用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 伍季明上午(07-08)
樓主: hkrainbow
go

伍季明上午(07-08) [複製鏈接]

Re: 伍季明上午(07-08)

gorilla

sorry can't answer you this question as we go to school on foot ka...

Hope the other parents can answer you la...

醒目開學勳章

acandf,

你們都很喜歡戶外活動和!!  

醒目開學勳章

gorilla,

我都無坐校車架!! 所以真係答唔到你!

cc0524

係呀! 因為我喜歡玩呀.  其實自升上小一已比 Kindergarden 減少.  因星期六有課外活動呀!

明天完成常識後就放鬆啦, 小二再努力.

你暑假是否放假呀?  我最多請二天(因沒有太多假期呀! )

我打中文很慢

acandf, cc0524, hehe22
   最後階段啦, 就黎放假啦   

Dear Grolia,

請問你住邊區呀? 我女細個時坐過校車 (6-7年前 lor),司機ee 同跟車ee都好好,上落都好安全,落車係正學校後樓梯,記得學校好似有4架大校巴,最遠到青龍頭,如果校巴唔到既地區,就可揾保母車,註冊時,學校應該有份校車表格架,如果無,可以打電話去校務處,d職員都好禮貌架!
gorilla 寫道:
我想問校車情況, 司機& ee 好人嗎 ?

學校上車落車地點安全嗎 ?

hehe22,

Your boy 將上中一,係咪已經準備晒武器以備不時之需呀?  我當年做晒功夫都好辛苦呀!

醒目開學勳章

acandf,

你個女既非洲鼓學成點呀?? 是否已經完成全個 course??

如無意外會係七月底請假去旅行, 我就有假, 不過老公就好忙, 成日都好多野做!!

可能會慢 d, 但係都已經進步左好多架啦!!

Thanks Kamto,

我住荃景, 返工可以自己送女返學, 但放學就想佢坐校車,不過我問左校車公司,就算搭一程都係一樣價錢, 所以仲諗緊.

thanks.

Kamto 寫道:
Dear Grolia,

請問你住邊區呀? 我女細個時坐過校車 (6-7年前 lor),司機ee 同跟車ee都好好,上落都好安全,落車係正學校後樓梯,記得學校好似有4架大校巴,最遠到青龍頭,如果校巴唔到既地區,就可揾保母車,註冊時,學校應該有份校車表格架,如果無,可以打電話去校務處,d職員都好禮貌架![quote]
gorilla 寫道:
我想問校車情況, 司機& ee 好人嗎 ?

學校上車落車地點安全嗎 ?
[/quote]

醒目開學勳章

gorilla,

我個仔有個同學都係咁架, 早上由媽咪送返學校, 放學就坐校車, 佢住係大窩口既!!

cc0524

六月尾會完成個 course, 但我覺得普通! 下年未必參加.

醒目開學勳章

acandf,

嘩!! 都好長時間和!!

除左呢個你仲參加左乜呀??

Thanks cc0524,

係囉,點解有人都可以噤湊既? 我打去問校車公司, 佢地答得好cool. 等我試下29號買書日再問過. thanks.

gorilla
cc0524 寫道:
gorilla,

我個仔有個同學都係咁架, 早上由媽咪送返學校, 放學就坐校車, 佢住係大窩口既!!

醒目開學勳章

gorilla,

佢媽咪無返工架, 仲有個細佬讀緊幼稚園, 原本哥哥兩程都坐校車, 但係個仔想媽咪湊佢返學, 咁咪唯有只是坐回程車羅.

即係個位媽咪都係比全費,只坐回程呀?
cc0524 寫道:
gorilla,

佢媽咪無返工架, 仲有個細佬讀緊幼稚園, 原本哥哥兩程都坐校車, 但係個仔想媽咪湊佢返學, 咁咪唯有只是坐回程車羅.

醒目開學勳章

gorilla,

係呀!!

明白了, 唔該晒 !

cc0524

冇啦! 除左非洲鼓.

mrsanthony,

不用擔心,我同小朋友都係基督徒,其實相反我覺校長會容易接受,因我係誇綱,入表時真係見好多人入表,但就選中我小朋友,可能我有宗教,佢會覺得我會注重小朋友.其實入到學校,都真係無人會特別注意到妳係咩宗教.
‹ 上一主題|下一主題