交差,買雪梨乾真係平,靚,正!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 bobo1314 於 09-12-10 10:26 發表
多謝各位同學仔父母関心!第一日我阿媽話都唔係太痛, 但尋日就已經好痛,可能開始發出黎啩?我都有問需唔需要看醫生,老人家話唔使喔!

哇!你地d小朋友好醒喔!識得講連姐話michelle嘔痰!我個女都有講是非!話XX周圍走,比馮老師閙!

尋 ...

我嗰隻仔唔識講呢d嘢, 開親佢學校教乜, 日日都係bell勞作!!!

你地d女真係好嘢!
定係男仔唔講是非呢?

better ask your mom to consult doctor.  My mom she felt down on a slippery floor several years ago, and she was able to walk for some distance even though the injured area was swallowed.  However, it was getting painful after an hour.  When we brought her to hospital, it was found that her knee was broken and needed operation with nail installed.  To play safe, better check check.

原帖由 bobo1314 於 09-12-10 10:26 AM 發表

尋 ...

MYPPBB,

thanks for your advice, I will try my best to bring my mom to see doctor. ! thanks

各位媽媽,

聽日X'mas Party 見啦。

See you all!

希望阿仔聽日唔好瞓著覺啦. 其實平日12點後係佢午睡時間......

原帖由 Smallpigbb 於 09-12-11 14:28 發表
各位媽媽,

聽日X'mas Party 見啦。

你地幾多號枱? 我27號

派左通告, 放完假又要考試

同學仔, 大家唔見晒既?

我盆石竹開花呀, 你地又咩進度?

同學仔, 大家都唔見左人既?

你地盆石竹點呀? 我果盆開花呀

霖霖媽,

我o個盆都開咗花啦,係呀,好似好耐無人留言喇。

醒目開學勳章 貢獻勳章

未呀~ 明明日日曬太陽架啦..

原來我地似乎係最遲先放假既一間學校? 我有同事d小朋友返緊小學都今日開party之後放假喇

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 elmolly 於 09-12-21 15:31 發表
原來我地似乎係最遲先放假既一間學校? 我有同事d小朋友返緊小學都今日開party之後放假喇

中小學放長d假架!

原帖由 小曳人 於 09-12-21 16:41 發表

中小學放長d假架!

好多幼稚園返埋上星期五都放假喇, 我地d學費交得好抵

其實我見到我o地隔離左右D幼稚園上個星期五已經開party啦,今個星期已經唔洗返學啦,所以我o地D學費真係交得好抵o家。

我都寧願遲d放, 唔係起屋企都唔知做乜.

話時話, 你地會唔會打豬流感支針? 我諗住唔打喇, 太新!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 elmolly 於 09-12-22 09:41 發表
我都寧願遲d放, 唔係起屋企都唔知做乜.

話時話, 你地會唔會打豬流感支針? 我諗住唔打喇, 太新!

唔打!
我呢個medical + 大肚婆 唔打!
阿仔都唔會打!

我都唔會帶個女去打針,其實我普通流感針都無打。

原帖由 Smallpigbb 於 09-12-22 22:50 發表
我都唔會帶個女去打針,其實我普通流感針都無打。

我買左流感coupon(公司sponsor, $50), 不過都未約去打.

btw, 我地班係咪仲有個同學仔叫"欣然"? 阿女扮打電話叫佢黎玩

我個女張聖誕老人相影得好靚呀, 你地果張又點?
‹ 上一主題|下一主題