用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 *雋匯幼兒學校家長 - Part 3*
樓主: waiwaichu2003
go

*雋匯幼兒學校家長 - Part 3* [複製鏈接]

Re: *雋匯幼兒學校家長 - Part 3*

waiwaichu2003,

我都好想去beach呀,不過囝囝隻腳仲未濕得水,我真係希望佢快d好返,我想趁下水禮未完去多一次!!

今日好啱去beach喎.
but我好攰呀, 今日唔會出街啦.

lioxi,
星期一你諗住點講呀?

waiwaichu2003 寫道:
lioxi,
hello~~~好似好耐冇見你咁....好掛住你呢?
我諗會係星期六/日la......

我諗呢度最得閒係我la!!不過上親黎都見唔到有人,咪睇下書(小說)law!!

lioxi,
e...成個星期la ......仔仔隻腳仲未好番咩? 傷口仲未埋口呀?
個下水禮去到9月3日,都仲有幾個星期,我諗仲可以去多幾次既....
話比你知呀,上星期六我地又去左op玩呀,不過等我收工+食埋野,去到已經係下晝3點幾la,好在op星期六收11:00pm,我地可以玩耐d,夜晚去水母館仲唔使排隊tim,睇完後,慶幸我地之前冇為想睇而去排長隊,因為睇晒成個館都係5mins左右咋......

zimba,
仲乜咁倦呀? 唔瞓晏d?
咁你今日諗住成日stay home呀?!

zimba,

check pm pls!!

下....d人咪排成個幾2個鐘為果5分鐘

我都好想再去呀,下次我一定做足準備!!

佢隻之前都好d la,不過尋日換沙布時又見有少少痴住傷口,都唔知係咪又撞倒....

嘻嘻....你地又將d pm飛黎飛去....我都想要呀....求其pm個比我都好呀?!

lioxi,
係呀...轉個圈就出返黎la....細到你唔信?!
不過,你下次可帶仔仔去坐要另外收費果個小型跑車(1大1小50),呢個阿仔玩到係"爽"笑.......勁happy,最衰要排成個鐘,如果唔係都想同隻豬玩多次!!!
oic...咁希望你仔仔d傷口快d埋口好番la....

係top secret黎架
我呢幾晚煩接送問題呀......而家諗緊俾細仔撘校車. 唔想同佢轉半日, 佢昨日都說: "我覺得返旺角好d."

lioxi,
收情報啦

zimba,
我都知係"top secret",so我咪叫你地求其pm個"kiss"比我都好呀...
嘻嘻...多口問聲...你黎緊唔可以自己揍阿仔返學la.....???

唔係呀, 而係我大仔3點半放學, 之後要跟住我去接弟弟呀, 一來一回無咗2小時, 咁樣會好影響佢既學習效率呀.
我有諗過:
請鐘點---會成日轉人, 有時又會甩底
補習班---質數難保證, 又怕佢學壞
請外傭---好貴 計埋計埋要$5000/月
我阿媽---會甩底
轉校---無人想
搬屋---未有平靚正
所以而家唯有諗下叫細仔撘校車. 佢話ok喎. :

zimba,

搭校車呀?咁細囝咪好晏先返到home law,你問左校車公司未呀?

waiwaichu2003,zimba,

你地慢慢傾la,我同囝囝去行下街,唔想晒左咁好天呀!!

zimba,
o...i......c.....唉....兩兄弟唔同校原來都真係好多野要諗....好在你呢個mami既精明又能幹....冇咩難到你!!!  
係呢...咁你有冇問過校車到唔到我地個樹同幾$$$$/月呀?

lioxi,
收到...遲d再chat 過la....bye-bye!  

我等緊老師俾d資料我呀.
其實我仲可以同大仔去圖書館做功課, 然後先接細仔. 但係就覺得樣樣都唔係最理想lor. 我自己小學時, 4點半就做哂功課, 睇電視睇到6點, 好正架.......不過, 嗰時我係自己一個人係屋企, 無大人架. 而家咁做係犯法架嘛.

lioxi,

你下午諗住同囝囝去邊呀?

zimba,
你有冇搵過一d托管公司(包接放學+教做功課),我有個同事個囡轉小一時都係搵呢服務,到收工後就去托管公司接返小朋友返屋企,好似so far 都ok,不過最好有其他人試過ok先諗la....
我今日放工唔去beach la,下晝有d野搞...之後我諗去shopping都唔定...

不過最好有其他人試過ok先諗la....
就係咁lor

zimba,
係呢...你係度上網....咁大細仔係度做乜野呀? 佢地冇要你同佢地玩/出街咩?
唉..咁好天氣...如果唔係一陣有野搞,我都想同阿仔去吓赤柱/op行下...唯有希望聽日都係咁好天la.....

佢地玩緊lego, 砌戰機呀, 我仲煮好飯啦, 而家要食飯啦.
‹ 上一主題|下一主題