用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
樓主: joey媽媽
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

Thank you kawai and cheungmanwai.  On the other hand, she is more dominant and tricky since she got the improvement.   Anyway, we still appreciate with it.

'I am still waiting the day come' - yes, this must come to you as long as you never give up!
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

kmwun
  咁我仲想你幫我問下,假若我報了比保險公司知仔仔有自閉,而保險公司話無問題而受保,咁仔仔如果日後因自閉問題而影響自己受傷的話,咁會唔會唔包唔賠 因我想攪清楚先再問自己保險佬[quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

我問咗我個agent,一般保險係唔保已潛在嘅疾病,因為自閉係先天性所以算已潛在疾病。如果你仔仔已經有份保險,而選擇唔報,咁有可能喺索償時保險公司會用唔保已潛在嘅疾病為理由唔賠,有可能要等法庭判。如果而家報番俾保險公司知,保險公司可能無問題,亦有可能唔再受保,咁多數會退番保費,又或者加loading受保。因為唔同保險公司有唔同處理,最好問吓自己個agent穩陣d。

[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

gigi2
  實在太好了 我都鄧你開心 我仔仔而家7 歲都未真正可同我對話5 分鐘. (仲要從旁提示)  
好喇~~!大家繼續努力啦
gigi2 寫道:
Hi, everybody,

We have spent 2 years to wait for this kind of communication ON PHONE...    

每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

joey媽媽

如果你報咗俾保險公司知,除非佢特別聲明唔包由自閉而引起嘅,否則佢繼續受保,就無得用"已潛在疾病"為藉口唔賠。

joey媽媽 寫道:
kmwun
  咁我仲想你幫我問下,假若我報了比保險公司知仔仔有自閉,而保險公司話無問題而受保,咁仔仔如果日後因自閉問題而影響自己受傷的話,咁會唔會唔包唔賠 因我想攪清楚先再問自己保險佬[quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

我問咗我個agent,一般保險係唔保已潛在嘅疾病,因為自閉係先天性所以算已潛在疾病。如果你仔仔已經有份保險,而選擇唔報,咁有可能喺索償時保險公司會用唔保已潛在嘅疾病為理由唔賠,有可能要等法庭判。如果而家報番俾保險公司知,保險公司可能無問題,亦有可能唔再受保,咁多數會退番保費,又或者加loading受保。因為唔同保險公司有唔同處理,最好問吓自己個agent穩陣d。

gigi2

really glad to hear this     

gigi2 寫道:
Hi, everybody,

Just finished the telephone conversation with my girl which lasted 5 minutes.  Very touching because she can finally communicate with me on the phone very properly.  'COMMUNICATION' - we really communicate with each other instead of just talking about her interesting topics every time while on phone...

We have spent 2 years to wait for this kind of communication ON PHONE...    

Dear joey媽媽 & kmwun,

Thank you very much and I hope my girl will be your son's schoolmate again next year !  By the way, I have registered the list of social skills group training at Tai Po Institute but the queue is too long which most probably my girl can only enrol the class in 2007.
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

gigi2

蕊展真係做得幾好,尋日返屋企同仔仔搭電梯,我地喺地下入"車立",佢見電梯佢見入面有個姨姨無出嚟上番去,佢問人點解唔出"車立",個姨姨好好人話佢知漏咗嘢,仔仔又問漏咗咩嘢,姨姨話咁又唔講得俾佢知。我提仔仔有d問題唔可以隨便問,有時人地會唔答,仔仔同我講:係呀,蕊展第一堂教過架。

你囡囡我記得好似應該係07年9月至升小一,蕊展個課程係針對小一、小二嘅小朋友,所以07年入應該剛剛好。

gigi2 寫道:
Dear joey媽媽 & kmwun,

Thank you very much and I hope my girl will be your son's schoolmate again next year !  By the way, I have registered the list of social skills group training at Tai Po Institute but the queue is too long which most probably my girl can only enrol the class in 2007.

kmwun,

Originally I try to enrol her the group of K3 but I'm too late to apply.  Anyway, this year I still focus the training from Heep Hong and hopefully she can get into it at P.1 level as she will be no longer entitled to the Gov’t quota from Heep Hong at 6 years old.

