用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
樓主: Elona
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

去左海浪公園坐過山車 暈晒

原帖由 veronna 於 10-12-5 20:15 發表
劉媽, 係唔係見左家長, 攞左成績表喇? 點呀?
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 10-12-8 23:53 發表
去左海浪公園坐過山車 暈晒

急升定急降先

牛仔都有兩三科雖不致於肥佬不過都插左水
Latte, 又名臭Te或臭喵.

多番苦戰後臭豬最近英文quiz既成績都有好大既進步, 連續2次都排全班第3名......

我都未開心完   , 今日已經收到佢老師既投訴, 話佢上堂玩手機....要沒收臭豬既電話.....最後老師肯比一次機會佢, 只係罰佢作120句句子.....
Tomorrow is better

回復 902# veronna 的帖子

veronna,

「牛仔有兩三科插水,但又不至於肥佬!」即係之前考得好好,而家稍為失手!牛仔見到自己退左步,佢應該會努力d架喇!

回復 903# Elona 的帖子

Elona,

「多番苦戰後臭豬最近英文quiz既成績都有好大既進步, 連續2次都排全班第3名...... 」
恭喜你呀!

你臭豬受到老師懲罰,下次應該唔會再玩架喇!

醒目開學勳章

hi,

yuk hei mum
原帖由 Elona 於 10-12-9 21:09 發表
多番苦戰後臭豬最近英文quiz既成績都有好大既進步, 連續2次都排全班第3名......

我都未開心完   , 今日已經收到佢老師既投訴, 話佢上堂玩手機....要沒收臭豬既電話.....最後老師肯比一次機 ...
我叫旭薯!我好乖乖,所以daddy,mummy and 哥哥好錫我......

醒目開學勳章

劉媽,

好似唔記得話你知, 年頭既時候味問過你隻朱古力唔知邊樹有得買既, 我買到喇. 唔通真係FOR 聖誕節ONLY. 一年後食返, 都仲係好鍾意.

醒目開學勳章

呢排你地有冇收到風好多認親認戚既騙財電話呀?

話說我都曾經收過一個, 依家諗起都好好笑. 果日有個唔咸唔淡廣東話既人打黎猛咁話我唔認得佢把聲, 又話佢係表弟, 咁我D親戚全部都冇人講野唔正家嘛, 我咪以為係牛仔爸D表弟囉, 耍左佢打返俾牛仔爸, 點知牛仔爸又同佢傾左一大輪都唔知佢係邊個, 又懶熟咁話落左深圳做野, 想順便過黎香港探佢. 攪完一大輪先收線. 結果後尾打返去問均晒所有表弟都唔係.  後尾上網先知有騙徙用呢招去呃錢. 好彩冇上檔咋. 佢地話多數隔一陣會再打俾你話等錢救命, 叫你匯錢過去俾佢.

醒目開學勳章

過兩日就跌到落8度喇. 希望到時D細既肯著多件啦. 見佢地全天候都係果SET野. 熱唔會著少件, 凍唔會著多件

醒目開學勳章

同你地講多樣開心野先. 我好鍾意食大閘蟹架, 不過年年呢D時候都係咳到死死下.  唔敢亂黎. 不過今年冇咳呀, 所以食左三次大閘蟹呀, 超開心. 都知食得多冇益, 但......但.......實在太開心喇. 幾年喇. 都未試過大閘蟹當造既時候係唔咳架. 我諗係因為我7月開始每日都去游水, 可能氣管好左好多.  

多謝你既提示, 而家d人真係蠱惑 !!

原帖由 veronna 於 10-12-14 10:04 PM 發表

話說我都曾經收過一個, 依家諗起都好好笑. 果日有個唔咸唔淡廣東話既人打黎猛咁話我唔認得佢把聲, 又話佢係表弟, 咁我D親戚全部都冇人講野唔正家嘛, 我咪以為係牛仔爸 ...

我隻臭豬咪又係咁, 唔識得分冷暖....總之貪方便, 邊件衫就手就攞邊件衫著....

原帖由 veronna 於 10-12-14 10:11 PM 發表
過兩日就跌到落8度喇. 希望到時D細既肯著多件啦. 見佢地全天候都係果SET野. 熱唔會著少件, 凍唔會著多件

講都唔信,之前唔好個d,依家有進步,之前好個d,C 左 ..............總成績進步左廿幾名....

原帖由 veronna 於 10-12-9 13:09 發表

急升定急降先

牛仔都有兩三科雖不致於肥佬不過都插左水

咁叫咩名呀??

原帖由 veronna 於 10-12-14 21:54 發表
劉媽,

好似唔記得話你知, 年頭既時候味問過你隻朱古力唔知邊樹有得買既, 我買到喇. 唔通真係FOR 聖誕節ONLY. 一年後食返, 都仲係好鍾意.

比我第一時間 炳佢架啦!!

大家要小心.......

原帖由 veronna 於 10-12-14 22:04 發表

話說我都曾經收過一個, 依家諗起都好好笑. 果日有個唔咸唔淡廣東話既人打黎猛咁話我唔認得佢把聲, 又話佢係表弟, 咁我D親戚全部都冇人講野唔正家嘛, 我咪以為係牛仔爸 ...

Thanks
後生嗎!!我以前都唔怕凍架!!依家

原帖由 veronna 於 10-12-14 22:11 發表

我唔食得架,一食就敏感,話都冇咁快

原帖由 veronna 於 10-12-14 22:21 發表
同你地講多樣開心野先. 我好鍾意食大閘蟹架, 不過年年呢D時候都係咳到死死下.  唔敢亂黎. 不過今年冇咳呀, 所以食左三次大閘蟹呀, 超開心. 都知食得多冇益, 但......但.......實在太開心喇. 幾年喇. 都未試過大閘蟹 ...

• 呢排好乾燥呀!上個禮拜大小姐返左黎,同佢行街 買左好多護膚品............好肉痛呀!!樣樣都要買兩份 ..........d 越來越唔見洗.....

你單case又幾搞笑wor!
我聽日話比呀媽聽,等佢小心d先!
原帖由 veronna 於 10-12-14 22:04 發表

原帖由 veronna 於 10-12-14 22:21 發表
同你地講多樣開心野先. 我好鍾意食大閘蟹架, 不過年年呢D時候都係咳到死死下.  唔敢亂黎. 不過今年冇咳呀, 所以食左三次大閘蟹呀, 超開心. 都知食得多冇益, 但......但.......實在太開心喇. 幾年喇. 都未試過大閘蟹 ...
‹ 上一主題|下一主題