用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 分享蒙特梳利教學法part 2
樓主: Happy小米
go

分享蒙特梳利教學法part 2 [複製鏈接]

甲由仔
會唔會有我份 十萬個唔好意思
我叫左Waikiki同你講左
不過若果你已同我買左飛 我無問題可以過番錢俾你
唔該哂你安排 SORRY 呀
你PM我啦

JOJOB

原文章由 甲由仔 於 07-10-23 16:24 硐表
當日只係同大家打個招呼都未能夠真係認識, 希望下次有機會出黎玩時再好好暢談.

美中不足係有幾位媽咪在無通知情況下缺席, 而我都已幫你地買左入場票, 如果方便請你回覆我, 我pm個 a/c 比你地入數.:cry: ...

甲由,

Thank you so much your arrangement. see you next time.

甲由仔, me too, thank you 哂!

我哋同喬喬都玩得好開心!就算我哋大人一去到WISE KIDS見到咁多玩具及遊戲的SET UP, 都已經開心到顛!我同老公講雖然地點遠咗,可以的話,都想同喬喬一個月來一次 ,順便去埋出面或酒店前面的草地影相都好呀!

喬喬最鍾意水床, sir 滑梯, 同最埋邊間女仔房梳妝台同Kitchen 最有feel, 仲有間miniture大屋都好正! :

宜家D小朋友真係好幸福呀!  

希望再有機會一齊玩!::

甲由

請問幾時有相睇?好心急!麻煩晒!
張大合照我相download返high res 來晒相,可以嗎?
Zero

[ 本文章最後由 zzerong626 於 07-10-25 14:41 編輯 ]

各位, wisekids d 相未比到我住, 要再多等幾日, 一到手即時比大家.

Phyllis Wallbank Lecture on Oct 27 at 10am

Phyllis Wallbank, MBE, colleague and friend of Maria Montessori will do a lecture at Casa dei Bambini school on Saturday 27th October at 1000am.

Tickets cost HKD200 per adult.

She recently had an audience with the Queen of England.

School Tel: 2259 3372
www.casadeibambini.com.hk

我好耐無入來報到啦.  我係剛剛完成左daisy 的家長教師班的阿水同學呀, 實則, 仲有一堂補堂未上既, 嘻嘻. 大家好呀, 順手係到睇下搵唔搵得返自己D同學仔先.

恩苗幼兒園

請問有俾仔仔女女返恩苗幼兒園nursery或playgroup的媽媽, 可否俾d評語,以供參考。

他有不同class. TT2....TT3....TT4..
Which one U R??

原文章由 crystal888 於 07-10-29 09:19 硐表
我好耐無入來報到啦.  我係剛剛完成左daisy 的家長教師班的阿水同學呀, 實則, 仲有一堂補堂未上既, 嘻嘻. 大家好呀, 順手係到睇下搵唔搵得返自己D同學仔先. ...

....

Hi 阿水同學

我都是你同學
你仍要補堂?
係咪你曾經無返過?

我推介大家睇睇台灣學前教育專欄作者洪蘭博士的書
她是腦科的專材
講幼兒學習尤其是同腦有關的知識
她能夠深作淺出的講解
當然 如果想看專業一點
就可能覺得淺
圖書館有得借
:-) 我愛這個家

多謝晒你呀, 我有時間去搵下先.  我係通常坐係白板隔離的阿水呀, 即係 banker 呢 , 你坐係邊架, 我認得樣, 不過, 唔知大家的係邊位打邊位.

我仲有一堂language 要補返呀.

原文章由 evan01 於 07-10-29 15:50 硐表
Hi 阿水同學

我都是你同學
你仍要補堂?
係咪你曾經無返過?

我推介大家睇睇台灣學前教育專欄作者洪蘭博士的書
她是腦科的專材
講幼兒學習尤其是同腦有關的知識
她能夠深作淺出的講解
當然 如果想看專 ...

Hi 阿水

我是"講故事"同學

Hi 阿水,

我是"Kit"同學, 記得我嗎?
我都有兩堂language 要12月補返呀!

講故事同學, 我知啦, 你係畫畫好叻果位同學.

阿kit同學, 我梗認得啦, 我地打對面一起上數學堂, 你計數叻左好多呢.

都相認到喎

各位 wisekids d 相到手喇, 因為太多相及over 100M, 所以我將佢斬開兩條 link.

[ 本文章最後由 甲由仔 於 08-1-10 22:55 編輯 ]

thanks for your arrangments.
但係d相只得800x600/ 1010x758 pixel 咋,pucket.com會將你既相downscale 才放上網架。如果你唔介意,我有個網址可以放到1800x1800 max,如有需要 pm me. :D

[ 本文章最後由 zzerong626 於 07-11-2 12:20 編輯 ]

bryanmama1,
我仔仔返得好開心,老師好有heart,環境唔錯,樓底高好舒服!
可以睇下下面的片
http://www.youtube.com/user/kk061078

原文章由 bryanmama1 於 07-10-29 11:45 硐表
請問有俾仔仔女女返恩苗幼兒園nursery或playgroup的媽媽, 可否俾d評語,以供參考。

恭喜您kp,今早收到mail~ Miss Kitty
係咪你係 Infinity Children's world 度教 Orff Music.

你好聰明!

原文章由 zzerong626 於 07-11-3 10:58 硐表
恭喜您kp,今早收到mail~ Miss Kitty
係咪你係 Infinity Children's world 度教 Orff Music.

Hi kp

從片段看小朋友們都好開心
你會比仔仔繼續係恩苗升K1嗎?
‹ 上一主題|下一主題