用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 07年入讀寶血k1的媽媽
樓主: queenie80
go

07年入讀寶血k1的媽媽 [複製鏈接]

原文章由 queenie80 於 08-6-22 23:49 發表

係咪東星班呀

答對了!

你屋企有冇社區中心,平些,我而家搵左DRAWING,手工,黏土,俾佢玩,每日9:30-10:45AM, 玩完返屋企食飯,之前我諗住報WOODLAND 但因鬼婆教,唔係好乾淨,我怕峄峄成日病,同埋放12:00,果時好曬又熱,
原文章由 kwkkcy 於 08-5-24 01:09 發表
Where can I find a half-day course?
What will they do? There is same as Kindergarden......

ha ha! you right, i think......

原文章由 queenie80 於 08-6-22 23:49 發表

係咪東星班呀
BUZZ = kwkkcy

No any half day school only in summer near my home.
I have a friend, she take his son to above school in summer every year. Her son didn't know "he had summer holiday" and "What is summer holiday" still to P.3.
I arranged 4 summer courses to her. (one per day, 4 days per week) I hope, she can feel busy!!!  

原文章由 catmilkw 於 08-6-24 13:50 發表
你屋企有冇社區中心,平些,我而家搵左DRAWING,手工,黏土,俾佢玩,每日9:30-10:45AM, 玩完返屋企食飯,之前我諗住報WOODLAND 但因鬼婆教,唔係好乾淨,我怕峄峄成日病,同埋放12:00,果時好曬又熱, ...

你地快些帶仔仔囡囡睇功夫熊貓,好好笑,連晴晴都睇到笑呵呵,坐足全埸

原文章由 natalielin 於 08-6-27 12:17 發表
[quote]原文章由 kwkkcy 於 08-6-27 04:13 發表
No any half day school only in summer near my home.
I have a friend, she take his son to above school in summer every year. Her son didn't know "he had summer holiday" and "What is summer holiday" sti ...

Yes, enjoyed!
That is better than "Ah Tun helped small world" for kids, I think......

They UP TO K2 al.

原文章由 catmilkw 於 08-6-30 14:03 發表
你地快些帶仔仔囡囡睇功夫熊貓,好好笑,連晴晴都睇到笑呵呵,坐足全埸

[ 本文章最後由 kwkkcy 於 08-7-6 16:54 編輯 ]

原文章由 kwkkcy 於 08-7-6 16:52 發表
That is better than "Ah Tun helped small world" for kids, I think......

我囝囝出水痘!

"Ah Tun helped small world" 峄峄睇左一陣就要走,我氹極都氹唔到,套戲太差
原文章由 kwkkcy 於 08-7-6 16:52 發表

Who is your son? What is his name?
Will they join to the same class in K2?
Teacher said:  only 1/3 classmates will up to the same class together again!!!
Teacher, they must not same as K1.

原文章由 vanyau 於 08-7-9 15:05 發表

我囝囝出水痘!

Yes! Kimmy too.
Kimmy takes a 彈網班 1st lesson today. She very enjoyed it and said very exciting. 男子頭! 跳舞唔肯去, 激死!!!

原文章由 catmilkw 於 08-7-9 16:59 發表
"Ah Tun helped small world" 峄峄睇左一陣就要走,我氹極都氹唔到,套戲太差

下年都唔知可唔可以同一班,但我覺得好好,因佢地可以識多些朋友,我試過係屋企樓下玩時見到2個女仔讀寶幼,佢地玩得好開心,但佢地只係k1同班,k2,k3都唔同班
原文章由 kwkkcy 於 08-7-10 23:41 發表
Who is your son? What is his name?
Will they join to the same class in K2?
Teacher said:  only 1/3 classmates will up to the same class together again!!!
Teacher, they must not same as K1.

原文章由 catmilkw 於 08-7-11 14:33 發表
下年都唔知可唔可以同一班,但我覺得好好,因佢地可以識多些朋友,我試過係屋企樓下玩時見到2個女仔讀寶幼,佢地玩得好開心,但佢地只係k1同班,k2,k3都唔同班 ...

