用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

昨晚昊爸突然同我講佢公司26號下午有party開,
故我想問下你地幾點開始, 我同昊藍過一過昊爸
公司到再過來, 因唔去又好似唔比面, 故想問下
你地幾點開始? 因我預時間回家取食物and禮物,
但唔使刻意就我, 我一定會趕過來, 因我和昊藍
好掛住大家, 好想見大家~
如大家決定左幾點開始, 再告知!? 麻煩晒!

原帖由 626mama 於 09-12-23 15:40 發表
天藍,ElainAiolia,

26號我地都係幾點都得。

Dear all mami,
學校派石竹我冇點理佢,掉左出窗望都冇望下佢,初初拎返黎我都換左盆,肥都冇落,已經十幾冇淋水,死左味都唔知。呵呵.....朵花外邊係白色,入面係紫色好靚呀。上網 ...

626mama / ElainAiolai,

你地講既石竹我都無時間理, 加上以家我工人又
未o黎, 真的忙到踢腳, 加上今年公司生意勁好,
工作又忙, 家事又忙, 忙到氣咳都無時間理盆
石竹, 只係一日一次淋下水, 我盆石竹無乜高,
只中間生左d嫩葉向橫發展。
睇到你地話要換盆, 我都未換, 未買真要搵日
的起心肝買盆, 但想問換盆後要否換泥or加
泥?

ElainAiolai,

你就好你個盆有花蕾, 我個盆無話花蕾, 長都
無乜長高

原帖由 626mama 於 09-12-23 15:40 發表
天藍,ElainAiolia,

26號我地都係幾點都得。

學校派石竹我冇點理佢,掉左出窗望都冇望下佢,初初拎返黎我都換左盆,肥都冇落,已經十幾冇淋水,死左味都唔知。呵呵.....朵花外邊係白色,入面係紫色好靚呀。上網 ...

ElainAiolia,
我盆石竹只係得葉, 都唔見有花”lam”, 我都有換盆, 不過唔知係咪因為我買錯了葉肥, 因我冇上網睇, 以為石竹只係植物, 冇諗過係花。但最多都係生多d, 唔會唔生花的, 但可能要等啦, fb見有d人的都開花了。

原帖由 ElainAiolia 於 09-12-23 13:18 發表
天藍,
我幾點都無所謂,况且我放假最多夜 d 上網,至緊要就到大家,再唔係,放心 la,我哋最多咪 sms 囉,但我諗你朝早整定嘢會好 d la。

想問吓你哋學校派比你哋種 o既石竹而家種成點呀?上次經 pcdogxx 同 hongm ...

聖誕Party我幾點都得, 反正都係屋企出發。

Rplyan,

我上年冇去過你家開Party,所以唔知你住邊, check email. 請比你的地址我啦, Thanks!

All mami,

如你們晚上有節目就早點12-1點, 如晚上OK話可在3-4點才開始, 因本人家門當日為大家而開呢.

不如大家比O的意見啦.

聖誕聚會
日期 :2009年12月26日
時間 : 下午至晚上
地址 : rplyan 的家
備註:每個出席家庭帶備一樣食品。

報名家庭及人數 :
1. 626mama-2大1細 - "薑餅人"有時間整埋"香腸卷"
2.  pcdogxx --2大1細 - 未知帶咩食物
3.  ElainAiolia - 3大1細 (暫定,因我未知聰爸使唔使返工) - 如成功的話,整海哲頭
4.  Anna (ElainAiolia's sister) - 2 大 1 細 - 海鮮拼盆
4.  天藍 - 2大1細 (暫定人數) 食物: 可樂味滷水雞翼、蛋5.  hongmimi - 2大1細 - 沙律
6.  snoopyhk - 3大2細 - 壽司
7.  rplyan - 2大1細 (肉醬意粉)

表妹宏福寄咗信比佢,只係收佢讀下晝班 o乍,如要等上晝班,要等成 12 個,唉,我都唔知講乜好,好在 rplyan 屋企果度果間收咗佢讀上晝班,我叫咗我家姐兩邊都交住留位費先,到最後先算。

rplyan,
我 26 號大約 7-8 點鐘走,因有個 fd 個仔開生日會,但我哋個 party 3-4 點開始都無所謂,就埋大家先。

all mama,

我地26號個party幾點開始我無問題, 因昊爸公司
個party昨晚又話改明天下午搞, 咁唔撞期唔使趕
lu~
睇下大家想幾點開始???
好開心仲有2日就同大家見面!

ElainAiolai,
整海哲頭,好有興趣呀,得就記得教下我呀。
好味好味。
表妹等左咁耐都係比佢下晏班,真係咁多人報架,
我都確得兩邊交主留位費好D。

天藍,
妳都日日幫佢淋水,我...十幾天都沒有淋水了。
換盆通常都會換大D,所以都要加黎,
原本果D都可以要番。
昊爸公司的PARTY 改得好呀,哈哈...

snoopyhk
我估妳花肥錯都會開花。放心,放心。

Rplyan,
收到妳的SMS喇,唔該晒。

各位,
26號我全日都係得這個派對,
幾時至幾時都冇問題。
我跟大家的最後決定。

聖誕聚會
時間 : 2:00pm - 5:00pm (有冇意見?)

