用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟苑聖彼得堂 07-08 升k2家長朋友入來傾吓 ...
樓主: accsu118
go

兆麟苑聖彼得堂 07-08 升k2家長朋友入來傾吓 [複製鏈接]

catnapper      
我地又同一班呀 ,我仔仔知道又可以同Isaac 一班,好開心
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

celia_ip         
我地都係同一班呀 ,都時我地咪可以相認羅
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

分番開清楚D

BK Name       Kid Name        升

june_june   Jerbe Kwok   上1C 升  上2A
accsu118          Zoe        下1C 升 下2A
maggiewz    Crystal Lam  下1B 升 下2A
carrie123     melody         下1C 升 下2B
非女              HUGO         下1D 升  下2C
celia_ip         昊一, Alva     下1A 升 下2C
catnapper    Isaac            下1D 升  下2C
manly_yuen   Marco 煒程  下1B 升  下2C
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

非女,

囝囝平時都係婆婆接返學放學架, 不過如果有特別活動, 我多數都係自己湊番, 咁就可以相認囉

原文章由 非女 於 07-7-21 13:10 發表
celia_ip         
我地都係同一班呀 ,都時我地咪可以相認羅

[ 本文章最後由 celia_ip 於 07-7-21 13:30 編輯 ]
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

manlyyuen,

我話俾囝囝聽佢k2會同你囝囝一班, 佢好開心呀, 可以同胡迪一班

原文章由 manlyyuen 於 07-7-20 16:52 發表
Hi all ma ma,
Wow...mostly have excellent result fromeall lovely kids.....great....keep it up!!!

BK Name       Kid Name        升

june_june   Jerbe Kwok   上1C 升  上2A
accsu118      ...

醒目開學勳章

YES, 好開心, 大家可以又同一班.

原文章由 非女 於 21-7-2007 13:07 發表
catnapper      
我地又同一班呀 ,我仔仔知道又可以同Isaac 一班,好開心

醒目開學勳章

你地d仔仔女女都好叻, 老師話isaac好心散又無耐性, 做做下功課就掛住玩, 我都唔知點改善阿仔d專注力.

我唔制呀 咁多小朋友派了去c班, 派多幾個過來a班好喎

accsu118          Zoe        下1C 升 下2A
maggiewz    Crystal Lam  下1B 升 下2A
carrie123     melody         下1C 升 下2B
非女              HUGO         下1D 升  下2C
celia_ip         昊一, Alva     下1A 升 下2C
catnapper    Isaac            下1D 升  下2C
manly_yuen   Marco 煒程  下1B 升  下2C

dolphin         Andrew        下1D 升  下2C

真係好開心呀!Marco 又多了新同學仔!下2C 真係人強馬壯喎!不過我平時要上班,大多是婆婆湊,可能要家長參與有特別活動先可見面啦!真的很期待新的學期呢!

dolphin               
想問下你個小朋友叫咪名呀,問仔仔佢話唔知係邊個喎,比佢激C

原文章由 非女 於 07-7-23 19:05 發表
dolphin               
想問下你個小朋友叫咪名呀,問仔仔佢話唔知係邊個喎,比佢激C  

CHUN HEI 囉, 但我仔仔都識你仔仔喎

醒目開學勳章

YES, 下2C好多同學仔, YEAH!

我都要返工, 仔仔由工人湊, 所以平時都好少去學校.

原文章由 manlyyuen 於 23-7-2007 14:14 發表
真係好開心呀!Marco 又多了新同學仔!下2C 真係人強馬壯喎!不過我平時要上班,大多是婆婆湊,可能要家長參與有特別活動先可見面啦!真的很期待新的學期呢!

我哋應該秋季親子旅行最齊人喎, 到時就可以約埋一齊啦   今個學期咁多同班, 應該易約過K1 o個次囉

原文章由 manlyyuen 於 07-7-23 14:14 發表

我囡囡問我幾時返樓下兆麟幼稚園???  佢好心急開學!!!!  成日話佢升班la....
下2C 真係好多朋友仔呀!!!

dolphin         Andrew        下1D 升  下2C
shirley          駿駿 Ryan      上1A 升  上2E
[url=[img][/url]

8/27 下午咪有個家長會既, 你地係咪會出席架??  如果係就可以出來飲個tea啦
[url=[img][/url]

係咪上下午班一齊開家長會架  我無留意時間添

原文章由 SHRILEY 於 07-7-24 13:17 發表
8/27 下午咪有個家長會既, 你地係咪會出席架??  如果係就可以出來飲個tea啦

原文章由 celia_ip 於 07-7-24 13:32 發表
係咪上下午班一齊開家長會架  我無留意時間添

上午 & 下午低班都係一齊開家長會的
27-AUG-2007 (Mon) 2:00pm - 3:30pm

Celia

我見到昊一啦, 同我囡囡一班呀同一張枱, 不過我囡囡說沒有同他們傾過計呀, 因為唔識囉 , 我囡囡今天坐在昊一對面的隔離位, 即放書包位的那一個 唔知他明唔明呢, short hair wear大長今t-shirt那個
‹ 上一主題|下一主題