[size=medium]剛剛睇報紙小 一 派 位呢位校長話~~

最 驚 小 朋 友 唔 開 口

本 身 是 油 麻 地 天 主 教 小 學 校 長 的 津 貼 小 學 議 會 主 席 蔡 楷 俊 表 示 , 校 方 會 透 過 面 見 來 考 核 學 生 的 表 達 能 力 及 是 否 善 於 溝 通 , 「 例 如 我 會 問 有 冇 小 朋 友 想 唱 首 歌 畀 校 長 聽 , 或 者 問 佢  爸 爸 叫 乜 名 , 有  小 朋 友 真 係 唔 知 , 我  最 驚 係 小 朋 友 唔 開 口 。 」
[size=medium]呢間學校是有融合嗎?佢這樣說法~~咁我們仔女已被歧視無名校讀~~    [size=medium]雖然我地家長都會自知知明,但呢位校長咁講咁見解,我個心都有小嬲嬲地[size=medium]仲話係津 貼 小 學 議 會 主 席

佢應該係「買辦」即係做買貨,唔係做緊校長:tongue:

joey媽媽 寫道:
[size=medium]剛剛睇報紙小 一 派 位呢位校長話~~

最 驚 小 朋 友 唔 開 口

本 身 是 油 麻 地 天 主 教 小 學 校 長 的 津 貼 小 學 議 會 主 席 蔡 楷 俊 表 示 , 校 方 會 透 過 面 見 來 考 核 學 生 的 表 達 能 力 及 是 否 善 於 溝 通 , 「 例 如 我 會 問 有 冇 小 朋 友 想 唱 首 歌 畀 校 長 聽 , 或 者 問 佢  爸 爸 叫 乜 名 , 有  小 朋 友 真 係 唔 知 , 我  最 驚 係 小 朋 友 唔 開 口 。 」
[size=medium]呢間學校是有融合嗎?佢這樣說法~~咁我們仔女已被歧視無名校讀~~    [size=medium]雖然我地家長都會自知知明,但呢位校長咁講咁見解,我個心都有小嬲嬲地[size=medium]仲話係津 貼 小 學 議 會 主 席

簽名被屏蔽

deleted
Melody :sleep:

HelloMelody2007
  hi,我收到你的pm
我好高興認識你

stellacl
  真不好意思,請不介意我對呢位校長嘅諗法... 可能慣左鐘意爭取特殊權益,所以我會對呢d字眼上會比較敏感

好似我本校長對特殊嘅見解,上次都比我單對單講左d野(有關學校對特殊嘅問題),講完之後而家我都會感覺唔同左.... : 好似我上次同副校提出可否比班主任跟住仔仔上二年級,當時副校話一定係唔得(因為經驗老師是留返一年級),其實佢唔比我個心都ok的(但有d唔明究竟學校對特殊學童係點睇法而已).但誰不知一星期後副校通知我又可安排班主任跟仔仔上,現刻比我感覺學校開始對特殊嘅重視∼∼ 我都開始對呢間學校有返d信心咋 我記得我有個朋友講左呢句∼∼有出聲可能有機會爭取到,無出聲就一定無(呢位朋友是常常替我們到立法會教統局開會,就是佢地d力量出聲增取d野返來),所以    唔好介意我用左d敏感諗法呢?

係呢???講開又講,你近來忙咩野,咁少上來ga.仔仔學校生活點呀?
我就有件事想話比你地知,我有個家長佢仔仔揀來了我仔間學校讀,是佢心想要的.(因佢媽咪知我都係到,最重要係大家仔仔case一樣,等學校急切我們的需要,來年我再不孤單了,真是希望在明天了)

我地幾時聚下呀!!上次tin tin都話想攪活動,不如大家諗下啦

stella,

'好似我上次同副校提出可否比班主任跟住仔仔上二年級' - thank you for your sharing. I am also worrying this problem. My social worker teach me that I should write a thank you letter to the headmaster to praise my son's existing class teacher (who is very good), and listing clearly my observation on her method and good point to teach my son, and hopefully the headmaster will assign a same quality teacher in p2.

what do you think about this method?

I am still finding an English tutorial centre for my son.

Learning Plus, quite a famous English learning centre in TST, has open day and trial lesson on 25. June.

I've been to Ming See in Yaumeiti the other day, one to 25+, quite impossible for unattentive kid. New class will be started in July 1.

Hi ALAL,

I think write a letter to headmaster is a good way, after that I think you may need to talk to the headmaster face to face, at least, you show your appreciation to the teacher even if the headmaster cannot fulfill your hope to assigne the same teacher for your son, good teacher of our special child should be encouraged.

ALAL 寫道:
stella,

'好似我上次同副校提出可否比班主任跟住仔仔上二年級' - thank you for your sharing. I am also worrying this problem. My social worker teach me that I should write a thank you letter to the headmaster to praise my son's existing class teacher (who is very good), and listing clearly my observation on her method and good point to teach my son, and hopefully the headmaster will assign a same quality teacher in p2.

what do you think about this method?

I am still finding an English tutorial centre for my son.

Learning Plus, quite a famous English learning centre in TST, has open day and trial lesson on 25. June.

I've been to Ming See in Yaumeiti the other day, one to 25+, quite impossible for unattentive kid. New class will be started in July 1.
‹ 上一主題|下一主題