用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

原帖由 Smallpigbb 於 10-2-8 07:50 發表
霖霖媽,

我屋企人走咗唔係62,不過62都好反復時好事壞長期o係醫院喇,我就無o野我對呢Do野睇得好開o家,人生始終會經過呢一步。

係呀,見佢o地份project老師又要影相又要幫手煮o野食又有遊戲玩真係唔講笑,仲有要真實睇驗要摸 ...

講開份project,我都覺得其她小朋友都有幾多相,但michelle得一張甘大把!計番可能阿女個幾日無番學,所以問阿女煲雪梨水,她都好似無乜印象甘!

問曬阿女全班同學仔個名,好開心!原來仲有林靜,Mars,日勤, 嘉柔(個名好好聼!)。。。馮老師話michelle都會上堂同同學仔傾計,我問:澤峰?馮老師話:個個都有,他們全班同學仔都好熟!真係唔好看少兩嵗人仔,細細個就同人傾計, 都唔知有乜好傾,傾乜野話題?

原帖由 bobo1314 於 10-2-8 11:10 發表

講開份project,我都覺得其她小朋友都有幾多相,但michelle得一張甘大把!計番可能阿女個幾日無番學,所以問阿女煲雪梨水,她都好似無乜印象甘!

問曬阿女全班同學仔個名,好開心!原來仲有林靜,Mars,日勤, 嘉柔(個名好好聼!)。。。馮 ...

我都好想知, 我估離唔開:

1.問咩黎
2.做乜野
3.點解

阿曳人又同人調轉書包返黎, 怕都係掛住講, 乜都唔記得

原帖由 bobo1314 於 10-2-8 11:10 發表

問曬阿女全班同學仔個名,好開心!原來仲有林靜,Mars,日勤, 嘉柔(個名好好聼!)。。。馮 ...

Michelle講o個D大部分都係紅組小朋友個名,而且係正確o既,林靜我之前第一個星期係同佢一組所以知道有呢個小朋友,因為紅組仲有欣然。

原帖由 elmolly 於 10-2-8 17:43 發表

我都好想知, 我估離唔開:

1.問咩黎
2.做乜野
3.點解

阿曳人又同人調轉書包返黎, 怕都係掛住講, 乜都唔記得

霖霖媽,

霖霖又嚟玩調轉書包都已經唔係第一次o家啦,點搞呀,霖霖聽日點食茶點呀?不過霖霖o甘鐘意講o野有無o念住第時俾佢大個做咩呀?

今日收到張聖誕DVD,因為亞女坐o係最側邊完全影唔到個女,只係得2-3秒散人時見到個女,不過都叫做有張相影到,我o係呢度要多謝心悅媽媽之前影咗一個Video o係Facebook 俾咗我如果唔係就見唔到個女表演,好彩淇淇坐o係心悅隔離咋。

原帖由 Smallpigbb 於 10-2-8 22:51 發表

Michelle講o個D大部分都係紅組小朋友個名,而且係正確o既,林靜我之前第一個星期係同佢一組所以知道有呢個小朋友,因為紅組仲有欣然。

e, 我仲以為欣然係綠組tim

原帖由 Smallpigbb 於 10-2-8 22:53 發表

霖霖媽,

霖霖又嚟玩調轉書包都已經唔係第一次o家啦,點搞呀,霖霖聽日點食茶點呀?不過霖霖o甘鐘意講o野有無o念住第時俾佢大個做咩呀? ...

嚴格d黎講, 佢係攞左人地個書包返黎, 自己果個留左起校車, 最後校車送返學校, 真係比佢吹脹

大個做咩? 女大女世界, 總之靠自己雙手搵到兩餐, 唔好學壞唔好援交就得架喇.

原帖由 elmolly 於 10-2-8 23:04 發表

嚴格d黎講, 佢係攞左人地個書包返黎, 自己果個留左起校車, 最後校車送返學校, 真係比佢吹脹

大個做咩? 女大女世界, 總之靠自己雙手搵到兩餐, 唔好學壞唔好援交就得架喇. ...

我意思係話霖霖o甘鐘意講o野,口才了得呀,有咩適合佢做呀?

霖霖好搞笑!攞左人地個書包都得, 但係被攞個個同學仔都懞懞地喔! 我個女就試過比人攞左個毛巾盒,阿女試過tart埋澤峰枝燒烤叉(圖工個枝)michelle個書包掛左個好大只毛公仔,一定唔會攞錯/比人攞!霖霖媽,你快d買只掛飾比霖霖掛係書包啦!虎年豬女要帶乜嘢旺呀?

我想問大家,打算/依傢比小朋友學乜!都差唔多夠三嵗,可以學跳舞,sports, music, language.....

你地又無報番KM d course讀?KM 課外活動如何?我上兩期無join,因知道好多kinder interview會係saturday,費事撞期,依傢可以報course讀啦!

