用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 天水圍~英藝家長入o黎傾o下!
樓主: BoBoChau
go

天水圍~英藝家長入o黎傾o下! [複製鏈接]

Re: 天水圍~英藝家長入o黎傾o下!

Kirsten 寫道:
[quote]
heibheib 寫道:

Hi, 大家好,  我仔仔係NCK 嘅 OSCAR (旻熹)

2006 ~ 2007

琳琳 - N1A (full day)
Jabez - N1A (full day)
Aaron- N1A (AM)

Kirsten - NCA
什果囡囡 - NCA
Oscar - NCA     
CY.Carol 囝囝 - NCC

晉諾媽咪 囝囝 - LKA
happymamma - LKA
roccomami - LKB(full day)
謙仔媽咪 - LKB (pm)

fannie囡囡 - UKA
嘉嘉 - UKB
Macky女女 - UKB

旻熹 is study in NCA same class with Kirsten ar.... NOT NCK ma  

Kirsten is very good friend with 旻熹 ar [/quote]

Hi Kirsten,
My daughter,Reena 詠然, told me that she was in same group with 詩婷,旻熹 . i.e. 加菲

Dear Dina,

Eee...... i just ask Ms. Yip on last saturday, she tell me that Kirsten is right, she is in 小貓組, she say 小貓=Hello Kitty, so she is right wow.....

are u sure Reena is Hello Kitty or Carfield Group??
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

Hi Kirsten,
I've asked Reena several times , she told me she's in 加菲

fannie,

多謝你送出件校褸比我囡囡, 件校褸好新淨呀.
再一次say thank you.
HELLO, 我叫寶兒呀...01/12/2003出世. 呢個係我細老俊華...12/10/2006出世(我地兩個都係廣華FANS)

其實我覺得英藝出隻DVD有d諗縮數, 比隻DVD你, 佢地連哂相錢都慳返, 你就自己攞隻DVD出去哂相即係另外再比錢, 講真呀!  我有2個小朋友係英藝讀, 之前活動的相你都唔會去返哂多次, 或一次過同一張相哂2張啦!  

自從英藝話唔轉非矣利幼稚園, 我都諗住同細仔轉校, 咁難得可以取政府的資助, 點都轉啦!  慳返d錢比囝囝出去學其他課外活動仲好啦!  啟思, 太陽島都轉非矣利啦!  我唔明英藝點解唔轉, 唔通佢地唔驚d學生走去第二間幼稚園?  

hi littlepenguin

我開頭都好都好似你咁諗, 覺得唔轉去d 非牟利, 好似好唔抵, 但天水圍真係無乜學校選, 而且英藝真係幾ok, 佢又讀得幾開心, 所以都應該會留番晌英藝

littlepenguin : 其實我諗英藝响天水圍咁貴學費都咁多人讀.
原因都係因為佢派既學校好先咁多人貴都要讀. 我就係其中一個.
我反而唔想英藝轉非牟利.雖然係無咗學卷唔抵.但英藝係有佢既優勢.唔轉都重有好多人讀

歡迎參觀軒軒趣味站 2003年12月7日响QE出院, 2.84KG 2004年6月9日 7.6KG

我最初比大仔讀英藝都係因為升小學有聯系, 但因為今年我大仔升小學, 細仔升小學就可以跟哥哥, 所以讀其他幼稚園都得, 其實點解我想細仔讀第二間幼稚園, 因為眼見大仔現在讀UK, 每日3樣功課, 每星期一次默書, 下個星期開始的默書範圍仲要有好多, 3個月一次評估, 真係小朋友同家長都好辛苦,  其實迫得咁緊, 真係好壞參半, 好處就係上小學唔駛咁辛苦, 驚佢跟唔上,  壞處就係驚迫到小朋友以後對讀書會反感, 其實我心裡都覺得好矛盾, 咁細個小朋友緊係想佢快快樂樂返幼稚園, 完全無壓力, 享受一下校園生活.  雖然我大仔無話唔鍾意返學, 但見到佢日日做咁多功課同溫習默書, 都幾辛苦o架!

Christie23429 寫道:
想統計吓11月18日, 參加了旅行名單

1.N1A - Jabez + Mami + Daddy
2.NCA - Kirsten + Mami
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

littlepenguin,

咁你仔仔有無唔鍾意做功課同抗拒溫習默書呀?
littlepenguin 寫道:
我最初比大仔讀英藝都係因為升小學有聯系, 但因為今年我大仔升小學, 細仔升小學就可以跟哥哥, 所以讀其他幼稚園都得, 其實點解我想細仔讀第二間幼稚園, 因為眼見大仔現在讀UK, 每日3樣功課, 每星期一次默書, 下個星期開始的默書範圍仲要有好多, 3個月一次評估, 真係小朋友同家長都好辛苦,  其實迫得咁緊, 真係好壞參半, 好處就係上小學唔駛咁辛苦, 驚佢跟唔上,  壞處就係驚迫到小朋友以後對讀書會反感, 其實我心裡都覺得好矛盾, 咁細個小朋友緊係想佢快快樂樂返幼稚園, 完全無壓力, 享受一下校園生活.  雖然我大仔無話唔鍾意返學, 但見到佢日日做咁多功課同溫習默書, 都幾辛苦o架!

請問各位,英藝出年無學券,可唔會可以申請減免學費,有幾多減,請指教,唔該!  

想統計吓11月18日, 參加了旅行名單

1.N1A - Jabez + Mami + Daddy
2.NCA - Kirsten + Mami
3.N1A - 琳琳 + Manu + Daddy
4.LKB - 謙謙 + 謙媽

既然你仔仔"無話唔鍾意返學", 咪ok囉.  佢應付到既, 上到小學會更易適應. 如果佢現在已經吃力, 上到小學一定好辛苦.  仲要睇下邊間小學wo, 如果天天, 每日都6-8樣, 其他學校最少都3樣. 我眼見好多其他幼稚園出黎既小一生, 因為之前冇功課, 依家日日做到喊架!  

littlepenguin 寫道:

請各位天水圍媽媽過去呢度比d意見我.謝謝各位
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=795801&post_id=13540190&order=0&viewmode=thread&pid=0&forum=6#13540190
‹ 上一主題|下一主題