八月中可以上學校網看看分班名單,確實日子我就不太清楚,因為我沒有出席家長會.
每次我囝囝在街上要到寶血的學生或是校車,他都很雀躍,說是”我的學校的”,我睇到都覺得好笑.
囝囝星期一開始了第一堂游泳班,老師教他在水中吹泡泡,我當然去咗自己游水啦.無幾耐,老師抱住我囝囝來找我,說我囝囝叫好凍,嚇到老師立刻抱佢俾我.我一睇就知他怕吹泡泡,但又唔想俾人知他驚,怕好瘀囉,所以他才出此下策囉!當我一話好凍就沖涼回家啦,他就立即話唔凍,咁我再問是不是很驚,他只點頭表示.真的俾他激死!

waiting to 15/08.

原文章由 catmilkw 於 08-7-11 14:33 發表
下年都唔知可唔可以同一班,但我覺得好好,因佢地可以識多些朋友,我試過係屋企樓下玩時見到2個女仔讀寶幼,佢地玩得好開心,但佢地只係k1同班,k2,k3都唔同班 ...

今年我冇幫仔仔報游泳班,因佢MON-FRI 都要返學,SAT & SUN 我想同佢去玩,同埋係想帶埋妹妹去玩,所以SUNDAY, 我地一家人會去游泳,見到女女唔怕水,下年可以報游泳班
原文章由 vanyau 於 08-7-16 10:43 發表

八月中可以上學校網看看分班名單,確實日子我就不太清楚,因為我沒有出席家長會.
每次我囝囝在街上要到寶血的學生或是校車,他都很雀躍,說是”我的學校的”,我睇到都覺得好笑.
囝囝星期一開始了第一堂游泳班,老師教他在水中吹 ...

醒目開學勳章

我有日朝早响電車站附近,见到峰峰同公公/爺爺(?)一齊(我記得你张大頭相呀,所以認得你仔仔),好開心, 仲揸住把大木剑,去学武术?好醒目仔呀!

原文章由 catmilkw 於 08-8-11 16:13 發表
今年我冇幫仔仔報游泳班,因佢MON-FRI 都要返學,SAT & SUN 我想同佢去玩,同埋係想帶埋妹妹去玩,所以SUNDAY, 我地一家人會去游泳,見到女女唔怕水,下年可以報游泳班 ...

你住在我附近 ,佢同爺爺去做運動,因果日miss 唔舒服
原文章由 YongXin 於 08-8-11 23:32 發表
我有日朝早响電車站附近,见到峰峰同公公/爺爺(?)一齊(我記得你张大頭相呀,所以認得你仔仔),好開心, 仲揸住把大木剑,去学武术?好醒目仔呀!

...

醒目開學勳章

係呀, 我住跑馬地架, 山光道0個頭, 住0左幾十年喇. 我同我妹妹細個都係返寶幼架, 我地細個就住響成和道.

原文章由 catmilkw 於 08-8-12 12:46 發表
你住在我附近 ,佢同爺爺去做運動,因果日miss 唔舒服

咁你身體一定好好,日日行斜路
原文章由 YongXin 於 08-8-12 13:31 發表
係呀, 我住跑馬地架, 山光道0個頭, 住0左幾十年喇. 我同我妹妹細個都係返寶幼架, 我地細個就住響成和道.

原帖由 kwkkcy 於 08-7-10 23:51 發表
Kimmy takes a 彈網班 1st lesson today. She very enjoyed it and said very exciting. 男子頭! 跳舞唔肯去, 激死!!!

Where?  Can you advise?  Sound very interesting

我都有睇過,但時間同地點都唔夾,所以冇報,我諗峄峄一定好似KIMMY咁LIKE
原帖由 kwkkcy 於 08-7-10 23:51 發表
‹ 上一主題|下一主題