用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 37>> 之大考,暑假,您準備好未呀 ! [複製鏈接]

原帖由 smum 於 10-7-26 10:34 發表
叻媽

我做咗蟹, 無晒錢呀 要等人接濟架

smum

原帖由 smum 於 10-7-26 10:34 發表
叻媽

我做咗蟹, 無晒錢呀 要等人接濟架

smum

您都鐘意呢味

長老

我唔係鐘意, 不過上次見某隻有機, 所以買咗, 點知
原帖由 布甸仔媽媽 於 10-7-26 10:55 發表

smum

您都鐘意呢味mouth:" /> mouth:" />

醒目開學勳章

dEAR ALL:

午安~

46哥: 多謝再一次提醒,每對做父母的,就在背後支持,你呀女吸收到呢次經驗同教訓,黎緊一定更加好.

betty

醒目開學勳章

tks!all:

待呀女謝過46哥同各位姐姐

betty

BB,

再講多一個名詞"洗底", 讀書唔同搵工, 你有資格學校就會收你讀書, 公司就唔同啦要揀名校出身, 唔係名校唔收, 所以有'洗底'出現.
舉個例, 高考考得唔好, 好多人會返大陸升學, 一來學費平, 二來唔使浪費時間, 但係返香港搵工一定受到歧視, 不過入大學讀書就一定唔會, 一定收你, 所以只要肯再讀一至兩年Master, 到時畢業你就係名校碩士, 無人睇唔起, 你亦可以成功洗底.

原帖由 bettylam 於 10-7-26 13:03 發表
tks!all:

待呀女謝過46哥同各位姐姐

betty
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

BB,

依D永遠都唔會變0架啦, 因為佢地覺得入到大學已經有所交代, 辛苦0左幾年好應該透透, 再加上生活自由0左, 因為住宿舍, 當然玩0既機會又多0左啦, 成績自然亦唔會好啦, 所以香港學生大部份都做唔到交流生, 又或者去唔到好0既地方做交流生, 益晒大陸學生.

原帖由 bettylam 於 10-7-26 12:57 發表
dEAR ALL:

午安~

46哥: 多謝再一次提醒,每對做父母的,就在背後支持,你呀女吸收到呢次經驗同教訓,黎緊一定更加好.

betty
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

醒目開學勳章

DEAR ALL:

晚安~

消化完啦!所言甚是

betty

早晨!

剛剛接到老闆指令:
火炭有同事入廠, 46今日要入火炭做替工, 生死未卜,
最慘係又一次錯過0左見靚模0既機會, 都唔知仲有冇下次添....

good morning

今日有狂風暴雨, 小心呀
原帖由 正46 於 10-7-27 08:34 發表
剛剛接到老闆指令:
最慘係又一次錯過0左見靚模0既機會, 都唔知仲有冇下次添....
...

醒目開學勳章

46哥and all

早人

46哥:咁你咪興過火炭

吾緊要啦,靚模話有緣千里能相會

大家早晨好

smum ~ 謝您溫馨提示, 雨傘已經放手提袋內

46 ~ 您唔使呻, 今次見唔到嫩毛, 之後仲有無數嫩毛俾您會, 專心係火炭工作啦

早晨

原帖由 正46 於 10-7-26 22:10 發表
BB,

再講多一個名詞"洗底", 讀書唔同搵工, 你有資格學校就會收你讀書, 公司就唔同啦要揀名校出身, 唔係名校唔收, 所以有'洗底'出現.
舉個例, 高考考得唔好, 好多人會返大陸升學, 一來學費平, 二來唔使浪費時間, 但 ...

經驗之談, 非常同意

原帖由 正46 於 10-7-26 22:16 發表
BB,

依D永遠都唔會變0架啦, 因為佢地覺得入到大學已經有所交代, 辛苦0左幾年好應該透透, 再加上生活自由0左, 因為住宿舍, 當然玩0既機會又多0左啦, 成績自然亦唔會好啦, 所以香港學生大部份都做唔到交流生, 又或者 ...

所言甚是 !

原帖由 正46 於 10-7-27 08:34 發表
剛剛接到老闆指令:
...

咪講到去火炭好似受極刑咁先得架

原帖由 smum 於 10-7-27 08:45 發表
good morning

今日有狂風暴雨, 小心呀

smum

有狂風暴雨同去火炭無關架

大家早晨
我今朝中頭獎

醒目開學勳章

DEAR ALL:

午安~

提提大家,早2日係沙沙皇下午茶付款時,以HKD39.-塊錢換左2把好實淨的士的傘
格格:呢個台中頭獎要請tea tea 或自助餐,是蛋你楝一樣

食緊隔夜聖瓜肉片秀珍菇湯泡飯的betty上

‹ 上一主題|下一主題