用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣康傑n1請進
樓主: kcm
go

青衣康傑n1請進 [複製鏈接]

Re: 青衣康傑n1請進

bby: 我個仔真係幾怕醜架....佢去陌生環境就需要時間識應, 過多幾堂可能會好D掛, 仲有呀, 佢唔鍾意D膠水, 舔實隻手仔, 佢好唔鍾意. 係呢.....你個仔幾大???

mandywan,
我見佢都有d驚, 返多縛堂可能會好d, 我個仔就百厭到死, 成日周圍走      
係呀, 呢2堂既手工都要用膠水, 可能係咁唔係好like.
我個仔18個月, 岩岩夠年齡比佢返playgroup咋! 你個仔好似大過我個仔, right?  

我個仔下個月兩歲呀. wewe... (大得真係快)
佢18個月時, 我都曾經比佢番playgroup (宏福)架,  不過, 當時佢太細, 好多都唔識玩, 咪停左唔返囉. 而家大D再返, 比先前好好多, 你個仔識唔識應??

bby: 我個仔下個月兩歲呀. wewe... (大得真係快)
佢18個月時, 我都曾經比佢番playgroup (宏福)架, 不過, 當時佢太細, 好多都唔識玩, 咪停左唔返囉. 而家大D再返, 比先前好好多, 你個仔識唔識應??

mandywan,
woo, 佢講野講得多唔多呀?
宏福好唔好玩呀? 你個仔like邊個多d?
我個仔都ok, 不過我覺得佢返學之園開心d      

bby,
我個仔好遲講野, 最近先開始講, 開心時講唔停, 有D聽得明, 有D又聽唔明咁啦....你個仔講野多唔多??
宏福好玩過康傑, 多野玩D, 多野學D, 但宏福兩歲後冇playgroup, 得幼兒園.
個仔一時似我, 一時似我老公, 一半一半, 好公平, 你呢??

咦,咁聽你地講都係報PG,不報康傑N1?
我去年報時就宏福同康傑都收,我選了康傑,現在兒子快快樂樂上學去.

卓思係有N1班的.在青怡花園.以前在區內很出名.現在好似就學之園同宏福出名D

康傑有成日問攞錢?我完全不覺得喎.

希望你們快D找到心水N1.
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

mandy,
我個仔成日ee哦哦都唔係好明佢講咩, 不過呢個時候成日跟我地講野, so講野都要小心d    
係咩? 宏福要我比$800 按金返playgroup, 我覺得唔係好like佢收按金, so冇返到, 不過都唔緊要, 依家我返三, 六都好忙下, 費事返到日日都係
我個仔d人話似老公多d     不過未見過你, 我就覺得似你老公多d      

ec822

你會否讓你兒子繼續讀康傑k1 or 會考其他幼稚園?
另我不知有否認錯人, 你係咪住喺第3座?

abebe
我不是住3座.你同我住同一屋苑?
我平時落樓下會見到2個小朋友,1男1女推住架購物車玩.我認得個小男孩,成日見,同佢麻麻?但就忘了他媽媽的樣.

我應該會轉校.不是康傑不好.我愛此所學校,老師好,龍校長好,多溝通,多活動,但我想仔仔容易他日入名校.所以選了九龍塘的幼稚園.
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

ec822,
講得冇錯, 我已決定唔報N1, 原先已報左卓思, 卓思都收左, 但最後都係決定唔讀....

bby,
係呀..佢地好鍾意跟人口水尾架, 講野真係要小心D呀, 如果真係衰左, 可以講其他野分散佢地注意力, 佢地好快就唔記得...
你一星期返兩堂playgroup?? 星期三康傑,星期六學之園??

mandy,
依家係家講電話我都要細聲d講tim呀!      
係呀, 我星期三返康傑, 星期六返學之園, 冇錯, 全對       2度有2度既好, 返晒咁多堂先算  

學之園playgroup 係咪只可以比兩歲前小朋友返?? 你諗住報邊間幼稚園??

mandywan,
1歲半至3歲都有, 你可以打去問下架!
我一心唸住報學之園咋, 如果唔收都唔知點算  

學之園電話: 2501 5500

ec822

oh, sorry 咁我認錯人了, 因為我有一次見到有個小朋友著住康傑校服搭lift, 我以為係你囝囝tim!

haha, 婆婆同我個女落公園玩時都見到嗰架購物車, 佢話我個女好鍾意玩人地架車, 咁婆婆話買架俾佢玩, 但我話唔好, 屋企無位放.

我在另一個topic見到你囝囝考到SC, 真叻仔! 恭喜晒!  我都有諗過遲些報這間, 等你過d料來教下路先得.

咁仔仔響學之園讀開, 學校會收番機會大好多, 你到時再同老師講多聲, 應該會冇問題. 但要預早講定先囉

mandy,
希望喇      
‹ 上一主題|下一主題