用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York N1 吹水站
樓主: poon小朋友
go

York N1 吹水站 [複製鏈接]

我當初無買運動服外套, 我想問有無人可以 post 張相俾我睇吓呀?

原帖由 rosebud 於 10-11-19 22:00 發表
穿上身....全部4碼...shirt 好大件呀 !! 但條裙就好短....

通告話11月22日星期一要穿整齊冬季校服, 但唔啱size, 就11月23日星期二更換....咁唔啱, 我23日換完返屋企, 洗完都要星期3先有得著...根本無可能2 ...

rosebud, 係呀d shirt 超大, 我都要換返3號先得。條裙好短,so 我唔換喇。另PE 衫都大大地,但可以接受。
不過我唔知23號點返去換,D 時間咁,要返工喎。。!!
同埋你MONDAY 著乜返去??便服定夏天校服呀?

醒目開學勳章

原帖由 媽珠 於 10-11-20 01:50 發表
獨立袋入住, 好似"人" 字噉. 頂部有兩邊各有一個鈕門. 嗰條就係校呔啦!
THANK YOU

醒目開學勳章

原帖由 媽珠 於 10-11-20 02:12 發表
我全部6碼, 件恤衫真係超大 . 隻袖長咗2寸, 我接受唔到. 要換細啲. 但如果方便, 我想知4碼嘅袖長是多少? 等我諗下 換4碼定5 碼好. 因為恤衫著入面貼啲好睇啲. 而條裙長度都OK, 但阿女著咗好似著咗個水桶 ...
4碼袖長 (唔計膊位), 係35cm。

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 10-11-20 10:02 發表
我當初無買運動服外套, 我想問有無人可以 post 張相俾我睇吓呀?
你pm你email 比我,我send 比你吖 (我唔識post相)

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-11-20 22:59 發表

rosebud, 係呀d shirt 超大, 我都要換返3號先得。條裙好短,so 我唔換喇。另PE 衫都大大地,但可以接受。
不過我唔知23號點返去換,D 時間咁,要返工喎。。!!
同埋你MONDAY 著乜返去??便服定夏天校服呀? ...
同 tungtung一樣呀 ! 我會換3碼衫, 條裙好短, 仲話會縮水, 所以我決定換5碼, PE衫都大, 不過都OK, 我諗要請上午假去換....

星期一會穿夏季裙, 你呢 ?

Thank you!!

原帖由 rosebud 於 10-11-21 16:52 發表
4碼袖長 (唔計膊位), 係35cm。

醒目開學勳章

今朝扭著冬季,
最後都是箸便服
原帖由 rosebud 於 10-11-21 16:56 發表
同 tungtung一樣呀 ! 我會換3碼衫, 條裙好短, 仲話會縮水, 所以我決定換5碼, PE衫都大, 不過都OK, 我諗要請上午假去換....

我囡囡都係,不過好似4號碼已經係最細既碼 (如果根據夏天校服既話,無3號碼)。
條裙我會換5號碼。
今日原本要穿著校裙,由於要明天換,所以我今日係穿著冬季既運動裝,4號碼剛剛好。(條褲長多少少更好,我無換5號因為驚件衫到時會超大! )
原帖由 rosebud 於 10-11-19 22:00 發表
穿上身....全部4碼...shirt 好大件呀 !! 但條裙就好短....

通告話11月22日星期一要穿整齊冬季校服, 但唔啱size, 就11月23日星期二更換....咁唔啱, 我23日換完返屋企, 洗完都要星期3先有得著...根本無可能2 ...

我好大膽,一次過就咁放晒入洗衣機,好彩無甩色 :D
套運動裝真係好靚,件jacket 既料好好!
原帖由 rosebud 於 10-11-19 22:25 發表
另外想問,成套運動衫, 各位媽咪係咪一次過放入洗衣機洗 ? 張紙寫住唔好"先行浸洗", 未浸過又唔知會唔會甩色....唔通衫. 褲. 外套, 各自開3機洗咩 ?????? ...

我想問下,今次訂校服,唔見有"冷衫"訂既?

因為有朋友俾左舊校服我,有一件灰色冷衫,係俾依家唔駛穿著校褸既時候穿著,點解新校服無既??? 唔通下下要穿著校褸??? :(

真係唔明條校褲點解會無"裡" ......又痕又"桔"....

原帖由 poon小朋友 於 10-11-20 09:04 發表

一次過三件洗晒...ok冇問題
條衭要攞去加層"利"

我今日等校車時已經見到實物啦!唔該晒!

原帖由 rosebud 於 10-11-21 16:53 發表
你pm你email 比我,我send 比你吖 (我唔識post相)

我又係見無冷衫, 打電話問過學校話可以自己加深灰色冷衫, 所以我買了以前我讀書著的 "雪花牌"。
我係花園街買$98, 原來九龍城賣$75 咋!
http://www.yautak.com/asp/product.asp?d=sweaters/students&p=W-IL-1401

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-11-22 09:48 發表
我想問下,今次訂校服,唔見有"冷衫"訂既?

因為有朋友俾左舊校服我,有一件灰色冷衫,係俾依家唔駛穿著校褸既時候穿著,點解新校服無既??? 唔通下下要穿著校褸??? :( ...

醒目開學勳章

If you are taking the school bus, you can write down the changing size and pass them to the nanny, then, the nanny will pass to school and will send back to your kids after school.

原帖由 rosebud 於 10-11-21 16:56 發表

原帖由 Carman1112 於 10-11-22 09:56 發表
我又係見無冷衫, 打電話問過學校話可以自己加深灰色冷衫, 所以我買了以前我讀書著的 "雪花牌"。
我係花園街買$98, 原來九龍城賣$75 咋!
http://www.yautak.com/asp/product.asp?d=sweaters/students&p=W-IL-1401

...

哦....原來係深灰色冷衫!!! 我今日都係著咗夏季個件...咁我今日去買返件先...thanks

我今日問咗校車姨姨, 佢話可以幫我換. 你都問下佢啦...咁唔洗請假ar ma....
另外條裙係短, 但好寬...所以都係keep 返4碼算...shirt 就換3碼啦....

原帖由 rosebud 於 10-11-22 07:58 發表
今朝扭著冬季,
最後都是箸便服

我最後係今朝同佢著咗件白色襯衫, 著冬季裙.....

想問你地有冇訂校褸? 請問件衫重唔重?
知唔知可唔可以退錢唔要架??

我無買校褸, 諗住著自己既外套, 會比較暖D。
‹ 上一主題|下一主題