用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) ...
樓主: Zoey
go

民生書院小學部家長分享 - (高小集中地) [複製鏈接]

Re: 民生書院小學部家長分享

Zoey >> 不如你明天(sat)借比我啦! 唔洗copy o禁麻煩.  

今天係世界閱讀日, 希望各位支持.  只要在今天用20分鐘時間閱讀課外書.    

桃子,

之前暑假, 我試過 book 渡假村 (鯉魚門), 同 d friends & 小朋友去 3 日 2 夜咁玩, 幾 free 嫁          , 不過差 d 既, 係那個月份會好熱, 冇 11, 12 份去咁舒服!

今年 summer 遠既都唔會去喇, 或者會去 Macau 玩番幾日, 好多朋友去完又去, 我都 join 唔到, 今次就算自己去都要去玩下先得          .

Zoey,

夏天去渡假村真係好熱架. 秋天去比較好, 晚上又可以觀星, 真係好浪漫. 不如我地民生家長又攪一個camp, 等d小朋友可以玩得盡興. day camp 都好似幾好呀!     

其他民生媽咪你地點睇呀 ?    

桃子,

I like night camp wor          , 妳得唔得呀?

Zoey,

No problem wor    如果係 night camp, 好似要早d book wor. 反而 day camp 好似容易d, 所以我才提出.
How about 係暑假攪一次 ?     唔知有冇人參加呢?

桃子,

不如試下找一個 Sat & Sun, 攪兩日一夜, 好唔好呢?  可以 問埋幼稚園部既媽咪, 睇下佢地有冇興趣          .

Zoey/桃子,

攪兩日一夜, 好呀 我地幼稚園部又在安排下一次聚會啦. 如夠人數, 民生包團最好不過. 任我們掂玩都得啦  
有時間過來幼稚園商量.
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

Miffy2,

包團      :    , 妳想去 trip, 離開 hk 個隻?!  我同桃子諗緊渡假村, 妳地又諗緊攪乜野呀?

Zoey

我地 '林'緊內地旅遊, 兩日一夜呀, 你地有冇興趣呀

Hi tungwai,

嘩! 內地遊 o禁激 !      真係未試過同小朋友番過, 你地有mug 好提議 ?    

桃子
重 '林' 緊, 一齊參加呀, 不過要幫佢地做定証件先呀

tungwai,

會唔會諗 Macau 呀?

妳地 plan 幾時呀?

大家好,

大家近排好嗎? 我最近公司好忙, 邊有你地咁好, 係屋企嘆…..

好耐都冇上黎留言, 好掛著你地呀?

如果攪個民生書院旅行團,我一定參加,去邊都可以,
e.g 澳門, 番禺祈福渡假, 大嶼山渡假屋, 海上獅子星號……….
想起都開心…. :  :  :  :  :

Zoey,

你做攪手最叻, 快d安排下…..
菲媽 =^_^=

菲媽,

幼稚園部人才濟濟          , 今次我都係睇下佢地有乜 gathering, 睇下 join 唔 join 到嫁咋          .

其實我自己幾想去 Macau, 妳地想唔想?  搵食團, 我地自己買 package 去都得 wor!  上船我都想呀, 我佬就成日上, 我同阿女都未上過!

桃子, 快 d 表態啦          !

By the way, 想問一問妳地,

The bird is ___ the tree.

請問妳地會用 "in" or "on", 自己一路理解係 "in", 但好似話錯 wor, 妳地會點 choose?

Zoey,

我地個游泳班攪唔攪得成呀, Gobby 媽咪問左我幾次,
問係邊度同幾時開始?
菲媽 =^_^=

Zoey,

The bird is on the tree.

因為隻雀仔企在樹枝上. 不是在樹裏.
菲媽 =^_^=

各位,

我都好耐冇上黎傾計添, 妳們好似好開心咁, 記住仲有兩個星期就測驗啦. 不過開心下先都好. 希望我都可以join到妳地啦.

菲媽,

真係唔好意思, 上次我找到位阿 sir, 問左佢 1:4, post 見妳地冇乜 feedback, 咁我就諗住繼續搵下 tim 啦, 但上星期有位媽咪, 問我想唔想 join 佢囡囡學, 因為佢識有位 miss 收費好平, 1:2 都係每人 $100/lesson, 我自己就覺得學費就好吸引, 因為出面泳會 (1:6-8) 都係咁既學費, 所以我就應承左跟佢囡囡試下先喇!  我地應該下星期 start, 但始終唔知教法如何, 唔敢介紹比妳地住, 若果妳都有興趣, 我想遲 2, 3 個星期就可以比 comment 妳, 咁菲菲同 Gobby 拍住學, 1:2 學一定會好好多, 我都好希望個 miss 真係教得好啦!

Hello!各位小
‹ 上一主題|下一主題