用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 聖公會荊冕堂士德幼稚園
樓主: chrisfungsy
go

聖公會荊冕堂士德幼稚園 [複製鏈接]

Re: 聖公會荊冕堂士德幼稚園

yes, her favor guy is - lai wai ki too.  how many people in one group?
itbc 寫道:
kyliema,
我個女都識你個囡喎, 我尋晚講, 鍾曉..., 佢就講全個名啦, 原來又係apple組.

又係同 a1個囡一組喎.

咁呢, 同我地果度都有個叫張榳偉, 又係同你地個女一組呀.

i called the school on the other day too and they told me that no halloween...  in fact, the kindergarten halloween party does have a lot of fun and they will enjoy it very much.  my gal used to have it in her nursery school.  she enjoy it a lot!  :wink:
itbc 寫道:
基督教學校, 係唔會慶祝鬼節的.

我個囡都驚呀, 佢見到巫婆公仔, 佢見我攞開佢.
[quote]
jason_1025 寫道:
Hi 各位好,

好耐冇上來, 想問吓我哋間學校係咪冇halloween party, 因為好似冇收到通告。不過囝囝好驚 halloween 服飾, 噙日在wellcome 見到仲叫我唔好買。 你哋d 小朋友會唔會驚 ?
[/quote]

to everyone,

今日收到通告....7�11 至9�11係學校 ”燒烤週”....7�11就係for喜樂班同另一班...到時家長可為小朋友準備一些燒烤食品 (但不是必須 !)
我問阿囡到時想帶咩返去燒....佢竟然話 ”燒賣 ”...我話不如燒第二樣啦...佢就退以求其次咁話帶 ”香腸 ”!! 我諗到時我會幫佢準備其他健康D嘅食品....但暫時未有頭緒   

不過阿囡平時已經好鍾意燒嘢食....每次去燒烤...佢都好鬼開心

hi itbc/a1,
do you know why the school bus gave the mr. lam (the driver) and mrs. leung phone number for us?  i got this last nite.  did you all get this too? they also gave me the school bus car lic. number as well??
itbc 寫道:
張榳偉個家姐都係讀士德.

a1,
你係咪響葵涌村上車呀, 係咪坐2702 返學, 今日老公話, 校車未到9點, 已經到左學校, 可能因今日朱昌同學去旅行, 所以快返到學校. 如果日日都係咁就好啦.

係呢, 嘉嘉都几受歡迎喎.

d小朋友, 不知不覺, 記得哂d同學仔名.
[quote]
A1B2C3 寫道:
itbc/kyliema,

囡囡都成日提起張榳偉. 仲有黃顥榛(APPLE 組)都係搭 B  車, 同囡囡同一個站上/落車.
[/quote]

itbc,

我住青衣.

VIR,

囡囡無事就好.

kyliema,

6 people per one group. Apple group with Kylie, Ester, Mathrew, 黃顥榛, 林頌茵, can't remember the last one.

kcjcmama,

Me Too! I have prepared the Halloween item for the party. Very Disappointed. I told with Mr. lam, He said Auntie Fong last day on Oct 31, The new auntie Ms. Leung.

VIR,

返去睇吓張通告先. Thanks!

fannyfym,

我都話好彩呀 ... 全程丁老師同媚姐拖住囝囝行, 我同老公至可以唔洗抱, 只係最後一段樓梯抱落山, 老公已經好開心啦, 中途馬老師又好鬼馬咁同d小朋友玩喎, 這次活動真係好開心呀 ...    

fannyfym 寫道:
itbc

呢排好忙,都唔得閒上呢update吓!
上星期六有60人去步行(包括老師/家長/小朋友),主要係k2-k3的小朋友, K1 大約有6個小朋友。
個日天氣都ok,個個小朋友都好開心, 好彩阿囡無叫我抱抱,如果唔係就慘!!

VIR,

真係好啦有得燒烤 ...囝囝今日很累無返學, 收唔到通告, 而家知道左, 聽日就話比佢聽, 實好開心啦 ...你囡囡好有創意呀   燒 "燒賣" 幾好食嫁 ...

