用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

h20471120,

Interview 嗰陣老師都有問我, 如果上午班滿咗下午班會唔會考慮, 我答佢都可以, 唔知係咪咁 .... 所以就編我囝囝下午班 ...

關於轉上午班, 註冊嗰日我問咗老師, 佢叫我寫封信比校長, 我都寫咗啦, 之後我再打電話去問, 回覆話起碼要5月先知有冇位, 就算有位要先比wait緊嘅學生, 再有位先到我(仲要睇下多唔多人申請 .....), 所以我估機會唔大.

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 2)

JoJo 寫道:
I also want let my boy join the CMT summer course.. wait for Tina's update!

CMT....醒目喎, 真識選擇....喵喵     

醒目開學勳章 王國長老

felix喵喵,
梗係..  
felix喵喵 寫道:
[quote]
JoJo 寫道:
I also want let my boy join the CMT summer course.. wait for Tina's update!

CMT....醒目喎, 真識選擇....喵喵      [/quote]
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

ckckcktina,

pls check pm.

JoJo,
Do you hv any info about Art Plus??  HimHim has art course in 'Art Farm' Tin Hau, he enjoys very much.
Planning for 'Swim' and 'CMT', also English course (he likes storyteller course in School).

tina,

pls check pm.....喵喵

醒目開學勳章 王國長老

Cipo
Pls check PM!
主愛我

JoJo,

Pls check pm. :

我同我囡之前報左第二間,俾左留位 $$ 。咁我需唔需要同果邊講唔讀呢?

h20471120

禮貌上, 我就會通知番唔讀的幼稚園....喵喵   

felix喵喵,

我都喺另一間幼稚園交咗留位費, 請問應該點通知學校? 打電話 or 寫信?

最好打去講聲好d架, 以前我都係同阿女報左2間, 寶血 & 維多利亞, 又係俾左留位費架, but我都係打左去講唔讀.

咁又係,應該通知返佢地

正所謂好人有好報, 你有禮時, 別人也會以禮對待,

我聽過有位家長情況一樣,
他們打電話通知....點知....喵喵
那間幼稚園破例(非常少有啊!!)退還番d留位費,
所以呢.....喵喵     

anny,
你放心啦!我估老師會應付到的!唔駛擔心!

ckckcktina,
嘩!你真勁!同阿囡換晒季啦!全部衫都要買過!但點解你咁平用了$280?
------Pochacco2001(Ming)------

Pochacco2001,

好便咩, 我買一條裙, 一套運動衫, 一件白外套囉.
   全部都只係一樣野, 我無買2套啊. 因為一套已經夠了. 工人日日都洗衫架, 夏天果d又快d乾囉. 你only買左條裙啊? 無買其他野la?   上次好似個阿太又話會俾條裙你既? 佢唔記得左啊?

唔好意思, 麻煩下各位, 我想問下保姆車服務係咪得一間咋...因為我想問下有無車由學校到小西灣, 麻煩晒咁多位.

醒目開學勳章 王國長老

artoo,
我所知係既.. 其實你可以打電話去學校問..

小西灣可以搭8X到學校..
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

各位,
早晨..    

連續三日既假期你地點過呢.. ..

felix喵喵, Tina,
我星期五拎左份Take Me Home.. .. 我見到有介紹CMT.....
主愛我

JoJo 寫道:
各位,
連續三日既假期你地點過呢.. ..

開OT 囉.....喵喵
現在重好想睡覺....

返左大陸拜山, 趕頭趕命啊.... 好tired啊. 很想
‹ 上一主題|下一主題