用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 分享蒙特梳利教學法part 2
樓主: Happy小米
go

分享蒙特梳利教學法part 2 [複製鏈接]

evan01,
未必會返茵苗K1, 我幫佢報左崇真國際班K1,都收左佢,所以應該會讀崇真,  你仔仔返學開心嗎??上完教師班有無咩DIY的作品呀?

原文章由 evan01 於 07-11-6 16:51 硐表
Hi kp

從片段看小朋友們都好開心
你會比仔仔繼續係恩苗升K1嗎?

恩苗PLAYGROUP

HI KP,
我仔仔都係叫ISAAC (有姐姐倍個個), 好開心呀, 咁啱我仔仔都比妳影到, 我是在職媽媽, 倍唔到佢返學, 所以一路都好想知佢返學情況.  TKS A LOT!

Hi kp

祝你仔仔學習愉快

上完Dasiy堂 最大得著係佢話讀邊間幼稚園都係一樣
因為返來都要執  哈哈
我驚我吾識執...死未

老師話仔仔好活躍  唱歌好投入 (所以我都想join你的班)
只有食茶點時表現到"良好"的"表達能力"
一食完會講"more more please!"....人地以為屋企無飯食

但就好鐘意玩玩下玩具用手將它們推開晒
有時仲推落地  好鐘意用"手"去"解決問題"
ops:" />我估老師都需要好大忍耐力
(呢方面有無建議比我睇下點教佢)

我剛剛做全職媽媽
未得閒做手作仔....
日後我update左website 一定比你睇下
請你比D意見

[ 本文章最後由 evan01 於 07-11-7 16:13 編輯 ]
:-) 我愛這個家

HELLO Everybody!~

我好來無上來呢度chat~ 加上BK既情況....搞到無心機上來睇野

我將會上11月指導員班,唔知呢度會否有媽咪一起上呢?

我剛剛帶個仔上完8堂Daisy果度既toodler班,但我都會繼續比個仔上多一次,因為我個仔都幾喜歡上佢地既班,可能樣樣都有得玩啦~
Michael B. was born on 15 Nov 2005!

Hi 亞水同學、講故事同學、亞Kit同學,

我係你地同學仔Corey,最尾嗰堂的自創遊戲係倒水嗰個。唔知你地有冇印像呢?

亞水、我前日同你講過電話架,暫時淨係得我同你報咗名咋。

Hi KP, 我就係打電話俾你話想去你屋企上Orff嗰個:
[url=][/url]

corey 同學, 你好呀, 我有一種好似搵返失散左朋友的感覺呀. 係到搵返大家.

我現在忙緊搬入村, 星期日就入伙啦, 好煩, 有一點虛脫的感覺.  又未買櫃, 未買架, 都唔知點搞阿仔間房同個廳.  係就係有多左地方, 不過, 可能我幻想得太多, 諗住個setting 搞到好似daisy 咁, 咁就即係無左成個living room, 又唔可能.

現在, 只好搬左入去, 見步行步先再置D家具了. 頭都大埋.

好高興見到咁多上完指導班的媽媽, 大家好!!
我推介大家如果有機會帶阿B去旅行,近近地平平地可以去台灣.
台灣有個好正好大好抵好容易去的動物園,我行左兩日都行唔晒!!
入場費只係港幣$15大元...超抵!!
仲可以去牧場...有得喂牛,榨牛奶,騎馬....好澳洲feel...但收台幣平好多

誠意推介!!
http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album&mid=244636&folderid=1605637&mfid=

kp
您好勁呀!!
因為您竟然放心俾囝囝自己一個人騎馬

咪係囉..我見到都話佢夠勇!!

