用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 07年入讀寶血k1的媽媽
樓主: queenie80
go

07年入讀寶血k1的媽媽 [複製鏈接]

原文章由 catmilkw 於 08-1-24 11:47 發表
有新相,今次你仔仔負責推,仲開心過坐

我和你的囝囝一齊推,真的很開心喎!
謝謝你的相.

另外,早知你今日不用上班,就搵埋你一齊食早餐,傾吓計啦!
現在囡囡返全日制了,我比較得閒,所以每個星期都會有一/兩日跟車一齊返寶幼的.

你囡囡今日的表情很得意,好似在諗/想什麼的,嘟起咀仔,”就”埋眉頭.他是不是成日都這樣想嘢呢?

女女成日嘟起咀仔,”就”埋眉頭,一出世就”就”埋眉頭,爸爸話佢似我,多野諗
女女返埋全日,你得閒左好多,但朝早,要照顧2個,做得到嗎?下年,女女又要返學,我好怕搞唔掂
原文章由 vanyau 於 08-1-24 14:58 發表

我和你的囝囝一齊推,真的很開心喎!
謝謝你的相.

另外,早知你今日不用上班,就搵埋你一齊食早餐,傾吓計啦!
現在囡囡返全日制了,我比較得閒,所以每個星期都會有一/兩日跟車一齊返寶幼的.

你囡囡今日的表情很得意,好似在諗/想什麼 ...

原文章由 catmilkw 於 08-1-25 13:11 發表
女女成日嘟起咀仔,”就”埋眉頭,一出世就”就”埋眉頭,爸爸話佢似我,多野諗
女女返埋全日,你得閒左好多,但朝早,要照顧2個,做得到嗎?下年,女女又要返學,我好怕搞唔掂 ...

船到橋頭自然直,唔好諗咁多.
記得訓練埋爸爸一齊照顧兩個小朋友,最好早啲準備,
就算囡囡不用返學,都要在早上一齊準備梳洗和換衫,
到真正要返學時,會沒有那麼雞手鴨腳的.

I don't need to work next week.

Can I join the school bus on Tue to borrow books? I haven't been to school by school bus!
歡迎參觀傑仔之家: http://www.babyhome.com.tw/bb/68716 [img align=left]http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/31688.birthday.png[/img]

原文章由 YenYen 於 08-1-26 20:46 發表
I don't need to work next week.

Can I join the school bus on Tue to borrow books? I haven't been to school by school bus!

Sorry,家長資源中心要盤點,所以不能借書,
如果我沒有記錯,要過咗新年才能夠開始借書(好似是19/2).
但是你都可以咋咋帝跟車返學(借唔到書都可以跟小朋友一齊坐校車嘛).

訓練埋爸爸一齊照顧兩個小朋友,發夢,佢自己日日都要三吹四請先起身,自從仔仔返學後,我都冇叫佢,咁大個人仲要我叫:tongue:
原文章由 vanyau 於 08-1-25 15:27 發表

船到橋頭自然直,唔好諗咁多.
記得訓練埋爸爸一齊照顧兩個小朋友,最好早啲準備,
就算囡囡不用返學,都要在早上一齊準備梳洗和換衫,
到真正要返學時,會沒有那麼雞手鴨腳的. ...

原文章由 catmilkw 於 08-1-29 15:29 發表
訓練埋爸爸一齊照顧兩個小朋友,發夢,佢自己日日都要三吹四請先起身,自從仔仔返學後,我都冇叫佢,咁大個人仲要我叫:tongue:  

我以前都試過等登不叫老公起床,
由得他睡過頭遲到囉.

by taxi ,日日咁搭,我唔捨得麻,忍不住又去叫佢起身,而家係冇時間理佢,
今日我去買新年衫俾仔仔著,因明天要著,同埋新年都係凍
原文章由 vanyau 於 08-1-30 09:44 發表

我以前都試過等登不叫老公起床,
由得他睡過頭遲到囉.

原文章由 catmilkw 於 08-1-30 10:04 發表
by taxi ,日日咁搭,我唔捨得麻,忍不住又去叫佢起身,而家係冇時間理佢,
今日我去買新年衫俾仔仔著,因明天要著,同埋新年都係凍

返埋明天,小朋友就放新年假了,都好新年凍,但我希望到時不要下雨啦.下雨天帶住兩名小朋友去拜年,會十分麻煩!
明天我都會帶囝囝放學,到時同你囝囝拍照留念!

亞囡病了兩三日, 明日應可返學開生日會. 但她最近不願坐保母車, 要坐Van仔, 不知是否給車姑娘罵過.

原文章由 vanyau 於 08-1-30 14:13 發表

返埋明天,小朋友就放新年假了,都好新年凍,但我希望到時不要下雨啦.下雨天帶住兩名小朋友去拜年,會十分麻煩!
明天我都會帶囝囝放學,到時同你囝囝拍照留念! ...
BUZZ = kwkkcy

峄峄返埋今日,就放2個星期大假,我可以瞓晏些,但明天要見家長,又要早起

我都估到你會到,而家早上你有時間麻
原文章由 vanyau 於 08-1-30 14:13 發表

明天我都會帶囝囝放學,到時同你囝囝拍照留念! ...

峄峄都病,而家好好多,仲野埋俾妹妹
我今日見到KIMMY 佢冇野,好開心,仲同我笑,遲些我UPLOAD 相,你自己睇下
原文章由 kwkkcy 於 08-1-30 18:26 發表
亞囡病了兩三日, 明日應可返學開生日會. 但她最近不願坐保母車, 要坐Van仔, 不知是否給車姑娘罵過.

老師係學校教峄峄扮老鼠叫和行路,峄峄又教我做,引到晴晴笑哈哈
你地仔仔女女有冇教你地做?
原文章由 catmilkw 於 08-1-31 10:06 發表
我今日見到KIMMY 佢冇野,好開心,仲同我笑,遲些我UPLOAD 相,你自己睇下

原文章由 catmilkw 於 08-1-31 10:06 發表

你pm嗰 e-mail 給我,我都有相 send 俾你.

現在囡囡返全日,我有時間可以經常返學校了,但只限星期二及四,因可以跟車,和家長資源中心有開,我可以借書.

Thank you so much for your photos.
We haven't any time on weekday which will not join the parent day. But Ms Choi take a phone call to me and make a booking on 02-02-08' (Sat). I'm afraid the special arrangement for special comment!

[ 本文章最後由 kwkkcy 於 08-2-5 17:06 編輯 ]
BUZZ = kwkkcy

原文章由 kwkkcy 於 08-2-2 09:17 發表
Thank you so much for your photos.
We haven't any time on weekday which will not join the parent day. But Ms Choi take a photo call to me and make a booking on 02-02-08' (Sat). I'm afraid the special  ...

明天輪到囝囝見家長了!

Happy New Year ah!
I wish all of us and our kids healthy and smart!
歡迎參觀傑仔之家: http://www.babyhome.com.tw/bb/68716 [img align=left]http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/31688.birthday.png[/img]

原文章由 YenYen 於 08-2-7 23:46 發表
Happy New Year ah!
I wish all of us and our kids healthy and smart!

2月16日是新春嘉年華,記得早啲去學校玩,有很多禮物的.

Yes ah, Vanyau, We plan to go on Feb 16!
Hopefully it will be a sunny day.

As I moved to North Point, where is the bus school stop?  I know where is the South China Hotel, but where is the
bus stop (close Fung Shing Furniture).  Can anyone help me! Please!
‹ 上一主題|下一主題