用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Re: 油塘小學家長站 - part 26
樓主: 雪文
go

Re: 油塘小學家長站 - part 26 [複製鏈接]

Re: 油塘小學家長站 - part 26

佢仔好似細我一年架咋!!
我都希望啦!
雪文 寫道:
comecome,  你老師80+, 咁佢個仔都唔細了掛.

唔緊要啦, 希望佢哋諒解.

醒目開學勳章

多謝yuetma, 我就無心機咁細緻的講出來.

呢段是我叫我老公打上來的    叫佢綀打字 :
come爸嘩 寫道:
雪文, Yuetma: thank you ! [quote]
雪文 寫道:
sharing from Yuetma   

醒目開學勳章

come,

佢係你讀書時的老師?   哇......原來仲有聯絡 [quote]
come爸嘩 寫道:

都係怪自己啦, 無經大腦就口快快UP左出黎, 而家攪到好唔好意思添, 不過我都照約左佢仔下個星期出黎食飯, 托佢帶我份禮物比我老師…..

醒目開學勳章

我老豆以前都係老師, 佢的學生都對佢幾好, 有一個係香港仔一間餐廳的老細, 年年都叫我老豆去吃飯, 過年又封大大封利是俾佢.  我哋都好唔好意思, 成日叫老豆, 亞媽唔好去啦, 但佢哋又要去   

HI come,
咁真係好尷尬, 佢個仔是不是由大陸落黎架, 早排阿媽個細佬個女先同佢老公黎我屋企玩咗幾日, 成日都唔多講嘢佢悶時我又悶, 唔熟真的好煩架.

醒目開學勳章

Funfun, 我仔入到羽毛班呀    原來真係要抽籤加, 佢哋有人入唔到.   嘩, 如果我仔入唔到, 都唔知安排佢去邊?

80+亞伯係我小學老師(愛德華), 佢地一早移民左去加拿大,
我地一直通信左十幾年架啦!

醒目開學勳章

up.   funfun, look look
雪文 寫道:

你學咩呀 ?  爵士舞 ? 我見唔到wor ?

come,你想學咩呀 ?  我想學集體舞,標準舞 [quote]
funbabyhk 寫道:
在 KwunTong 地鐵'B' 溢財中心 ~ click 香港青年體育會 ~
一個 course/10堂 ($650) 每星期一堂,  另外會員年費 $30.
如果你決定參加, 請通知我, 我做推薦人, 會在報下個課程時額外有9折的.

醒目開學勳章

come爸嘩 寫道:
,
我地一直通信左十幾年架啦!

wa.. 長情, 不過小朋友考試仲緊要. 今星期開始要同定女女溫啦.

今朝我女先比我
叫幾次都唔起身, 一入廁所又話熱又話”盛”, 講多幾講仲眼超超咁!!!

同我阿女一樣日日都比我

morning

自上左小一之後, 都好少 佢, 好似好傷佢自尊心咁, 但有時又忍唔住.....

醒目開學勳章

我之前未講過咩?  (自己都唔係好記得有冇講過添 )
我是學 Jazz  (everyThur)

[quote]
雪文 寫道:
up.   funfun, look look [quote]
雪文 寫道:

你學咩呀 ?  爵士舞 ? 我見唔到wor ?

come,你想學咩呀 ?  我想學集體舞,標準舞

醒目開學勳章

咁我同你一齊學好唔好呀 ?  不過jazz我成日忘記舞步, 又跳得唔靚.

[quote]
funbabyhk 寫道:
我之前未講過咩?  (自己都唔係好記得有冇講過添 )
我是學 Jazz  (everyThur)

jazz~~我無乜興趣!

我尋日係匯景又買多對夾腳指的涼鞋.   

醒目開學勳章

咁集體舞呢 ?

定係你只想做瑜加 ?  我咁肥, 成日諗做唔到瑜加 :cry:
come爸嘩 寫道:
jazz~~我無乜興趣!

我尋日係匯景又買多對夾腳指的涼鞋.   

醒目開學勳章

逢星期幾上堂?
[quote]
雪文 寫道:
Funfun, 我仔入到羽毛班呀    原來真係要抽籤加, 佢哋有人入唔到.   嘩, 如果我仔入唔到, 都唔知安排佢去邊?

醒目開學勳章

昨日去買皮鞋, 真的唔係話易, 因要揾減價鞋.

美國牌子 "F"字頭的, 係成到 399, 但無晒碼.

最後都係買clark, 1299減到 599.  好貴[quote]
‹ 上一主題|下一主題