用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! [複製鏈接]

原帖由 2bzmummy 於 10-7-10 10:03 發表

長老

尋日細 B 都派左 report,講真係呢間學校佢肯定唔係差(級名次 15),但係呢就俾 HB 勁 chur 左超過一粒鐘,話佢安於現狀,做人無目標(唔係方向喎),事關佢同 baba 講,佢起碼已經達到入 U 既基本要求 !baba 對此非常不滿意 ... ...

2b

咁我又覺得您hb係適當時候發下功係啱, 始終手頭上多幾個籌碼穩會陣點, 如入U只達到基本要求, 係文憑試中個個都博哂命, 最怕陰溝裡番船, 咁就.......

原帖由 bettylam 於 10-7-10 10:25 發表
嘩~tko烏雲密佈,正落緊狗屎.

呀女:想起呀女,又一次不聽老人言,吃虧在面前.

今早呀女趕出門口那剎,,我學似天文台學長咁同佢講,嘩~好猛太陽啊!曬死人啦!你拎把傘好喎!

佢:吾洗啦!
我:都覺得自己幾長氣,咁我副黑超啦 ...

Dear Betty

您有真係好鬼 cham 氣喎

2B 咁大個人,真係除非出門口落緊 dogs and cats,否則都懶得拎傘

喂,我又大番薯啦,阿女今朝去邊度嘩 ?

差 D 都頂您唔順既 2B

原帖由 正46 於 10-7-10 10:30 發表
BB,

你個囡可能學業成績唔係太好, 不過思想就一定成熟識諗,
我建議你可以放心俾佢自己處理, 退居幕後做軍師同財政大臣. 因為小朋友長大就會有佢地自己0既睇法同諗法, 一個人唔碰碰釘就點會長大!
...

您同 2B 越來越岩 key

原帖由 bettylam 於 10-7-10 10:25 發表
嘩~tko烏雲密佈,正落緊狗屎.

呀女:想起呀女,又一次不聽老人言,吃虧在面前.

今早呀女趕出門口那剎,,我學似天文台學長咁同佢講,嘩~好猛太陽啊!曬死人啦!你拎把傘好喎!

佢:吾洗啦!
我:都覺得自己幾長氣,咁我副黑超啦 ...

betty

後生仔女有自己想法, 如落雨佢地識處理啦, 俾d苦阿女阿仔受下無問題ge~~~

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-7-10 10:31 發表

2b

咁我又覺得您hb係適當時候發下功係啱, 始終手頭上多幾個籌碼穩會陣點, 如入U只達到基本要求, 係文憑試中個個都博哂命, 最怕陰溝裡番船, 咁就....... ...

長老

我始終覺得 HB 是經過風浪既人,佢對兩位公子既管教我完全 100% 支持,所以我都係坐係側邊聽,一定唔會加意見,我今朝只係 re-confirm 細 B 收唔收到 baba 說話既意思咋 HB 當然有拎佢個套您揀人好過俾人揀既理論出黎啦

原帖由 正46 於 10-7-10 10:30 發表
BB,

你個囡可能學業成績唔係太好, 不過思想就一定成熟識諗,
我建議你可以放心俾佢自己處理, 退居幕後做軍師同財政大臣. 因為小朋友長大就會有佢地自己0既睇法同諗法, 一個人唔碰碰釘就點會長大!
...

今朝呢個舖好多'錢'執, 攞個大袋裝穩先~~~

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-7-10 10:37 發表

今朝呢個舖好多'錢'執, 攞個大袋裝穩先~~~

長老

所以我同您經常係度坐陣囉,執輸行頭,慘過敗家呀

原帖由 2bzmummy 於 10-7-10 10:35 發表

長老

我始終覺得 HB 是經過風浪既人,佢對兩位公子既管教我完全 100% 支持,所以我都係坐係側邊聽,一定唔會加意見,我今朝只係 re-confirm 細 B 收唔收到 baba 說話既意思咋 HB 當然有拎佢個套您揀人好過俾人揀 ...

細B有您同HB的循循教誨, 點會接收唔到, 唔使太擔憂

原帖由 2bzmummy 於 10-7-10 10:39 發表

長老

所以我同您經常係度坐陣囉,執輸行頭,慘過敗家呀

2b

聽46, 您同betty一席話, 好過去聽xx講座啦

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-7-10 10:40 發表

細B有您同HB的循循教誨, 點會接收唔到, 唔使太擔憂

長老

雖然年紀一把,不過對於教仔同做人,我都係抱住摸著石頭過河既心態,尤其近來 .....

我越來越覺得我地呢間舖係一個開心園地,可以幫我擋住外頭既風風雨雨

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-7-10 10:42 發表

2b

聽46, 您同betty一席話, 好過去聽xx講座啦

長老

其實我地都係拎自己經驗出黎分享之嘛,係有 D 人見識少,覺得我地恃老賣老,識少少扮代表

長老

唔好話我點解仲咁多牢騷,俾多少少時間我,我會識得放低架喇

原帖由 2bzmummy 於 10-7-10 10:46 發表

長老

其實我地都係拎自己經驗出黎分享之嘛,係有 D 人見識少,覺得我地恃老賣老,識少少扮代表

2b

'活到老學到老'嘛, 我宗旨係人地同您分享係人情, 唔分享係道理

長老

我要出去同嬸嬸飲茶,俾 D 支持佢先

原帖由 2bzmummy 於 10-7-10 10:49 發表
長老

唔好話我點解仲咁多牢騷,俾多少少時間我,我會識得放低架喇

2b

人要有某些堅持和執著先為正常人, 唔係就係'聖人'啦   不過呢唔好放係心咁耐, 收收埋埋咪'聽'谷壞自己, 明無

原帖由 2bzmummy 於 10-7-10 11:07 發表
長老

我要出去同嬸嬸飲茶,俾 D 支持佢先

2b

同嬸嬸講我都十卜佢

醒目開學勳章

Alland2b呀女今早去樹仁交表後要即時考一份卷.
呀女尋晚罕有地送左條80元的頸鍊比我,因佢話好知呢輪對我的說話態度吾係太好,佢自己就買左二條10元的手鍊.
已經坐在意餐廳的betty上

原帖由 bettylam 於 10-7-10 11:39 發表
Alland2b呀女今早去樹仁交表後要即時考一份卷.
呀女尋晚罕有地送左條死80元的頸鍊比我,因佢話好知呢輪對我的說話態度吾係太好
已經坐在意餐廳的betty上 ...

Betty

'豬二繩'我手頭有批新貨 (朋友公司貨辦), 一於到時帶俾眾姊妹分享

醒目開學勳章

好呀bo媽,我都不忘帶新加坡手信係呢,2b嬸嬸係咪早幾曰的子女升中放榜呀等我都黎支持先.
Iphone竟然打吾到個中文bo字。

2b,

叫你出0黎食飯都唔俾面, 仲話0岩 Key!

原帖由 2bzmummy 於 10-7-10 10:33 發表

您同 2B 越來越岩 key
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題