用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

E媽 寫道:
卓朗係咪整爛左個「銀色夾」呀!

day 1開始,我已經除去個「銀色夾」,直接用頸繩個鐵圈扣住個"隆",我覺得這樣可防止佢整唔見入面d咭。

嘻嘻~我而家就係用咗呢個方法,我都覺得好好唔怕入面d卡跌出嚟~~

曦彤媽, silvia,

我搵哂佢書包啦,我諗佢粒星星真係跌咗~ :-|

各位媽媽,

我幫亞囡揀

[quote]
BNTYA01 寫道:
想報07年崇真的K1,想請問各位:

曦彤媽,
我都選左啦
星期一, k1英語唱遊
星期二, 普通話
星期三, 翩翩舞藝(可以同曦彤一班 )
星期四, 普通話

卓朗媽,
你只好叫卓朗整過 :cry:

silvia,

乜k1英語唱遊唔係至少要上4日咩?

all,

課外活動回條係咪一定要聽日交呀?我仲未諗掂wor!     

CHEUKYING媽.
果個係英語樂園, 你望下第八頁, 由尾數上第8個, 係英語對對唱。呢個星期一ONLY。

cheukyingma 寫道:
silvia,

乜k1英語唱遊唔係至少要上4日咩?

cheukyingma,

k1英語唱遊係逢星期一上一堂, 你講至少要上4日

曦彤媽媽, silvia:

原來我搞錯咗,不過我仲未諗掂呀,你哋係咪聽日交form呀?咁係咪要交埋支票架la?

曦彤媽:

我都幫個女報了下年的K1,所以非常留意有關崇頁真的topic。請問你們所說的課外活動,需要另外加錢嗎?如要,請告知大約幾錢?

AMY,
要比錢架, 5堂既英文912蚊一個月, 通常都係48蚊一堂。

CHEUKYINGMA,
我先交表, 星期二先比支票,因為支票簿係公司 我寫左紙仔比許老師話佢知。

ALL,
你地有冇唸住報星期六果個英語/國語班? (即係上網DOWNLOAD果個, 唔洗錢上堂)
我心大心細, 因為家齊星期日係有上緊音樂班, 如果星期六都返埋學, 咁就一星期7日都要學野, 好似好辛苦。但係星期六果個唔洗錢又有英文國語學............(我呢D師奶, 係貪心D)

CHEUKYING媽,
繼續努力........睇通告, 我訓先啦, 88

silvia_ng,
我聽日先交form la,一來未lum 掂報邊d課外活動,二來本支票簿在公司內。

睇情況我都要申請多本支票簿放係屋企先得la。

silvia_ng 寫道:
我先交表, 星期二先比支票,因為支票簿係公司 我寫左紙仔比許老師話佢知。

早晨~~

今朝卓朗返到去又喊係咁要我抱,後來我行出咗去班房,許老師好快就氹到佢收聲。

我頭先問咗許老師有關興趣活動既事,佢話可以15/9前先交,我應該會幫卓朗報2日"英語樂園",2日"趣味普通話",許老師話唔使一定跟足上架,自己set一個week上幾多堂都得架,自己計番總之就$48/堂。另外, 坐校車既小朋友要自己同司機叔叔講聲要遲放學,仲有老師話如果上興趣活動個日,我哋可以準備d食物,老師會11:45am俾小朋友食完先上堂。

silvia,

咦...我有興趣sat個course喎。

早晨, 我都有興趣同亞囡報sat d course. 原來係要上網報, 好在silvia話我知, 唔係我都唔知點報呀, thanks!

06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

唉! 頭先校車褓姆話廖倬誼落車果陣嘔呀    
佢話可能食得飽得滯喎, 今朝都係飲支奶之外食多個沙利旦糕之嘛, 都搞成咁, 陣間一定要問問周老師仲有咩特別野發生  :cry:  :cry:

今朝亞囡唔肯換衫返學, 攪

曦彤媽媽,

我帶卓朗返學時見到曦彤喊梗,老師係咁氹梗佢~

Ka_wai 寫道:
曦彤媽媽,

我帶卓朗返學時見到曦彤喊梗,老師係咁氹梗佢~

哎, 唔知個嗲囡喊幾耐?     
‹ 上一主題|下一主題