用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
樓主: Krystal
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

AAA-Mom,

個人看法,亞水仔剛升小一,應付英文課無問題;但係中文就真係要搞搞了......

今年無人入新小拔、女小拔、maryknoll.....所以你校園見唔到呢D公報,只係係咁意講幾多%入band 1小學。

原文章由 AAA-Mom 於 07-9-24 14:52 硐表
我想請問york的英文程度是否真的比其它一般幼稚園高呢?那中文呢?亦想知有否畢業生入到新小拔呢?

maggieszt,

今天囡囡都會穿中國服,初初買條旗袍回來時她不肯穿,又話緊、又話痛...,後來我寫了張紙條叫張老師代口,衰妹回來後即說ms張話明天要穿中國服呀,還說穿後要跟ms張 和 ms. mak 影相添呀!!!真給她氣死!!所以話老師的嘴巴真厲害!!!

原文章由 maggieszt 於 07-9-25 10:04 硐表
ww_so,

今天會穿中國服,Zoe呢,會穿嗎?要帶書包.

大家既小朋友返到屋企有無提過中秋party 做咩架
玩得開唔開心咁... ... 我個女隻字都無提過... ...

個女... 叫親佢影相都古靈精怪... ... 真係好難同佢影到靚相... ..
唔知學校係唔係真係有同佢地影相呢... ... 唔知係邊到有得睇... ...

依套中國服係朋友上午送既... ... 新年箸又好似涼得濟... 好彩今次有機會箸...

我個女都冇乜講到個日中秋節係學校做乜 but好開心多左個灯籠 加埋爺爺mama 公公婆婆 屋企掛到成屋灯籠 anyway 聽日係學校第1次攪既 生日會 雖然冇阿女份 希望佢都返得開心d啦 要唔要帶書包??
原文章由 gogoMa 於 07-9-27 10:24 硐表
依套中國服係朋友上午送既... ... 新年箸又好似涼得濟... 好彩今次有機會箸...

have to bring school bag tomorrow.

原文章由 ShinTeresa 於 07-9-27 13:46 硐表
我個女都冇乜講到個日中秋節係學校做乜 but好開心多左個灯籠 加埋爺爺mama 公公婆婆 屋企掛到成屋灯籠 anyway 聽日係學校第1次攪既 生日會 雖然冇阿女份 希望佢都返得開心d啦 要唔要帶書包?? ...
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

咁有幾多%入左band 1?

Dear all,

Long time no chat as extremely busy these 2 weeks.

My son only worn causal wear this Tue as he did not have thin Chinese clothes.

Think they will be happy today as BD party.

原文章由 KaryBB 於 07-9-27 18:34 硐表
咁有幾多%入左band 1?

除左學校既課外活動外, 你地有比小朋友參加其他課程嗎?
係邊度架... ??

我囝囝無係學校參加課外活動. 因為時間唔夾.  但我囝囝有係外邊學野.  

Sat morning - Dancing class (Jazz), Cannan Kindergarten
Sat afternooon - K1 English class, Step Ahead Educational
Sun morning - Music class, Parson Music

原文章由 gogoMa 於 07-9-28 15:50 硐表
係邊度架... ??
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

報左名既course 今個sat就開啦 仲未收到有咩通告 係米冇通知呢 到時點知係邊班or到時先知 會唔會有d混亂呢
原文章由 gogoMa 於 07-9-28 15:50 硐表
係邊度架... ??

阿女個日開完生日會 呢幾日成日講話要食蛋糕 肯定個日佢玩得好開心啦 :
原文章由 Fionyiu 於 07-9-27 14:06 硐表
have to bring school bag tomorrow.

Hello, 各位york n1媽咪,

煩請若有10月份茶點餐單的話, 有勞電郵一份俾我可以嗎? 謝謝!

email address : [email protected]

煩請若有10月份茶點餐單的話, 有勞電郵一份俾我可以嗎? 謝謝!

email address : [email protected]

原文章由 ShinTeresa 於 07-10-1 23:58 硐表
報左名既course 今個sat就開啦 仲未收到有咩通告 係米冇通知呢 到時點知係邊班or到時先知 會唔會有d混亂呢   

你今個星期六洗唔洗返工呀???
唔洗返工就一齊食早餐啦

My son's class starts at 10:45am.  I will be OK to have breakfast.  Should we it at around 9:30am or during their class?
原文章由 Krystal 於 07-10-3 17:49 硐表

唔洗返工就一齊食早餐啦

好呀 到時約埋一齊係又一成個foodcourt到等啦
原文章由 Krystal 於 07-10-3 17:49 硐表

唔洗返工就一齊食早餐啦
‹ 上一主題|下一主題