用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

小熊媽咪,

自己個班+3個老師.

原帖由 小熊媽咪 於 09-5-12 12:55 發表

無呀....其實往年係點架? 全校定一班班架?

Afternoon???  Still think of going to Disney in the afternoon!!!  It kills my whole day leave.
原帖由 meowross 於 09-5-12 10:13 發表
me 2.  Some on 5 July but mine is on 6th July, which is a Monday, and more worse case, which is held in the afternoon!!! Damn, need to apply leave ai!

原帖由 fyeung 於 09-5-12 13:10 發表
Karen8888,

尋日有媽咪send左e-mail比我,我地會攪.你快d搵幾個相熟架媽咪,一齊發起搞啦!小朋友會好開心架.

我都知搞會開心啲, 但你都知3年唔同同學仔, 我今年都係識Blake's Mom一個, 我同佢都冇時間,希望真係有熱心家長出手啦.

原帖由 fyeung 於 09-5-12 13:11 發表
小熊媽咪,

自己個班+3個老師.

ic.....原來分開既.

係我自己打去學校問 (因有同班同學家長接放學話班主任咁樣講), 咪打去confirm下lor, 點知個職員話唔知! 我話唔係喎, 有人咁講喎, 個職員好唔pro咁就咁放低個電話問隔離個同事, 我聽到佢地話咩 :未出memo 唔准講嘛!  我收尾話要預早攞假佢先肯講話係邊日咋!

係la, 本來諗住下晝去廸廸尼嘛, 家下泡湯了  

原帖由 小熊媽咪 於 09-5-12 12:54 發表

咦...點解我個女未有通告既?

原帖由 meowross 於 09-5-14 16:01 發表
係我自己打去學校問 (因有同班同學家長接放學話班主任咁樣講), 咪打去confirm下lor, 點知個職員話唔知! 我話唔係喎, 有人咁講喎, 個職員好唔pro咁就咁放低個電話問隔離個同事, 我聽到佢地話咩 :未出memo 唔准講嘛!:s ...

ic......我個女都話唔捨得學校, 她話第日一定要黎揍細佬放學, 可以有機會見下d老師.

尋日charlotte唱"fairwell to st.catherine", 我聽完有d感觸.

呢排蒑蒑成日唱,Charlotte畢業,你仲可以帶Jason返st.cat,我地就真係無咩機會返學校.到時有open day記得通知我地呀!

原帖由 小熊媽咪 於 09-5-19 16:34 發表
尋日charlotte唱"fairwell to st.catherine", 我聽完有d感觸.

我亞囡今日返學校影"造型照" , 琴日仲叫我幫佢買左條黃色絲帶扎頭, 話襯番套功夫衫喎! 您地影左未???

原帖由 fyeung 於 09-5-19 18:11 發表
呢排蒑蒑成日唱,Charlotte畢業,你仲可以帶Jason返st.cat,我地就真係無咩機會返學校.到時有open day記得通知我地呀!

meowross,

蒑蒑影左啦,上星期五,著長白襪,白波鞋,運動衫,頭要束黑色橡根.佢話老師會同佢地加上紅色絲帶.個日返黎,換衫都要小心唔好整亂條辮.

唔知幾時有畢業相睇就真.

原帖由 meowross 於 09-5-20 11:50 發表
我亞囡今日返學校影"造型照" , 琴日仲叫我幫佢買左條黃色絲帶扎頭, 話襯番套功夫衫喎! 您地影左未???

原帖由 fyeung 於 09-5-19 18:11 發表

一定一定!

原帖由 meowross 於 09-5-20 11:50 發表

charlotte 11/5映jo啦, 她仲示範個蝴蝶post比我看.

Hi all,

剛打電話到學校confirm到係邊日及幾時畢業禮,因我怕係星期日那埸撞左我去睇雜技.  我諗好快有annoucement.

BABY-SUM,
Ours is 11:00-12:30 on July 6.

另外,有一本雜誌幾好睇的.叫根基親子.

我在基督教書局買的.但係對於係唔係基督徒的父母來說都係一本好書.

內容關於小朋友品格,家庭,教養,親人溝通等等.  羅堅為總編,亦有余德淳解答問題信箱等...

價錢$28.

你會發現俾荷X出版的雜誌更豐富,係物有所值.當然若果為小朋友找活動和資料,可以買荷X,但論教小朋友及為人父母的角色,根基親子真係值得買.

Website as below.
www.root.com.hk

我同此書及此書所涉及的人無利益關係,只是想把我認為好的書介紹下.

今日派左畢業相喇, 又映得幾靚喎~~
vhunghk : 原來畢業禮得個半鐘咁短, 我地應該係5號上午, 確實時間都未知.....
今日開始無功課做喇, 又唔洗revision, 真係開始有放暑假mood

CCW,

蒑蒑個班都派左,有學生相size架,不過只有11張,唔知係唔係佢比左1張個friend呢
仲有張大相有同班架同學,不過有d同學仔d頭髮亂左,好似無咩執正就影咁.
而且有好多小朋友派左紀念冊,畢業愈來愈近啦!好唔捨得

原帖由 CCW 於 09-5-25 13:36 發表
今日派左畢業相喇, 又映得幾靚喎~~
vhunghk : 原來畢業禮得個半鐘咁短, 我地應該係5號上午, 確實時間都未知.....
今日開始無功課做喇, 又唔洗revision, 真係開始有放暑假mood ...

vhunghk,

多謝介紹,之前蒑蒑有上過余德淳架EQ班,好鍾意,呢個暑假會再上.以前你介紹過ocean park架暑期學堂,我今年sign up左啦!

原帖由 vhunghk 於 09-5-25 12:08 發表
另外,有一本雜誌幾好睇的.叫根基親子.

我在基督教書局買的.但係對於係唔係基督徒的父母來說都係一本好書.

內容關於小朋友品格,家庭,教養,親人溝通等等.  羅堅為總編,亦有余德淳解答問題信箱等...

價錢$28.

你會 ...

fyeung : Kylie都係得11張證件size相, 可能俾老師抽起左用作其他用途??? 我女成班張相d同學都映得幾好喎, 我覺得咁樣形式做班相都幾好, 起碼唔會一d合埋左眼or唔望鏡頭, 又見到個個樣都清清楚楚

fyeung
都唔知您signup 左op 暑期學堂....我前輪搵人倍我亞囡報搵唔到, 最終無signup 添....

亞囡張畢業相影得嘛嘛地, 佢副眼鏡歪左 問佢仲咩唔除眼鏡影, 佢驚佢個班主任驚到咩都唔敢提出吖
‹ 上一主題|下一主題