報名家庭及人數 :
1. 626mama-2大1細 - "薑餅人"有時間整埋"香腸卷"
2.  pcdogxx --2大1細 - 糯米糍, 有時間就整多D啦..
3.  ElainAiolia - 3大1細 (暫定,因我未知聰爸使唔使返工) - 如成功的話,整海哲頭
4.  Anna (ElainAiolia's sister) - 2 大 1 細 - 海鮮拼盆
4.  天藍 - 2大1細 (暫定人數) 食物: 可樂味滷水雞翼、蛋5.  hongmimi - 2大1細 - 沙律

聖誕聚會

報名家庭及人數 :
OK 626mama-2大1細 - "薑餅人"有時間整埋"香腸卷"
2.  pcdogxx --2大1細 - 糯米糍, 有時間就整多D啦..

聖誕聚會

報名家庭及人數 :
OK 626mama-2大1細 - "薑餅人"有時間整埋"香腸卷"
6.  snoopyhk - 3大2細 - 壽司 OK
7.  rplyan - 2大1細 (肉醬意粉

26 號 o既 party 我哋玩得好開心,真係多謝 rplyan o既熱情招呼,同借出佢 o既屋企。多謝各位送比子聰同佢表妹 o既禮物。

rplyan,
旻旻隻腳趾有無事 la?希望無乜事就好 la。

各位 ,
26 號我地一家都好開心呀,好多謝各位的禮物呀。食物好多都好好食呀。多謝 rplyan 招呼我地咁多人。

rplyan,

旻旻隻腳趾尾點呀,有冇事呀。仲紅唔紅呀。真係唔好意思。

原帖由 ElainAiolia 於 09-12-28 02:33 PM 發表
26 號 o既 party 我哋玩得好開心,真係多謝 rplyan o既熱情招呼,同借出佢 o既屋企。多謝各位送比子聰同佢表妹 o既禮物。

rplyan,
旻旻隻腳趾有無事 la?希望無乜事就好 la。 ...

all mama,

26號個日party好多謝各位d禮物, 我和昊藍
玩得非常非常之開心~~
尤其要多謝rplyan借間屋出來比我地開party,
真的多謝你~

rplyan,

旻旻隻腳脂尾仲有無事? 事有仲有無紅and瘀???
希望無事啦!

原帖由 626mama 於 09-12-28 14:44 發表
各位 ,
26 號我地一家都好開心呀,好多謝各位的禮物呀。食物好多都好好食呀。多謝 rplyan 招呼我地咁多人。

rplyan,

旻旻隻腳趾尾點呀,有冇事呀。仲紅唔紅呀。真係唔好意思。

...

All mami,

唔止你地開心, 我同旻旻都好開心呀.  不如每年聖誕都係我家玩番一轉啦.

旻旻隻腳緊係冇事啦, 當日天藍話比糖佢食時都已經冇哂事啦.

All mami,

我同Jason都玩得好開心呀, 重有好多美味的食物及禮物呢。

rplyan,

真係多謝你借出你的家接待我們, 打擾了。
旻旻隻腳冇事就好啦, 爸爸回來佢有冇同爸爸講呢?

原帖由 rplyan 於 09-12-28 21:12 發表
All mami,

唔止你地開心, 我同旻旻都好開心呀.  不如每年聖誕都係我家玩番一轉啦.

旻旻隻腳緊係冇事啦, 當日天藍話比糖佢食時都已經冇哂事啦.

子聰生日會之邀請,已經 e-mail 咗去你哋 facebook 度,pls check,另外,有關車船 timetable 及地點、club house 地點,將於今個 weekend 再 e-mail 比你哋,若果你哋 facebook 唔方便 check,請留言,我再 sent 去你哋其他 e-mail account,thx。

snoopyhk,
尋日真係唔該晒你,我尋晚開條 link 比子聰睇,佢好仲意,但佢揀咗另一款,再經過聰爸睇過,大致上會通過,可能今日下晝會落 order,我尋日比過個電話果度,態度比我想像中還要好,但佢哋話叫我盡快落 order,因佢哋話估唔到出年年頭有咁多 order,若果一夠 order,佢哋唔再接單 o架 la,真係超級唔該你。

snoopyhk,

旻旻老豆返家, 第一時間要佢"關心關心"啦.

原帖由 snoopyhk 於 09-12-29 09:58 發表
All mami,

我同Jason都玩得好開心呀, 重有好多美味的食物及禮物呢。

rplyan,

真係多謝你借出你的家接待我們, 打擾了。
旻旻隻腳冇事就好啦, 爸爸回來佢有冇同爸爸講呢?

...

ElainAiolia,

我地會出席但可否sent去EMAIL A/C 呢.

原帖由 ElainAiolia 於 09-12-30 10:01 發表
子聰生日會之邀請,已經 e-mail 咗去你哋 facebook 度,pls check,另外,有關車船 timetable 及地點、club house 地點,將於今個 weekend 再 e-mail 比你哋,若果你哋 facebook 唔方便 check,請留言,我再 sent 去 ...
‹ 上一主題|下一主題