VIR 寫道:
to everyone,

今日收到通告....7�11 至9�11係學校 ”燒烤週”....7�11就係for喜樂班同另一班...到時家長可為小朋友準備一些燒烤食品 (但不是必須 !)
我問阿囡到時想帶咩返去燒....佢竟然話 ”燒賣 ”...我話不如燒第二樣啦...佢就退以求其次咁話帶 ”香腸 ”!! 我諗到時我會幫佢準備其他健康D嘅食品....但暫時未有頭緒   

不過阿囡平時已經好鍾意燒嘢食....每次去燒烤...佢都好鬼開心

fan_cs,

呢個時候仲見你online....我仲以為得我一個咁夜瞓潻
係呀...我都覺得俾小朋友燒烤真係一個好好嘅節目....所以我不時都會帶阿囡去燒嘢食....如果下次學校可以攪個親子燒烤日就好啦...   

thank you a1.  the last one should be lai wai ki...
fm kylie mama
A1B2C3 寫道:
itbc,

我住青衣.

VIR,

囡囡無事就好.

kyliema,

6 people per one group. Apple group with Kylie, Ester, Mathrew, 黃顥榛, 林頌茵, can't remember the last one.

各位

呢幾日見到阿囡d功課,原來開始認字,(英交如:girl/fireman/duck/elephant....眼/大/小/口/耳...)又有教英文做句,咁樣的課程算唔算ok?我見阿囡又ok喎!
以前係唔係咁口架?

該用戶已被刪除

thank you a1!  my gal very like auntie fong too!  the major reason is, auntie always give kids candy

a1/itbc, are you going to prepare anything for the bbq?  i was thinking this over weekend but not sure what will work the best?  believe the best will be something cooked, isn't it?
該用戶已被刪除

Heart&Moon,

原本諗帶腸仔&魚旦(整熟先比囡囡帶返學校), 點知上星期日去咗燒烤一啲都唔食, 依家轉整粟米.
該用戶已被刪除

各位聖公會荊冕堂士德幼稚園媽媽
我想問你地小朋友面試時有無喊呀?我個女今日面試時,在校長面前突然大喊,但我老公同佢出去行左兩分鐘後再去面試,咁佢就無再喊,又識晒d問題,你地覺得有無機會呢?

puipui04 寫道:
我想問你地小朋友面試時有無喊呀?我個女今日面試時,在校長面前突然大喊,但我老公同佢出去行左兩分鐘後再去面試,咁佢就無再喊,又識晒d問題,你地覺得有無機會呢?

請問你今日面試

你地唔使緊張, 我覺得咁多間, 士德interview係最好.

佢地會響禮物玩半個鐘玩具, 等d小朋友輕鬆d, 玩緊時間, d老師都會在旁觀察他們, 如果佢沒有出手打其他小朋友, 我諗佢地都比 tick 佢地.

之後呢, 會上去台上, 果時就係校長in佢地, 有家長一齊.

1. 問小朋友咩名
2. 比個生個佢, 問佢地係咩來, (apple & orange)
3. 入形狀, 三個型, 圓型等
4. 送禮物比小朋友
5. 拜拜
當然你最緊要叫小朋友, 多謝校長送禮物同自己收拾櫈同講拜拜啦.

不過佢地做唔到, 都唔好話佢地, 順其自然啦. 我地都唔知佢地收生標準, 未得做得好, 學校都會收的.
twins312 寫道:
[quote]
puipui04 寫道:

請問你今日面試

會唔會個個小朋友都帶, d食物太多, 浪費哂呢 ??

我想帶芝士腸一包, 唔知又夠唔夠呢 ??

a1,
原來你係住青衣呀, 咁唔係坐2702車啦, 我記得你之前還過轉車喎.

a1 & kylie,
剛過一星期份功課, 又要影刷牙過程, 我又要專登影完相, 囉去哂左5張呀. (我覺得有點煩, 係因為要哂相).
‹ 上一主題|下一主題