但其實我去KM好唔方便,下下打的都幾係嘢!(除非老公肯管接管送。。。。)

原帖由 bobo1314 於 10-2-9 10:27 發表
霖霖好搞笑!攞左人地個書包都得, 但係被攞個個同學仔都懞懞地喔! 我個女就試過比人攞左個毛巾盒,阿女試過tart埋澤峰枝燒烤叉(圖工個枝)michelle個書包掛左個好大只毛公仔,一定唔會攞錯/比人攞!霖霖媽,你快d買只掛飾 ...

個書包掛左隻公仔, 不過而家得返個扣, 個公仔就唔見左

我地未學野呀, 想下期join學校既phonics, 我見有好多同學仔上music囉, 你可以睇下附近有無啦.

霖霖媽,

其實聽日都見到你,我今日送個女返學又o甘Q見到霖霖,摸o下佢個頭仔,佢咪招牌動作望住我囉,Miss. Deanie今日拖住佢,跟住Miss. Deanie叫霖霖同我say hi囉。

Michelle媽媽,

我個女都係今期至有參加KM D興趣班,佢都好鐘意o甘Q係趙老師教返佢普通話同Miss. Deanie教佢phonics,我就覺得佢係開心o既,成日都話想返B室,因為星期六興趣班o係B室上,至于你話其他興趣班就未有報讀,之前聖誕就玩過幾堂非洲鼓班。

原帖由 Smallpigbb 於 10-2-10 13:57 發表
霖霖媽,

其實聽日都見到你,我今日送個女返學又o甘Q見到霖霖,摸o下佢個頭仔,佢咪招牌動作望住我囉,Miss. Deanie今日拖住佢,跟住Miss. Deanie叫霖霖同我say hi囉。

Michelle媽媽,

我個女都係今期至有參加KM D興趣班,佢都好 ...

咁佢有無同你say hi呀? 仲想問埋, 聽日著華服, 仲洗唔洗著校服? 我地要幾點到學校呀? 我未搵返張通告出黎@@

原帖由 elmolly 於 10-2-10 14:39 發表

咁佢有無同你say hi呀? 仲想問埋, 聽日著華服, 仲洗唔洗著校服? 我地要幾點到學校呀? 我未搵返張通告出黎@@

聽日唔洗著校服圍裙,仲有我o地係9點集合呀,霖霖緊係有同我say hi啦。

同學仔, 今日好熱, 返黎沖完個涼先覺得似返個人!

雖然好熱, 不過可以同阿女一齊起學校咁樣玩, 都係值得既!

嘉淇媽, 頭先阻住晒唔好意思, 我見阿女想同嘉淇玩, 所以差d都想跟埋你去食飯tim

原帖由 elmolly 於 10-2-11 14:00 發表
同學仔, 今日好熱, 返黎沖完個涼先覺得似返個人!

雖然好熱, 不過可以同阿女一齊起學校咁樣玩, 都係值得既!

嘉淇媽, 頭先阻住晒唔好意思, 我見阿女想同嘉淇玩, 所以差d都想跟埋你去食飯tim ...

真係熱c人,喂唔緊要呀,你話跟嚟一齊食都ok o家,我驚你話我o地一班亞媽嘈咋。

Michelle媽媽,

我影咗D相有Michelle o家,如果唔介意你PM個email俾我可以send返俾你囉。

係今日呢個活動好好玩,大人細佬都好開心,尤其係老師們都著曬華服嘛,好有氣氛。

睇左Cathy post 出來D相, 好開心呀!  好好玩咁喎, 好羨慕你地有得一齊玩呀!

Thank you Cathy!

原帖由 Smallpigbb 於 10-2-11 17:23 發表

真係熱c人,喂唔緊要呀,你話跟嚟一齊食都ok o家,我驚你話我o地一班亞媽嘈咋。

Michelle媽媽,

我影咗D相有Michelle o家,如果唔介意你PM個email俾我可以send返俾你囉。

係今日呢個活動好好玩,大人細佬都好開心,尤其係老師 ...

原帖由 Ina 於 10-2-12 00:49 發表
睇左Cathy post 出來D相, 好開心呀!  好好玩咁喎, 好羨慕你地有得一齊玩呀!

Thank you Cathy!

Elvin媽媽,

放心我都有幫Elvin影咗D相,不過屋企部腦有D問題,我會盡快post 上FB o家喇。

原帖由 Smallpigbb 於 10-2-12 01:45 發表

Elvin媽媽,

放心我都有幫Elvin影咗D相,不過屋企部腦有D問題,我會盡快post 上FB o家喇。

咁夜既嘉淇媽, 少有喎.

下次你地去玩叫埋我地呀, 前晚3點幾先瞓, 尋日又一早起身做義工, 早餐都未食, 再要舞個曳人, 真係命都無

尋日跟住個女周圍走, 都無乜點同你地影相tim

唔急唔急,慢慢唔遲,有d相止左渴。
真係唔該哂你。

原帖由 Smallpigbb 於 10-2-12 01:45 發表

Elvin媽媽,

‹ 上一主題|下一主題