用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 番禺會所華仁小學(二) - July 2007
樓主: 麟媽媽
go

番禺會所華仁小學(二) - July 2007 [複製鏈接]

nancytse:

That's why I saw angus with a mask in this morning.  I also give a spare of mask for nicholas, and ask him to wear when he need.

,
原文章由 nancytse 於 08-3-11 11:32 發表

係呀, 尋晚最後新聞話我地學校有5x個人患流感, 但今朝睇蘋果就話5個, 收到學校sms都係話5個.....大家記住留意今日學校通告.

阿仔唐細佬(B晝)都病左, 燒左4、5日la, 伯娘話佢班主任講學校每日每班都有1-2個同學請 ...
10 Dec 03 - 3.275kg             12 Jan 04 - 5kg  14 Feb 04 - 6.4kg20 Mar 04 - 7.05kg   24 Apr 04 - 8kg12 Jun 04 - 8.4kg 11 Dec 04 - 9.67kghttp://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=15626

NICHOLASMAMI,

你琴日無睇派回來的通告咩?學校要求每個學生必需帶口罩回校上課,為保各人健康!好似唔口罩要寫手冊。 我個仔班主任話如果唔帶口罩返學,而之後又病左會罰得更重。

今朝等校車時見到其他學校學生都帶口罩返學!

麟媽媽:
我都係咁同個仔講暫停帶薯片,蝦條返學食,免得同學仔要請佢食,食到唔夠又伸隻手去個裝度,要食係屋企食。免麻煩!

原文章由 NICHOLASMAMI 於 08-3-11 19:44 發表
nancytse:

That's why I saw angus with a mask in this morning.  I also give a spare of mask for nicholas, and ask him to wear when he need.

,

王國長老

SINDY-MOTHER,

我今日都無比亞仔返學,
因為佢仲係好咳,
通告除左要人人帶口罩之外,
仲有咩野特別要注意?

麟媽媽 ,
還要填體溫表,要唔要FAX比妳?

原文章由 麟媽媽 於 08-3-12 09:39 發表
SINDY-MOTHER,

我今日都無比亞仔返學,
因為佢仲係好咳,
通告除左要人人帶口罩之外,
仲有咩野特別要注意?

王國長老

我公司唔方便收,
轉頭我pm 麟爸個fax 比你啦!
Thanks!!

原文章由 jackjackma 於 08-3-12 10:12 發表
麟媽媽 ,

原文章由 jackjackma 於 08-3-12 10:12 發表
麟媽媽 ,

.....尋日有派體溫表咩? 我唔見嘅??? 死la, 今朝返學實比老師寫手冊
jackjackma, 可唔可以fax比我? 我pm fax no比你, 唔該.

Morning friends :)

Isn't the "體溫表" will be dispatched later?  No such report attached to the school notice y'day.

Chelsea

jackjackma,

收到la. 唔該晒

Nancy

我兩位少爺都有派體溫表?!
亞仔未返學可以叫工人簽.

Nancy,麟媽媽,
已經fax了.

剛剛去買口罩,好彩係惠康買到最後一盒,
可以頂到復活節.

原文章由 chelsea 於 08-3-12 10:44 發表
Isn't the "體溫表" will be dispatched later?  No such report attached to the school notice y'day.

Chelsea

jackjackma:

Thank you for your information.  But I haven't a 體溫表 too.  All the student wear a mask in this morning la.  Hope those arrangement can prevent the virus easy to spread out.
10 Dec 03 - 3.275kg             12 Jan 04 - 5kg  14 Feb 04 - 6.4kg20 Mar 04 - 7.05kg   24 Apr 04 - 8kg12 Jun 04 - 8.4kg 11 Dec 04 - 9.67kghttp://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=15626

王國長老

其實我覺得家長合作最重要,
亞仔有病就唔好番學係屋企休息,
如果學校無病童,自然唔會傳染。
今朝係MTR 見到一個幼稚園學生,
佢著住校服,應該回校途中,
佢咳得好犀利,仲聽得到有好多痰添!
但佢無帶口罩,佢咁樣仲返學又坐公車,
唉...佢個家長真係累人累物!!

麟媽媽:

唔好意思!剛好忙未能立刻會報。

琴日只係派左通告,今日先再派体溫表。

我都同意你講法,小朋友唔舒服應比佢休息啦!唔好再返學傳染開去。

原文章由 麟媽媽 於 08-3-12 12:32 發表
其實我覺得家長合作最重要,
亞仔有病就唔好番學係屋企休息,
如果學校無病童,自然唔會傳染。
今朝係MTR 見到一個幼稚園學生,
佢著住校服,應該回校途中,
佢咳得好犀利,仲聽得到有好多痰添!
但佢無帶口罩,佢咁樣仲返學又坐公車,
...

王國長老

聽日停課了.......

王國長老

唔知星期六d 活動點呢?
我唔知童軍使唔使上呢?

回覆 #1115 麟媽媽 的文章

學校怎樣安排復活節功課?

學校真的效率  這麼快send 短訊給家長  怎樣安排功課

王國長老

有講功課?點解我收唔到既?
我只收到SMS 話停課,
同埋聽日再有公報咁咋。

原文章由 @Smile 於 08-3-12 23:43 發表
學校真的效率高  這麼快send 短訊給家長  將會怎樣安排功課

麟媽媽 ,你啱呀 !
我表達得唔好 ,
今天下午5:00上校網或看短訊啦。:)

原文章由 麟媽媽 於 08-3-12 23:56 發表
有講功課?點解我收唔到既?
我只收到SMS 話停課,
同埋聽日再有公報咁咋。

Morning friends :)
‹ 上一主題|下一主題