原文章由 andie_chow 於 07-11-9 08:31 硐表
kp
您好勁呀!!
因為您竟然放心俾囝囝自己一個人騎馬

Hi SMM

我坐在你旁的那個
你囡囡重返BC 現在OK嗎?
我send了email給你和阿水同學

kp
你推介的地方好好
其中一張相看似是蒙特梳梭利教室
你專誠去參觀 對嗎?
:-) 我愛這個家

evan01,
係呀!! 係蒙氏幼兒園,我仔仔上左半日好開心.
原文章由 evan01 於 07-11-9 11:18 硐表
Hi SMM

我坐在你旁的那個
你囡囡重返BC 現在OK嗎?
我send了email給你和阿水同學

kp
你推介的地方好好
其中一張相看似是蒙特梳梭利教室
你專誠去參觀 對嗎? ...

Hello kp061078,
如果去開台灣旅行, 都想去呢間蒙氏幼兒園參觀, 請問詳細地址係邊? 是否需要預先報名才能參加半日班呢? Many thanks!
MS_LAU

原文章由 kp061078 於 07-11-9 14:34 硐表
evan01,
係呀!! 係蒙氏幼兒園,我仔仔上左半日好開心.

Hi kp,

我好有興趣你全個行程(尤其係動物園、農場及蒙幼)資料,可pm我嗎?

原文章由 kp061078 於 07-11-9 00:14 硐表
好高興見到咁多上完指導班的媽媽, 大家好!!
我推介大家如果有機會帶阿B去旅行,近近地平平地可以去台灣.
台灣有個好正好大好抵好容易去的動物園,我行左兩日都行唔晒!!
入場費只係港幣$15大元...超抵!!
仲可以去牧場.. ...

我都報左一月個 toodler 班, 佢地話今期 full 左, 唔知會唔會做到同學仔.
原文章由 bearso 於 07-11-8 13:23 硐表
HELLO Everybody!~

我好來無上來呢度chat~ 加上BK既情況....搞到無心機上來睇野

我將會上11月指導員班,唔知呢度會否有媽咪一起上呢?

我剛剛帶個仔上完8堂Daisy果度既toodler班,但我都會繼續比個仔上多一次,因 ...

me too, 我都好有興趣, 可唔可以pm埋比我.   之前都諗住去台灣玩, 諗住可以買書, 但又唔覺有d啱小朋友地方玩.
原文章由 chingchingb.ma 於 07-11-9 16:21 硐表
Hi kp,

我好有興趣你全個行程(尤其係動物園、農場及蒙幼)資料,可pm我嗎?

各位蒙媽有時間投小囡一票!

http://sunglasshut.she.com/index.cfm?id=1322

hi kp, 麻煩妳pm埋比我, 唔該晒
原文章由 chingchingb.ma 於 07-11-9 16:21 硐表
Hi kp,

hi Kp
我都好有興趣去台灣旅行,尤其係蒙氏幼兒園參觀,你係自己去定跟團?可否都給我資料?:loveliness: [email protected]
Million thanks

原文章由 MS_LAU 於 07-11-9 15:55 硐表
Hello kp061078,
如果去開台灣旅行, 都想去呢間蒙氏幼兒園參觀, 請問詳細地址係邊? 是否需要預先報名才能參加半日班呢? Many thanks!
MS_LAU

hi kp,

I am also interested in your Taiwan trip. Would you pls pm me the details?

Million thanks

Hi kp,

估唔到大家對我的台灣之旅咁有興趣

簡略話比大家知(5日4夜)
第一日到埗參觀學校行下街食晚飯
第二,三日去動物園/夜市撈金魚(以我蒙媽比阿仔任行任睇,睇夠一種動物再行,咁行法,注意一日行唔哂!)
http://www.zoo.gov.tw/
第四日去味全埔心觀光牧場(可以玩一日,但注意近桃園縣)
http://www.weichuan-ranch.com.tw/
第五日試堂,回港

因為我有親戚住桃園,所以我住係桃園,去牧場係親戚揸車去傢!!!
學校都係桃園,大家可選擇台北o個邊....我之前email比佢地話想參觀..因為我曾打算送小兒到台灣讀蒙氏幼兒園,所以想了解多o的!!

[ 本文章最後由 kp061078 於 07-11-10 14:00 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題