用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

CouchPotato

you are welcom lar....喵喵 :wink:  :wink:  :wink:

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

felix喵喵,
聽完你講,我更加流口水添呀!
------Pochacco2001(Ming)------

Pochacco
依....你咁日冇出街嗎??
我今日行左去海洋公園,
諗住睇下d jelly fish.......
嘩...點知條人龍打晒蛇餅,
終於都係放棄, 下次等冇咁多人時再去過...喵喵

有冇其他老友去過呀....報下料好喎

想請教各位, 因囡囡今年9月讀k.1, 5月要做校服, 想問要買幾多套先夠替換?(校裙2套, 運動衫2套, 外套2件 ok嗎?)
thanks!

醒目開學勳章 王國長老

felix喵喵,
原本我地一家都想去OP.. 但因見話好多人都係等今個星期六先去囉.. 如去左.. 話你知呀.

tresa711hk,
有關校服.. 校裙2套, 運動衫2套, 都夠啦.. 外套唔駛2件咁多.. 1件就夠啦..   
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

Felix喵喵,
我向初初開的頭幾天已經去了!都幾靚!不過小朋友會開心D,因行到最尾有少少遊戲俾她玩,都幾得意!值得一去,不過要等平時去會好D,一到假日又好多人!

teresa711hk,
我囡囡讀K1時都係買了2條校裙,2套運動衫,而外套就只買1件!你可唔可以改呀?
------Pochacco2001(Ming)------

Felix喵喵,
你講間M Hotel (新加坡) 係唔係個屋頂好似成個塔咁啊? 響正市中心果間啊? 如果係, 我都係住果間啊...      

你地就好啦, 有得去澳門, 又去OP, 我都係去左西貢放風箏ja. 其他時間就全部睇樓, 阿女次次睇完都響架車度訓左..   好累啊.....

Pochacco,
阿女有無話個格仔餅好食啊?    
一於plan下暑假去旅行先.

tina
我冇留意M Hotel個屋頂係點喎...
但酒店個名就只是一個M字...名 M Hotel,
事實也是在市中心呀,
在Lobby 重有隻牛雕塑添,
....唔通真係咁有緣.....喵喵     

你睇樓情況如何呀...???
有冇心水呢...喵喵

felix喵喵,
我住果間係Marriott hotel, 我唔記得有牛雕塑響lobby喎,    
我仲未有心水啊.. 睇左好多la. 想要果d又無盤租, 又夾唔o岩時間,     哎.... 到時先算la.

ckckcktina,
更係好食啦!你真知她鍾意甚麼!她鍾意食格仔餅多過食雞蛋仔呀!點都好啦!多謝你呀!
下次一齊plan去旅行啦!

Pochacco2001,

係呀... 我個女都係呀....     因為格餅里面有好多野&好甜阿麻... 唔使多謝la, 阿女都好鐘意你d紫菜啊, 我地未買格餅之前已經食晒lu.... 好味道...  

好啊.. 下次一齊去玩啊...

felix喵喵,

可唔可以問下你個仔d朋友仔(上年畢業d女仔) 有無聖瑪加利大幼稚園的夏天校裙可以出讓啊? thanks!!   

ckckcktina,
好啦!一於下次一齊玩啦!

felix喵喵,
我都想知有無多一條裙仔呀?因我個囡舊個條已經好短了!thanks!

Pochacco2001, tina

no problem lar....過兩日比消息你地...喵喵

felix喵喵 ,

thank you! thank you!   
等你好消息la....    

felix喵喵,
唔該晒!!!

醒目開學勳章

WANTED: St. Margaret Mary's Catholic Kindergarden school uniform (for K1 boy)

Anyone want to sell, please PM size & price, thank you!

Pochacco & tina,

光音似箭, 一去即逝....畢業後...已差不多十個多月了,
很多相熟的家長們的校服經已送出或掉了...
我幫你再留意一下吧,
可能冇咩存貨了...喵喵 :-|

felix喵喵,

唔緊要啦, anyway都thank you! 我同學校買啦...

暑假過後, 小朋友就升上小一啦, 有冇家長可以介紹那隻牌子的護脊書包好, 本人的小朋友較為細小.      
http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8EcsmLVu2ZqKSYkelvinkatie http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=8EcsmLVu2ZqKWIMusic Farm Picnic
‹ 上一主題|下一主題