用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~ ...
樓主: 加加媽咪
go

☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進~ [複製鏈接]

Re: ☆屯門聖公會青山聖彼得堂(兆麟苑)家長請進 ~

我想問是不是下午才去呢.因我星期六要返工半日.最快2:00才回到屯門.如是下午才去,我15/1, 22/1 OK.

各位不好意思我不能請假請體諒.

hi long long mama/iris,

我個女剛剛叫病好.之前睇了7次醫生.斷斷續續每次好完兩星期又來過共轉了4個醫生.每次都是傷風咳.上次無可耐何去睇陳石志屯門碼頭好出名果個兒科.係人都知佢d藥好重.所以一直都唔睇佢.但因睇極都睇唔好.睇完後話臭竇炎要每3日覆診不可配藥又話好另嚴重嚇到我死足足喊了3 4晚.我同主其討.當時已睇了佢3次.見個女手腳冰冷沒胃口.其討後弟日主帶我去睇第2個醫生李x生耳臭喉科.醫生話我個女不是臭竇炎只
臭膜發炎.這是又一次見証. 感謝主
:wink:

各位媽咪, 你們都講下邊幾日OK  
2005年1月BBQ Gathering
chunchunmama (8/1, 15/1, 22/1 OK)
iris_yu_him (15/1, 22/1 OK)
Ding (8/1, 15/1, 22/1 OK)
longlong_ma (15/1, 22/1 OK)
加加媽咪 (8/1, 15/1, 22/1 OK
tszyauma (8/1, 15/1, 22/1 OK)

你吾好甘講la, 緊係工作要緊la, 吾會有人怪你ka,掉轉頭比我都吾會請假la, 而且好多媽咪都係在職kei,最多米遲d到law ~~~ 係米?
ccmother 寫道:
我想問是不是下午才去呢.因我星期六要返工半日.最快2:00才回到屯門.如是下午才去,我15/1, 22/1 OK.

各位不好意思我不能請假請體諒.

hi!我今早去左新墟街市買,$5.0/個連埋個底盤,甘加加媽咪你買個隻包吾包埋ka? 今日好busy, 要閱讀圖書,又要諗設計,又要找動物圖片..... 唉,今個星期日實在好充實!
加加媽咪 寫道:
我老公今朝去買都仲有, 不過淨番白色都照殺, $3/個.  

[quote]
cc-eva-bb 寫道:
HI 早晨
各位MAMI 如果想去置樂花園買花盆唔洗去買LA.
我今早婆婆去買, 老闆娘話巳經好多家長"黎"買冇貨,
只得白色......你地仲知唔知屯門那裡仲有這種花盆買
早知尋日唔加班走去買左先LA
[/quote]

ccmother:

其實陳碩志在屯門區真是幾出名,但我自己覺得他不是太好.我記得我囡囡在5,6個月大時因為咳就睇陳醫生,但吃過藥後肚痾了好幾次,我覺得應該是藥出了問題.打電話去問,佢都解釋唔到.佢只說可能bb現在喜愛將玩具放進口裡,所以吃了污漕的東西.我覺得很廢話,我囡囡一直都有將玩具或手指放進口裡,不會是這一兩天的事.然後我就去睇另外一個醫生,他告訴我原來吃了消炎藥會肚痾.因為我第一次帶bb去睇醫生,所以我不知道.為什麼陳碩志不將此告訴我呢?

tszyauma,

我買果個白色花盆連底盆 $3/個.

ccmother,

tszyau2000 講得岩呀!

我雖然行過死蔭的幽谷, 也不怕遭害, 因為你與我同在. (詩23:4)

chunchunmama (8/1, 15/1, 22/1 OK)
ccmother (15/1, 22/1 OK)
我雖然行過死蔭的幽谷, 也不怕遭害, 因為你與我同在. (詩23:4)

GOOD MORNING!

YI, 點降ccmother kei 日子會由iris 你填上去kei?

iris_yu_him 寫道:
ccmother (15/1, 22/1 OK)

tszyau ma,
因為ccmother之前既留言已經回覆左大家15/1, 22/1 OK囉! Thank you, Iris!

今日終於可以自己接亞仔放學 :,  

[quote]
tszyau2000 寫道:
YI, 點降ccmother kei 日子會由iris 你填上去kei?

chunchunmama ,
嘩! 昨天細b滿月wor! 你有無整紅雞蛋呀? 有無慶祝ar? 接左chunchun放學未呀? chunchun係咪好開心呢?

tszyau ma,
因為我見到ccmother已回覆左, 但未填上去, 我想大家能夠方便d, 有系統d, 咪幫ccmother填埋.

食完個飯盒都係仲爭dd, 我依家再落去掃野食先.   

iris_yu_him

hahaha.. St. Peter 收左謙謙你唔洗再擔心咁.. 連胃口都好埋喎..   
Ding

almaz ,ccmother
陳志碩???我未聽過既.....我都好"背"....不過個醫生都好差....又斷錯症.....又唔講清楚情況俾人聽(或他都不知道)...真奇怪又會是一位出名醫生!!!   
ccmother 囡囡好番了没有???現在知道情況不是如此嚴重,妳都應放心一些吧!!
願主看顧妳的囡囡,叫她的身體都強壯,能抵抗一齊的疾病,願神都與妳們同在,奉主名求,阿門

tszyau,
妳咁乖....已經做好設計啦!俾d橋...參考下呀 ,仲想問下......d設計是否要放在聖誕樹上的,還是隨意設計!!

點解你甘講kei?~~~我都仲未做好,9/12 至交賀年卡,13/12交聖誕kei設計,所以呢個week,我要好努力度埋去,仲要留番d比tszyau 做ka! 隨意設計就得ka la,甘你完成左賀年卡la?我連聖誕都未有頭緒,緊係做左9/12要交個份先la!
LongLong_ma 寫道:
tszyau,
妳咁乖....已經做好設計啦!俾d橋...參考下呀 ,仲想問下......d設計是否要放在聖誕樹上的,還是隨意設計!!

tszyau,
我個頭好大.....都未諗掂......聖誕咭和飾物由我負責....賀年卡就由爸爸諗.....樣樣都我諗晒.....就真係死都唔掂     

ccmother,
妳的囡囡好返未呀! 不要擔心/憂慮, 主必看顧同保守你們一家!! :  係呀, 我住係第五座嫁.

ccmother/longlong_ma,
你地會唔會去報佳音呀?

Ding,
其實係我不嬲都好大食, 今日仲更加好肚餓, HEHE!!

Ding 寫道:
iris_yu_him

hahaha.. St. Peter 收左謙謙你唔洗再擔心咁.. 連胃口都好埋喎..   
‹ 上一主題|下一主題