用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 英皇家長交流區
樓主: HIMAMA
go

英皇家長交流區   [複製鏈接]

Hi cman li,

How are u gettong on? I've sent u a PM, please check.

Piano teacher (at home)

Hi,

I'm start looking for a piano teacher. Do any one of you can recommend me? My current one always takes leave without inform. I want to look for a replacement in rush.
Please help.
Thanks
Heart

原帖由 hhma 於 10-8-10 12:47 發表
yes ah, hehe

Thanks

阿仔都仲係果班、但有...不能力保江山。可能係果個做法。Anyway,最緊要Work hard play hard

唔明tim
你仔唔係已經揀左科呢咩?

原帖由 cman_li 於 10-8-10 13:22 發表

Thanks

阿仔都仲係果班、但有...不能力保江山。可能係果個做法。Anyway,最緊要Work hard play hard

多謝 賴師奶 post 條Link,

想問問分班係咪計成績一路排落A,B,C,D,E定係排左精英班(A)之後兜亂?
好奇怪我個仔全級考5X(全部科目都合格)都分左去E班...
E班好似補底架喎

我之前聽既, 就係頭20A
跟住21-120, 就分散放係ABC

你個case都幾奇wor

原帖由 kennyyctam 於 10-8-10 14:17 發表
多謝 賴師奶 post 條Link,

想問問分班係咪計成績一路排落A,B,C,D,E定係排左精英班(A)之後兜亂?
好奇怪我個仔全級考5X(全部科目都合格)都分左去E班...
E班好似補底架喎 ...

原帖由 hhma 於 10-8-10 14:29 發表
我之前聽既, 就係頭20係A
跟住21-120, 就分散放係ABC

你個case都幾奇wor

吓, 原來係咁分班架, 讀咗兩年, 而家先知, 真係"背"!
以為叫個仔努力d, 考40名內, 就一定係 A 班!!!!

上年校長講架wor
今年有無改就唔知啦

原帖由 Fat-C-9 於 10-8-10 15:30 發表

吓, 原來係咁分班架, 讀咗兩年, 而家先知, 真係"背"!
以為叫個仔努力d, 考40名內, 就一定係 A 班!!!!

剛剛問左個朋友,佢囝囝今年升F4,佢話F3無補底班,F1, F2先有,F3係靠抽纖分班不過唔肯定係咪分完精英班先抽定全部一齊抽,舊年有D成績好概都抽左入E班.
希望真係喇.

原帖由 kennyyctam 於 10-8-10 16:11 發表
剛剛問左個朋友,佢囝囝今年升F4,佢話F3無補底班,F1, F2先有,F3係靠抽纖分班不過唔肯定係咪分完精英班先抽定全部一齊抽,舊年有D成績好概都抽左入E班.
希望真係喇. ...

F3 and F4

係排左A班之後B,C,D,E 兜亂

原帖由 cman_li 於 10-8-10 16:56 發表

F3 and F4

Thanks for your information.

完全明白
F5先揀科
thanks!!!

即f2升f3要醒醒定定啦

原帖由 cman_li 於 10-8-10 16:56 發表

F3 and F4

叫左阿仔研究F.5 點分班

買書

你地買齊書未呀?
英文本DAYBOOK好難買, 但竟然有舊的, 只做了二三頁, 好新淨, 個仔話無問題, 剎, 半價, 80元, 成交。
另有兩本作業, 完全無做過, 半價唔洗, 又剎, 正, 慳番好多!

阿仔8月26日就要返去上適應班, 果日好似有大哥哥帶佢地去食lunch, 知唔知佢地多數會去邊度食?

阿仔被編入1C班, 唔知有無同班同學係既家長呢?

係附近食
no worry
d師兄好會照顧佢地

原帖由 Bowiema 於 10-8-13 11:45 發表
阿仔8月26日就要返去上適應班, 果日好似有大哥哥帶佢地去食lunch, 知唔知佢地多數會去邊度食?

阿仔被編入1C班, 唔知有無同班同學係既家長呢?

原帖由 Fat-C-9 於 10-8-13 09:09 發表
你地買齊書未呀?
英文本DAYBOOK好難買, 但竟然有舊的, 只做了二三頁, 好新淨, 個仔話無問題, 剎, 半價, 80元, 成交。
另有兩本作業, 完全無做過, 半價唔洗, 又剎, 正, 慳番好多! ...

你個本Daybook 係Grade幾呀? 如果係5就要小心D,因為同一個出版社有兩本Grade 5, 一本2001、一本2008、而商務缺貨個本係2001、書單又沒有ISBN碼,最好開學問左亞Sir先買.

2001--紅色湖泊+値物封面 (商務缺貨HK166 ,Amazon 有得賣US5.24未包郵費)ISBN:9780669480382

2008--天空+熱氣球封面(Amazon 有得賣)ISBN:9780669549799 US12.9 未包郵費

*睇書單價錢似商務個本、但2001Version...兼沒有貨。

原帖由 kennyyctam 於 10-8-13 12:41 發表

你個本Daybook 係Grade幾呀? 如果係5就要小心D,因為同一個出版社有兩本Grade 5, 一本2001、一本2008、而商務缺貨個本係2001、書單又沒有ISBN碼,最好開學問左亞Sir先買.

2001--紅色湖泊+値物封面 (商務缺貨HK166 ,Amazon 有得賣US5.24 ...

大鑊, 係Grade 5, 我買咗本紅色, 有隻鴕鳥頭的!
以為自己執到寶, 點知...
在這裡, 借問聲, 中三果本中文單元八(2006年版), 好多書局都話不會拆散賣, 請問邊處買到, 我行咗好多間, 一係無貨, 一係無得賣!
唔該晒你先, 謝謝!!

原帖由 Fat-C-9 於 10-8-14 07:29 發表

大鑊, 係Grade 5, 我買咗本紅色, 有隻鴕鳥頭的!
以為自己執到寶, 點知...
在這裡, 借問聲, 中三果本中文單元八(2006年版), 好多書局都話不會拆散賣, 請問邊處買到, 我行咗好多間, 一係無貨, 一係無得賣!
唔該晒你先 ...

鴕鳥定值物我睇相確定唔到,俾條Link你自已對啦!
http://www.amazon.com/Daybook-Critical-Reading-Writing-Grade/dp/066948038X/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1281755781&sr=1-1

http://www.amazon.com/Daybook-Critical-Reading-Writing-Grade/dp/0669549797/ref=pd_sim_b_6

本單元八係向D師兄買概,之前我問過商務可以散買但未有貨(散裝),你遲D去睇睇啦!
http://www.cp1897.com.hk/product_info.php?BookId=9789621197191

今年  竟然 2XX 條 A

又有人(29分) 去左恆商 等爆 seed
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