用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站-part 49
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站-part 49 [複製鏈接]

香水, 你問hoganma or 多 多la
原文章由 雪文 於 08-2-26 21:16 發表
代朋友問 :

各位各位
我又有事想問下呀... 你地有無搽香水嫁 ? 想買隻清香味的香水, 有無好介紹呀 ?
thank you.

唔試過又點知點係最好wor, 我果時整cake都失敗好多次先成功la.
原文章由 雪文 於 08-2-26 21:18 發表
又好失敗, 因飯太少, 雞油太多, 搞到成碗都係油, 仲搞CC來試. 真係唔好意思

俾我d舊作你地睇吓

醒目開學勳章

- 勁呀

原文章由 ccbeauty 於 08-2-26 21:54 發表
俾我d舊作你地睇吓
http://i257.photobucket.com/albums/hh225/ccbeauty_2008/DSCN0505.jpg

http://i257.photobucket.com/albums/hh225/ccbeauty_2008/DSCN0451.jpg

http://i257.photobucket.com/albums/hh225/ccb ...

醒目開學勳章

C啦, 物個個都心散加. 我話收咗佢的NDS, 唉.......

我用錯公仔啦

原文章由 funbabyhk 於 08-2-26 10:20 發表
我仔都一樣呀 之前咪話佢做錯了功課(上下冊)既...老師都來電同我講番 lee 件事, 順帶一提,阿仔放假後上堂好心散, 問我:佢係假期裡面成日顧住玩?  我話: 係.  我會多加留意吓佢 gar 喇.

*** 雪雪 >>> 點解你 ...

點煲架?? 等我下次都try下

原文章由 雪文 於 08-2-26 05:36 PM 發表
咁快, 咁我煲飯啦. 今日我試吓好嬋咁煲咸雞飯, 希望唔好煮成粥.

點煲架?? 等我下次都try下~

我上次去九龍灣mega box 間 '自家客菜' 食咸雞飯, 超正....我好like食呀

原文章由 雪文 於 08-2-26 05:36 PM 發表
咁快, 咁我煲飯啦. 今日我試吓好嬋咁煲咸雞飯, 希望唔好煮成粥.

[ 本文章最後由 多利是 於 08-2-26 22:03 編輯 ]

勁muk鬼吖,好普通ga jar
原文章由 雪文 於 08-2-26 21:59 發表
嘩- 勁呀

你朋友 like 唔 like ladly 先?? lady d 既, 我 like 'benefit' 既 ' maybe baby', OR 'lovely', you can get both at TST Harbour City,Faces.  

If like 花香, 可以try gucci 'envy me'& burberry 既 'touch' 都 幾好, 比較甜~ 再清d既, ck one & eternity, estee lauder 既 beyond the paradise~  要爽身粉味, 'petit de mamas' & the body shop 既 white musk 都 good, you can get all at sasa

不過人地話' benefit 既 maybe baby 有x情作用 bor..唔知真定假~ 我自己就最 like  'maybe baby' & 'lovely

我之前打爛支'maybe baby', 到而家都唔訓氣買返支

原文章由 雪文 於 08-2-26 09:16 PM 發表
代朋友問 :

各位各位
我又有事想問下呀... 你地有無搽香水嫁 ? 想買隻清香味的香水, 有無好介紹呀 ?
thank you.

CC, hoganma, jerry 媽

sat 你地一唔一齊食飯?? 可以係我home hotpot, or 係我屋企樓下食小炒, 或者叫我工人煮都得, what do you think??

你地會唔會帶小朋友來?? 有無人可以帶nds借比我仔玩??

醒目開學勳章

多, 我係失敗者.

亞嬋咁教的, 買隻雞取翼及脾或肉用鹽醃, 放雪櫃一晚.  第二日放飯面一齊蒸, 咁米要放少些水.  D雞汁流入飯內, 就好香啦.

但我第一次失敗是放水太多.

今次係米太少同埋呢隻雞太多油.

下次再試過.

原文章由 多利是 於 08-2-26 22:02 發表
點煲架?? 等我下次都try下~

我上次去九龍灣mega box 間 '自家客菜' 食咸雞飯, 超正....我好like食呀

醒目開學勳章

搞到我心思思都想去.  唔去囉, 唔好帶仔去太多街, 心都散埋 .  
留屋企温書啦.

原文章由 多利是 於 08-2-26 22:17 發表

sat 你地一唔一齊食飯?? 可以係我home hotpot, or 係我屋企樓下食小炒, 或者叫我工人煮都得, what do you think??

你地會唔會帶小朋友來?? 有無人可以帶nds借比我仔玩?? :a ...

醒目開學勳章

CC :無咩送,你唔好介意. 志在傾幾.

我睇報紙啦.

多多, CC : 晚安 !

原文章由 ccbeauty 於 08-2-26 21:21 發表
雪, 多謝你請我食飯

if 你唔mind, 我想帶埋寶貝嚟,唔想佢地跟住c 6, 我唔帶nds la, 一來short short 地, 一來驚我對寶貝會argue
原文章由 多利是 於 08-2-26 22:17 發表

你地會唔會帶小朋友來?? 有無人可以帶nds借比我仔玩?? :a ...

我都要去沖涼la, good night

原文章由 雪文 於 08-2-26 22:36 發表
CC :無咩送,你唔好介意. 志在傾幾.

我睇報紙啦.

多多, CC : 晚安 !

of course 可以帶埋 kids 來, 有細佬陪我對孖寶玩仲好啦, 不過係怕佢地悶je...玩成日架wor.. 同埋我屋企無咩野玩架咋...

原文章由 ccbeauty 於 08-2-26 10:38 PM 發表
if 你唔mind, 我想帶埋寶貝嚟,唔想佢地跟住c 6, 我唔帶nds la, 一來short short 地, 一來驚我對寶貝會argue

morning

Good morning

亞仔may be 知我因為c 6 而唔開心, 同佢換睡衣時, 冇la la話, mami 你好可愛呀!你係我ge心肝寶貝, 我話係咪ga, 佢話梗係la, 跟住我問咁pa pa 呢? 佢say no.

亞仔真抵

咁我佢地自己帶玩具la
原文章由 多利是 於 08-2-26 23:19 發表
of course 可以帶埋 kids 來, 有細佬陪我對孖寶玩仲好啦, 不過係怕佢地悶je...玩成日架wor.. 同埋我屋企無咩野玩架咋...

CC: 你仔仔好醒目, 又識氹人.
‹ 上一主題|下一主題