用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 聖公會荊冕堂士德幼稚園
樓主: chrisfungsy
go

聖公會荊冕堂士德幼稚園 [複製鏈接]

Re: 聖公會荊冕堂士德幼稚園

婥蔚媽咪 寫道:
hi all,
好耐冇上黎tim~~
琴晚照常同女睇功課同溫習,出奇地表現非常好wor~~小朋友既野你真係估佢唔到呀~~
另外,phonics讀左咁耐開始見到有d效用,例如,我night time同佢講故事時學既英文字,佢會自己諗個字既第一個字母係咩,咁佢都會諗到lor~~有時佢諗唔到,我就會俾d提示,跟住佢就會諗到啦~~

itbc 寫道:
a1 & bro_and,
原來星期四份功課唔使交呀, 咁我地又多几日搵圖片了.

另外, 學校都几好喎, 每次生日都有份禮物比小朋友, 尋晚阿囡玩果3個袋4支筆, 玩左成晚.   

我都唔知佢有咩禮物, 返到去只係見佢攞左兩支好粗嘅立筆出來, 成手都係立
該用戶已被刪除

Heart&Moon,

你之前講嘅浸聯, 係唔係叫天主教浸會聯合小學??地點喺邊處? 我都係剛搬過來荃灣區, 所以佢地d中小學都唔知喺邊!!

前日同個舊同事傾開d小朋友, 佢住麗城, 佢個小朋友出左去九龍塘讀, 佢話荃灣得三間band 1中學, 所以佢想佢個女出九龍個校網, 咁我唸起葵青個校網又真係好似多d好中學喎!!(因為我以前都係葵青區讀書, 果頭d學校我都熟d)
該用戶已被刪除

Bro_and:
我多口答句~~
葵青係有6間英中
林護,佛教善德,安柱,蕭明(女校),李兆基,保祿六世(女校)

bro_and,
果間係麗城浸聯, 係基督教, 你朋友應該識.

婥蔚媽咪 寫道:
Bro_and:
我多口答句~~
葵青係有6間英中
林護,佛教善德,安柱,蕭明(女校),李兆基,保祿六世(女校)

婥蔚媽咪,
唔好咁話自己多口答啦, 我真係好多謝你地回應, 等我知多好多呀!! thank you very very much!!

陳兆民同李惠利唔係英中?
真係同我地果個年代好唔同!!

itbc 寫道:
bro_and,
果間係麗城浸聯, 係基督教, 你朋友應該識.

個朋友一心都係出九龍個校網, 可能遲d會搬出去tim!!

我想問吓士德校長叫セ名呢?

醒目開學勳章

校長張翠華

Laputa 寫道:
校長張翠華

Thank You !

和平班家長,
記唔記得几時bbq呀.

tomorrow ma?   
itbc 寫道:
和平班家長,
記唔記得几時bbq呀.

THANKS,咁咪著裙BBQ.
kcjcmama 寫道:
tomorrow ma?    [quote]
[/quote]

itbc 寫道:
和平班家長,
記唔記得几時bbq呀.

唔係星期四咩? 等我今晚返去睇吓先, 我個仔d咳啱啱好返, 天氣咁乾, 再bbq怕佢又咳返, 但係唔比佢燒野食又好可憐, 我昨晚好想寫手冊話唔好比佢燒, 但唸唸吓都係唔好!!

昨晚問佢重駛唔駛帶口罩呀? 佢好開心咁話唔駛啦, 重有得食茶點tim, 唔知之前係唔係冇得食茶點呢? 咁日日睇住d小朋友食就真係幾慘!!問佢d野有時答一句又唔答一句!!

all,
我女係今日bbq~~
我女琴日有d肚痛,冇返~~今日我都有同老師講盡量唔好俾佢食咁油膩既野lor~~
bro_and:
唔好唔俾佢燒啦~~但你要同佢講定數,叫佢唔好食咁多,唔係辛苦既係佢自己ja~~另一方面都要同老師講定先囉~~老師會配合既~~

婥蔚媽咪,

咁你係打電話返去定寫手冊通知老師呢

我個囡呢排又流鼻血呀, 尋晚訓到半夜又流, 都好多下, 今日放學, 工人姐姐話佢個鼻都有少少乾左鼻血, 今日老公放工帶佢睇e生.

唔知係咪因天氣乾燥呢 ??

係呀, 見人地食, 自己無得食, 好慘, 叫仔仔食少d.
婥蔚媽咪 寫道:
all,
我女係今日bbq~~
我女琴日有d肚痛,冇返~~今日我都有同老師講盡量唔好俾佢食咁油膩既野lor~~
bro_and:
唔好唔俾佢燒啦~~但你要同佢講定數,叫佢唔好食咁多,唔係辛苦既係佢自己ja~~另一方面都要同老師講定先囉~~老師會配合既~~
‹ 上一主題|下一主題