用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 天水圍~英藝家長入o黎傾o下!
樓主: BoBoChau
go

天水圍~英藝家長入o黎傾o下! [複製鏈接]

新學年又黎整理吓個List :

2007 ~ 2008 主流班

N1A : -

NCA : -
子峰mama - 子峰

NCB : -

LKA : -

LKB : -

UKA : -

UKB : -
晉諾媽咪 - 晉諾

2007 ~ 2008 國際班

N-INA : -
moondream - Samuel

Hi各位,我仔仔叫HimHim,請多多指教

:loveliness: Hi...Hi!!!

原文章由 moondream3003 於 07-8-6 13:50 發表
hello咁多位英藝家長~~
希望咁多位多多關照, Samuel今年讀N-INA呀.

晉諾媽咪:
今朝我問過班主任,NC得一班,但我見你個LIST有NCA & B,點解呢?咁LK同UK係咪有2班o架?其實知唔知全校有幾多人呢?

Samuel今天番N-INA, 但係外籍老師太新, 無經驗, 講野太細聲, 在場地玩的時候無左一分鐘前通知小朋友就來玩完, 食野又無Tea time song各自食, 無等埋一齊飯, 之前返playgroup有架, 有很多方面需要改善.  Samuel拿著碗面向他大聲説:"More please", 佢都好似未訓醒咁, 呆下呆下, 要等杜老師幫手.
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

我都過黎say個hi先

我果班老師話叫NCBwor, 我都好奇咁點分國際班同主流班嘅A班

原文章由 子峰mama 於 07-8-7 14:04 發表
晉諾媽咪:
今朝我問過班主任,NC得一班,但我見你個LIST有NCA & B,點解呢?咁LK同UK係咪有2班o架?其實知唔知全校有幾多人呢?

原文章由 yiubb 於 07-8-7 16:26 發表
我都過黎say個hi先

我果班老師話叫NCBwor, 我都好奇咁點分國際班同主流班嘅A班

過往2年每級都有兩至三班, 所以NC有兩班唔出奇, 有機會有三班架!
至於主流或國際班代號, 應分全日班, 上午主流或國際, 下午主流或國際班之分, 遲D大家都會清楚D, 個表是暫時的, 大家可更改架!

各位家長,

我囡囡喺元朗英藝讀.  佢新班主任係Miss Man, 係天水圍轉嚟.  請問Miss Man好唔好?
:-D 歡迎到我的Blog  :-D

昨天向胡主任發表了一點點意見, 今天好多了, 但發覺外籍老師唱歌五音不全, 咁就真係無得救lu 而且歌詞我見係臨時比, 無準備, 所以唱錯歌詞

原文章由 moondream3003 於 07-8-7 14:43 發表
Samuel今天番N-INA, 但係外籍老師太新, 無經驗, 講野太細聲, 在場地玩的時候無左一分鐘前通知小朋友就來玩完, 食野又無Tea time song各自食, 無等埋一齊飯, 之前返playgroup有架, 有很多方面需要改善.  Samuel拿 ...
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

原文章由 moondream3003 於 07-8-8 13:10 發表
昨天向胡主任發表了一點點意見, 今天好多了, 但發覺外籍老師唱歌五音不全, 咁就真係無得救lu 而且歌詞我見係臨時比, 無準備, 所以唱錯歌詞

外籍老師是新的嗎? 咩名呀?

晉諾媽咪 ,

係Mr. Andy

原文章由 晉諾媽咪 於 07-8-8 15:27 發表

外籍老師是新的嗎? 咩名呀?

Mr moondream3003,

Mr. Andy 是新老師, 可能就真係是臨時要唱歌, 又無預備, 所以攪到5音不全 , 希望遲D有改善!

個囝成日問我幾時返學!! 好囉! 明天星期五終於到舊生開學啦!

有冇小朋友比ms.ng(吳詠恩)教過?ok嗎?

其實我意思係我唔知佢地點分國際班同主流班個名, 因為今年主流班得一班叫nca, 但國際班就有2班, 咁我女係國際班b班叫ncb, 咁我好奇國際班a班唔知點叫law
原文章由 晉諾媽咪 於 07-8-7 17:35 發表

過往2年每級都有兩至三班, 所以NC有兩班唔出奇, 有機會有三班架!
至於主流或國際班代號, 應分全日班, 上午主流或國際, 下午主流或國際班之分, 遲D大家都會清楚D, 個表是暫時的, 大家可更改架!

晉諾媽咪,

我想請問, 我班個另一個老師姓楊(唔記得全名), 肥肥地戴眼鏡, 唔知你知唔知佢係新定舊老師呢

新學年又黎整理吓個List :

2007 ~ 2008 主流班

N1A : -

NCA : -
子峰mama - 子峰

NCB (Half Day International Class) : -

LKA : -

LKB : -

UKA : -

UKB : -
晉諾媽咪 - 晉諾

2007 ~ 2008 國際班

N-INA : -
moondream - Samuel

N-INA (NC International) :-
peggyyau - Lavonne

NCB :-
yiubb - 瑤瑤

Remarks: The class code of N1 international and NC international whole day class is also N-INA.  
‹ 上一主題|下一主題