用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集
樓主: TSLiu
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

嘩﹗無上黎一日,好多message,有排追呀﹗

danielboy,cherriemama,
dandan 聖誕檔期好full吓﹗ 本來都諗住同sarah報kids gallery, 因為好吸引,不過老公話等sarah休息下,因為sarah 由17-29/12, 31/12, 1/1都有約﹗我都驚太激﹗

sumyinmama

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

cherriemama,
Dan Dan死都話要朗誦最長嗰首~~<兩隻手仔拍拍拍>有成8句咁多, 點handle到? 叫佢選短嗰首<男警察,女警察,指揮交通捉盜賊>咪好囉, 佢話叫daddy朗誦<男警察,女警察>, mami朗誦<叉燒包>喎, 激c我!

sumyinmama,
Dan Dan 都係21/12 & 28/12返Science Workshop啫, 22/12 & 23/12係佢Kids Gallery d regular classes黎架, 其他日日都係玩玩玩! 31/12, 1/1 & 2/1無節目等佢休息夠返學.

Hi danielboy,
Cherrie d 老師又冇話過逢party要準備個好大o既袋載食物wor!我都係俾個背囊仔佢咋!

OK, 約定你Easter & summer一齊去workshop喇!有你呢支盲公竹,我一定唔會get lost!!!

danielboy 寫道:
All moms,
我有個rather stupid既問題想問下大家, birthday party咪唔洗帶書包既, 我記得老師話過逢party d媽咪就幫小朋友準備個好大既袋載食物, 但我個仔d袋仔背囊仔全部細細個, 咁唔通帶大人袋咩, 究竟你哋party俾個咩袋俾小朋友?

cherriemama,
最弊d毛會生番呢! 其實想話你知 next time 想去 Science Workshop call 埋我, 嗰邊d路我大至上OK既, CWB其實 public transport 仲方便, 但我今次會揸車,佢哋Easter & summer 都搞 holiday workshop架, 一齊去我 guarantee 唔會去左會展.     

danielboy,
所以我都比sarah 帶番書包,呢個係佢最大既袋﹗
我本來建議sarah 朗誦 "消防員",因為佢次次都讀得一本正經,好威風﹗但 sarah 又係話揀" 兩隻手仔拍拍拍",我諗係首歌加埋動作夠搞笑,所以佢好鐘意﹗
sumyinmama

danielboy 寫道:
All moms,
我有個rather stupid既問題想問下大家, birthday party咪唔洗帶書包既, 我記得老師話過逢party d媽咪就幫小朋友準備個好大既袋載食物, 但我個仔d袋仔背囊仔全部細細個, 咁唔通帶大人袋咩, 究竟你哋party俾個咩袋俾小朋友?

Hi sumyinmama,

我冇咩節目咋!你o地日日節目豐富,Sarah一定好開心!我報Kids Gallery都係貪近,可以送到佢!

sumyinmama 寫道:
danielboy,cherriemama,
dandan 聖誕檔期好full吓﹗ 本來都諗住同sarah報kids gallery, 因為好吸引,不過老公話等sarah休息下,因為sarah 由17-29/12, 31/12, 1/1都有約﹗我都驚太激﹗

sumyinmama

Hi,

Does they need to take cup, towel box & snake box ?

Will you let them to wear special cloth (e.g. Santa Claus) ?

ATH:
全部都要帶!
我冇準備同佢扮咩, 因為個仔話要帶party帽, 如果準備聖誕老人衫, 又冇得戴帽, 又唔似一套, 所以都係著便服o乍!

danielboy:
Daniel向難度挑戰, 好事丫! 佢咁叻仔, 我對佢有信心o咼!
至於party, 上次都唔算好多o野帶返o黎, 一個小背囊都載得晒! 不過今次話有聖誕禮物, 我諗比多個大膠袋佢都夠晒o瓜!

報料:
阿仔話有講關於耶穌o既故事, 唔知真唔真呢?

HeiHeiMa,

Thanks so much !  You and Danieboy both are my sample because your sons are so smart !  They will report to you each day and also in details.  My son only said few words about school and need me ask him :(

onon1111/tatacat
好彩有你地陪, 原來i am not alone, 可能係一個階段, 希望佢地快d搵番佢地自己

danielboy
thank you
不過未收到pm, pm左未
朗讀呢個環節好有趣, 佢地一定好enjoy, 咁我要帶埋本兒歌書去日本

Hi 心心,
帶埋本兒歌書去日本???你咁大頭蝦,小心留低本書o係日本呀!

Hi danielboy & HeiHeiMa,
多謝報料!等我仲以為有兩樣功課tim!唔通我思覺失調?點解我好似睇過通告話有兩本功課for X'mas呢?

心心,
死喇, 我下晝明明PM左架, 唔通send 左俾第二個?   Anyway, please check PM again.

HeiHeiMa,
你有所不知,向高難度挑戰都要量力而為架,Dan Dan試過朗誦架喇, 所以我知佢有幾多料, 佢唯一優點就係心口有個勇字.

ATH,
Yes, HeiHeiMa's son, Anson is very smart and reliable.  Mine likes to report gossips ONLY.  You seem to be new to this chatroom?  What's the name of your son and which class is he in?  Is he a small boy?  

cherriemami
其實兒歌書係我帶去睇, 因為我去日本都幾悶, 唔係玩, 係探親+湊仔:cry:
兩本功課for X'mas, 你就想

danielboy
1 check pm真係見到有2個, 1個係6:00pm, sorry, 又一次大頭蝦   

cherriemami
比你呢頭講果頭中tim
該用戶已被刪除

ernest's
Wow!  You are going overseas to enjoy a warm Christmas.  Lucky you!

心心,
你又擺烏龍, 等我諗緊死喇, send 左俾邊個呢?嗰個人實一頭霧水鬧緊我啦 <個danielboy無啦啦send d 野俾我, 癡癡地>
亞心成日擺烏龍
大小事情都大懵
好在有個好老公
事事照顧好輕鬆

心心,
我係 every Saturday 去陳鵬畫室畫 1 hr, 可續堂俾錢 ($65),  但係唔知係咪日日有堂, 你要問o下啦!
0203Ma

danielboy
sciense workshop  easter & summer program
預埋我呀   

心心
hehe 睇實本兒歌書, 我都好擔心你會留低係日本

bignose,
SW梗預埋你啦, 今次Christmas都預左你架.留低兒歌書我唔擔心, 我擔心佢留低Naoki,甚至佢自己.

bignose 寫道:
danielboy
sciense workshop  easter & summer program
預埋我呀   

心心
hehe 睇實本兒歌書, 我都好擔心你會留低係日本

danielboy
佢唔會留低自己& NAOKI,
最大可能係留低老公     

HeiHeiMa,
穩陣起見都係寄支票過去先, 唔該曬您! 我多數會在28號帶Thomas同工人一齊去一次, 之後由工人接佢; 遲d聯絡您同chingyu一齊去.

danielboy,
您d文筆真了得, 中、英都好掂又玩得, 唔怪得Daniel都咁醒, 佩服!    

"亞心成日擺烏龍
大小事情都大懵
好在有個好老公
事事照顧好輕鬆"

Ernest’s mum,
唔緊要, 下次再約過一齊玩, 希望您, Ernest同家人聖誕節玩得閞心d; 預祝”Merry Christmas & Happy New Year!”    
‹ 上一主題|下一主題