用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

kakamum, 心心,koho,

我都會出席.另知否 23/10 (change to monday's timetable) 一個月一次.

cheukue

我是森瑤媽咪, 森瑤忘記了她的GS書放在那裡, 請問各位 1D 小朋友是否有見到呢? 對不起, 打擾你們.

regards
森瑤媽咪

真的抱歉, 大頭虾森瑤終於搵番 GS 本書, sorry!

原帖由 ginly08 於 08-10-21 20:46 發表
我是森瑤媽咪, 森瑤忘記了她的GS書放在那裡, 請問各位 1D 小朋友是否有見到呢? 對不起, 打擾你們.

regards
森瑤媽咪

原帖由 cheukue 於 08-10-21 12:56 發表

我都會出席.另知否 23/10 (change to monday's timetable) 一個月一次.

cheukue

多謝提點, 不過唔知點解會轉??

re: circular p014
通告上寫住once a week, 不過見table p.1D有2次分別是MON & WED., 咁即是MON還是WED呢??

森瑤mami,
你好!!

早晨!心心,

今天想sent message 給你,但唔知點解入唔到去,昨天
手冊裏有一行宇是由李老師寫給我,我看完之後好感動亦有些安慰,因她讚揚婥妤做得好,願意在上課時舉手向她說對不起,她說值得嘉許,和有個好乖寶寶印章.實在多謝你的關心.

cheukue

早晨!心心,

今天想sent message 給你,但唔知點解入唔到去,昨天
手冊裏有一行宇是由李老師寫給我,我看完之後好感動亦有些安慰,因她讚揚婥妤做得好,願意在上課時舉手向她說對不起,她說值得嘉許,和有個好乖寶寶印章.實在多謝你的關心.

cheukue

早晨,各位
又係我呢個八卦媽媽,按過往經驗,學校會平均統計全年有多少個星期一、星期二......如此類推,如果發現某一日數比較少,好似今年係星期一,就會用較多上課日的時間改為星期一,希望每一科都有足夠的時間去上堂。
*PS  由於特別學校假期多數是星期一,所以會將其他上
          課日改為星期一上課。

原帖由 cheukue 於 08-10-21 12:56 發表

cheukue

loklok媽,
唔該晒你的資料

cheukue,
cherrie is really a good girl!

loklok仔
哦,原來係咁,多謝分享.
原帖由 loklok仔 於 08-10-22 11:16 發表
早晨,各位
又係我呢個八卦媽媽,按過往經驗,學校會平均統計全年有多少個星期一、星期二......如此類推,如果發現某一日數比較少,好似今年係星期一,就會用較多上課日的時間改為星期一,希望每一科都有足夠的時間去上堂。
*PS   ...
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

koho, perrynmom, kakamum, ccaa1, cheukue:

please check email, thank!

Chinfung,
Tks!!

今天收到outing功課, 有無興趣一齊去? 不過而家D時間密密麻麻的, 唔知點安排:(

我有興趣一齊去呀,學校假期,係咪指嗰d聖誕、新年、復活節呀?

原帖由 心心 於 08-10-22 23:22 發表
今天收到outing功課, 有無興趣一齊去? 不過而家D時間密密麻麻的, 唔知點安排:(

cheukue:
cherry 好乖, 抵讚.  好開心老師亦有跟進和解釋.
佢地班小朋友成日玩扮貓, Tiffany話cherry 是貓BB.

心心/bbdou/all:
outing預埋我.  一齊玩小朋友實好開心.  是一定要去晒三處地方嗎?  我未去過嘉道理農場, 有咩玩呢?

parent feedback day - 你地幾號見?  我是1/11早上.

我都係未去過嘉道理農場,我睇本簿話係 "suggested" 的地方,應該唔係一定要去呢三個,今朝爸爸仲話如果去晒呢三個地方,仲去多左其他地方,例如話甚麼假日農莊呀、荔枝莊呀、海下灣呀、米埔呀,或者係長假期去旅行嗰d接觸大自然的地方,係咪可以自己影印定本簿,然後加係後面搏加分喎!

原帖由 tatacat 於 08-10-23 10:01 發表
cheukue:
佢地班小朋友成日玩扮貓, Tiffany話cherry 是貓BB.

outing預埋我.  一齊玩小朋友實好開心.  是一定要去晒三處地方嗎?  我未去過 ...

re: 嘉道理農場

請問你們有無興趣組導賞團?

以下資料提供參考

費用: $40 per成人, $25per小童
人數: 15-40人
時間: 2.5小時 (9:30-12:00/2:00-4:30)

由於11-12月已爆滿, 我們現在要入紙申請來年, 另外everyTUE, SAT, SUN, PUBLIC HOLIDAY均沒有導賞服務, 因此我們可能定1個日子29/1(年初四)

有意參加者請報名

原帖由 loklok仔 於 08-10-22 11:16 發表
早晨,各位
*PS   ...

多謝 loklok仔的詳盡解釋

原帖由 心心 於 08-10-22 23:03 發表
koho, perrynmom, kakamum, ccaa1, cheukue:

please check email, thank!

Chinfung,
Tks!!

reply, pls check

原帖由 心心 於 08-10-23 10:45 發表
re: 嘉道理農場

請問你們有無興趣組導賞團?

以下資料提供參考

費用: $40 per成人, $25per小童
人數: 15-40人
時間: 2.5小時 (9:30-12:00/2:00-4:30)

由於11-12月已爆滿, 我們現在要入紙申請來年, 另外everyTUE,  ...

嘩, 好野... 有得玩

原帖由 tatacat 於 08-10-23 10:01 發表
cheukue:

outing預埋我.  一齊玩小朋友實好開心.  是一定要去晒三處地方嗎?  我未去過 ...

tatacat,

係哩, 唔知點解佢地o係埋一齊就講貓話, 喵... 喵...  奇怪??
‹ 上一主題|下一主題