用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !
樓主: 家熹媽咪
go

李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 ! [複製鏈接]

Re: 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !

WW "

今日我返學校幫手 . 睇2D時 , 你個女走嚟搵我 . 問我係咪識得你 , 哈哈哈 ~~ 我扮傻話唔係喎!! 我唔識你媽咪喎 !? 佢話 , 冇理由架 , 我媽咪話識你喎 . 重話 , 媽咪叫我唔好作怪 , 唔係寶姨姨會話佢知 , 哈 ... 佢真係好鬼得意 !    
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

寶 e e ,

佢咁抵 c 呀, 佢真係好多古靈精怪野 ga.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

WW 寫道:

寶 e e ,

佢咁抵 c 呀, 佢真係好多古靈精怪野 ga.

係喎 ! 哈 ~~ 佢中要好絕核咁話 , 如果我唔識你 , 咁你點會知佢喺學校做過d咩來 , 哈哈哈哈 ~
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

jessica,

做乜改個"大肥媽咪"名呀, 你都唔係好肥.     

大肥媽咪 寫道:
hi, 我都是星期三回校做午膳姨姨的, 我們是否認識的, 我是jessica.

hello,
我的小朋友叫袁培傑, 2b, 你的小朋友叫什麼呢?

大肥媽咪 寫道:
hello,
我的小朋友叫袁培傑, 2b, 你的小朋友叫什麼呢?

傑傑媽咪 , 我今日返去睇飯時 , 就估倒係你喇 ? 但我想問你今日有冇返呀 ? 好似唔見你 ??

我只是星期三返校, 下次見到我時候, 請say hello, 因為我是最無記性的. 哈哈.  
請問二年級的中文黙書-葡萄不酸 是累黙什麼?

你好搞喔! 我懷疑左很久,就系因為“肥”呢個字 。阿寶你好醒啊
  [size=large] Welcome    大肥媽咪!               

請問各位二年班明天中文默書-葡萄不酸 是否默全課或是默一小段? 謝謝.

to :1C

Eng / RWS - 背頁是否需要寫4句句子?? 如是, 應要寫咩內容    

thanks.

大肥媽咪,

我囡話係默由 P.7 第一行 狐狸二哥開始至把葡萄全扯下來了.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

謝謝你呀!WW!

今日睇完無線 7:00 p.m. o個個節目, 心想如果李宗德都可以辦飯堂就好喇, 小朋友就唔駛冇啖好食.

I agree.

大肥媽咪

你一定知我係邊個呢? 小B仲同你個仔仔好老友呢! 你以前都有打過電話比我o架!知你仔仔參加校際音樂節,我仲叫我琴老師傳真個琴譜比你,等你仔仔可以早啲練習呢!

同你仔仔傾計,佢都唔知幾有文路,點會你糊塗呢?

小b媽咪,

原來你是willis的媽咪, 實在太好了. 以後可以多多contact.

大肥媽咪
小B媽咪 寫道:
大肥媽咪

你一定知我係邊個呢? 小B仲同你個仔仔好老友呢! 你以前都有打過電話比我o架!知你仔仔參加校際音樂節,我仲叫我琴老師傳真個琴譜比你,等你仔仔可以早啲練習呢!

同你仔仔傾計,佢都唔知幾有文路,點會你糊塗呢?

kitty,

我已經在私人信件中回覆了你, 看看我是否send了出去. thanks!

jessica :  
830mama 寫道:
jessica,

做乜改個"大肥媽咪"名呀, 你都唔係好肥.     

[quote]
大肥媽咪 寫道:
hi, 我都是星期三回校做午膳姨姨的, 我們是否認識的, 我是jessica.
[/quote]

聽日就係派成績表o既日子喇, 真係有 d 心急呀, 希望唔好有唔合格啦.

[size=large]寶 e e 妳去左邊呀)))))

呢排唔見左妳o既, 係咪去左執野過台灣呀?

WW

我都係咁話,全部合格已經還得神落囉! 我聽日會晨咁早去攞成績表,因為之後有事做.  

明天有學校書展呀! 記住去睇下有冇筍嘢呀!
‹ 上一主題|下一主題